לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2013

מרק קובה סלק


הילדים שלי מאד אוהבים מרק חם, עשיר ומשביע ביום קריר וגשום. החלטתי להכין להם מרק קובה (לא, אני לא עירקית, אבל....)

והרי לפניכם התוצאה.



לבצק הסולת:

2 כוסות סולת

2 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון


למלית הבשר:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

1 גבעול סלרי מקולף וקצוץ דק

1/8 שורש סלרי מגורר בפומפיה דקה

1 כף שמן קנולה

2/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כף מים


למרק:

2-3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק

1 סלק גדול או 2 בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

3 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים

4-5 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים באורך 2 ס"מ

1/2 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

מיץ מלימון אחד

כליטר וחצי מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית צ'ילי גרוס

1 כף סוכר


אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי בצק הסולת בתוך קערה. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

בקערה נפרדת, מערבבים את כל חומרי המילוי. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

משטחים מעט על כף היד כל כדור בצק לעיגול. מניחים המרכז כדור מילוי ועוטפים אותו עם הבצק. סוגרים היטב ומעגלים שוב לכדור.

מניחים את הקובות הממולאות על מגש.


מחממים את השמן בסיר גדול מאד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומאדים כמה דקות.

מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.

מחליקים את הקובות לתוך המרק ומבשלים על אש קטנה עוד כ-40 דקות.

נכתב על ידי חצילונט , 23/1/2013 16:43   בקטגוריות בשרי, לא נורא קשה, מרקים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)