מדי שנה בחול המועד פסח, המשפחה העניפה שלנו נפגשת אצל ההורים שלי לאזכרה של הדוד שלנו שנהרג במלחמת השחרור. כל שנה אנחנו מנסות לחדש עם מאכלים מיוחדים בארוחה שבאה אחרי שכולם חוזרים מבית העלמין. השנה החלטתי להכין לביבות עדשים וקינואה. יצא נחמד ונגמר כל כך מהר שלא הספקתי לצלם... קבלו מתכון
כמות המספיקה ל-30 לביבות בערך
חומרים:
3 כוסות עדשים כתומות שטופים ונקיים
3/4 כוס קינואה (אפשר 1 כוס)
חבילת בצל ירוק (רק החלק הירוק)
3/4 כוס קמח מצה (בימים כתיקונם, אפשר קמח רגיל, עדיף קמח מלא)
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
3/4 כפית חוויאג' תימני
2-3 ביצים
אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את העדשים והקינואה חצי שעה על אש קטנה, עד שמתרככים. מסננים מהמים ומעבירים לקערה גדולה.
פורסים את עלי הבצל הירוק לטבעות דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך. לאחר שהתערובת התקררה מעט מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב אחרי כל ביצה.
במחבת טפלון מחממים שמן לטיגון. בעזרת 2 כפות יוצרים לביבות (התערובת קצת דביקה...) ומטגנים אותן עד להזהבה משני הצדדים.
מוציאים למגש עם נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, קוביות גבינה בולגרית או פטה, לצד סלט ירוק.