לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2012

עוגת גבינה פירורים


עוגת הגבינה האולטימטיבית - עוגת גבינה פירורים.

את המתכון המקורי קיבלתי מאמא של חבר מאד טוב של הבן שלי, הידועה בתבשילים ובמאפים הטעימים שלה.

לאחר כמה שיפורים והתאמות לטעמים שלנו, הוחלט אצלנו בבית פה אחד, כי זאת עוגת הגבינה הטעימה ביותר אי פעם....

נו טוב, אז אחרי פתיחה כזו, קבלו את המתכון.




חומרים לבצק ולפירורים

3 חלמונים

200 גר' חמאה רכה (המתכון המקורי עם מחמאה)

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה


למילוי הגבינה

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

500 גר' גבינת מסקרפונה של משק יעקבס

1/2 כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

גרידה מלימון שלם

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס סוכר


אופן הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערת מיקסר מערבבים את החלמונים עם החמאה, הסוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל התערובת ומערבבים לבצק אחיד.

מחלקים את הבצק. 2/3 משטחים בתבנית 26 ו-1/3 משטחים בתבנית נוספת, עבור הפירורים אופים 20 דקות עד להשחמה קלה.

מוציאים מהתנור ומצננים.


מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק.

בקערה גדולה מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר וסוכר הוניל לתערובת אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים שוב.

מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט וניל וסוכר לקצפת ומערבבים עם תערובת הגבינה.

מוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקצף אל תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת יציבה.


שופכים את תערובת הגבינה על הבצק האפוי בתבנית 26 ומשטחים בצורה אחידה.

מפוררים את 1/3 הבצק האפוי הנותר ומפזרים מעל תערובת הגבינה.

מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות להתייצבות. הכי טעים למחרת.

נכתב על ידי חצילונט , 17/11/2012 19:24   בקטגוריות חלבי, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני, קצת עבודה, אהבה ויחסים, אופטימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)