לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2012

קרפלאך בשרי





חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס מים
2 חלמונים
1/2 כפית מלח

חומרים למילוי:
1/2 ק"ג בשר כתף מדומה (מס' 6)
בצל גדול קצוץ דק
2-3 כפות שמן קנולה
5-6 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
5-6 גבעולי כוסברה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות גדולות מאד, מניחים בסיר ויוצקים מים עד לכיסוי הבשר. מכסים במכסה, שמים על האש ומביאים לרתיחה. מחלישים לאש קטנה ומבשלים על סף רתיחה כשעתיים, עד שהבשר מתרכך. מוציאים מהמים ומצננים. (כדאי לשמור את המים ולהכין מהם את המרק).

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. לשים עוד 2-3 דקות, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לו לנוח.
בינתיים מכינים את המילוי.
קוצצים דק את הבשר בעזרת סכין חדה ומניחים בקערה.
שמים שמן במחבת ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מסננים מהשמן ומוסיפים לבשר.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.

ממלאים מים בסיר גדול, מוסיפים 1-2 כפיות מלח ומרתיחים את המים.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק מאד. ככל שהעלה דק יותר, כך הקרפלאך טעימים יותר (ניתן לבצע את הרידוד במכונת פסטה כדי להגיע לעובי הרצוי).
בעזרת כוס או רינג בקוטר 5-6 ס"מ, קורצים עיגולים בבצק. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, מרטיבים במים חצי משולי העיגול, מקפלים את העיגול לשניים ויוצרים חצי ירח. מהדקים היטב שלא יפתח בזמן הבישול ומהדקים זה לזה את 2 קצוות העיגול.
לאחר שהמים בסיר רתחו, מכניסים בזהירות את הקרפלאך למים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הקרפלאך המוכנים לקערה גדולה ושטוחה שיתקררו מעט.

מכינים מרק ממי הבישול של הבשר בתוספת ירקות שורש, פטרוזיליה ושמיר, מניחים 2-3 קרפלאך בצלחת הגשה, יוצקים מרק חם מעליהם וזוללים בתיאבון.
נכתב על ידי חצילונט , 18/9/2012 18:11   בקטגוריות מאכלי חגים, לא נורא קשה, בשרי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)