לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2012    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2012

טראט שוקולד


קבלו מתכון קליל לטראט שוקולד חביב, טעים במיוחד וממש לא קשה להכנה...

 

מתאים לתבנית טראט בקוטר 24 ס"מ

 



 

לבצק:

1/2 כוס סוכר

1/4 2 כוסות קמח

200 גר' חמאה רכה (לא מומסת)

2 כפות שמנת חמוצה

2 חמלונים

 

למילוי השוקולד:

150 גר' שוקולד מריר (60%)

150 גר' חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1/3 כוס קמח

 

לפירורים:

50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס קמח

 

אופן ההכנה:

לבצק - שמים במעבד מזון את הסוכר, הקמח, החמאה והשמנת ומפעילים בפולסים קצרים רק עד להיווצרות עיסה פירורית. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה הגדול במקצת מקוטר התבנית, מקמחים מעט את התבנית ומשטחים את עלה הבצק על התחתית והדפנות. את שאריות הבצק, מסלקים בעזרת סכין ושומרים במקרר. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג, שלא יתנפח בזמן האפיה. מכניסים את התבנית עם הבצק לקירור במקרר ל-15 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הבצק 10-15 דקות, רק עד שמתחיל להשחים.

בינתיים מכינים את המילוי - בתוך קערה הנמצאת על סיר מים רותחים (בן מארי), ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש.

מוסיפים את הביצים לסירוגין עם הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את תערובת השוקולד על תחתית הבצק האפויה למחצה ומישרים.

בקערה קטנה משפשפים באצבעות את חומרי הפירורים עד לקבלת תערובת פירורית ומפזרים על שכבת השוקולד.

במקום להכין את הפירורים, ניתן להשתמש בבצק שנשאר, לגרר אותו בפומפיה מעל שכבת השוקולד.

אופים בתנור עוד כ-15-20 דקות, רק עד להתייצבות השוקולד, באמצע הטראט, השוקולד צריך להיות עדיין לח.

נכתב על ידי חצילונט , 1/10/2012 12:38   בקטגוריות לא נורא קשה, מאפים, שוקולד  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)