הילדים שלי מאד אוהבים מרק חם, עשיר ומשביע ביום קריר וגשום. החלטתי להכין להם מרק קובה (לא, אני לא עירקית, אבל....)
והרי לפניכם התוצאה.
לבצק הסולת:
2 כוסות סולת
2 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
למלית הבשר:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גבעול סלרי מקולף וקצוץ דק
1/8 שורש סלרי מגורר בפומפיה דקה
1 כף שמן קנולה
2/3 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כף מים
למרק:
2-3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלק גדול או 2 בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים
4-5 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים באורך 2 ס"מ
1/2 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד
כליטר וחצי מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי בצק הסולת בתוך קערה. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
בקערה נפרדת, מערבבים את כל חומרי המילוי. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
משטחים מעט על כף היד כל כדור בצק לעיגול. מניחים המרכז כדור מילוי ועוטפים אותו עם הבצק. סוגרים היטב ומעגלים שוב לכדור.
מניחים את הקובות הממולאות על מגש.
מחממים את השמן בסיר גדול מאד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומאדים כמה דקות.
מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
מחליקים את הקובות לתוך המרק ומבשלים על אש קטנה עוד כ-40 דקות.