לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

3/2013

לביבות עדשים כתומות וקינואה


מדי שנה בחול המועד פסח, המשפחה העניפה שלנו נפגשת אצל ההורים שלי לאזכרה של הדוד שלנו שנהרג במלחמת השחרור. כל שנה אנחנו מנסות לחדש עם מאכלים מיוחדים בארוחה שבאה אחרי שכולם חוזרים מבית העלמין. השנה החלטתי להכין לביבות עדשים וקינואה. יצא נחמד ונגמר כל כך מהר שלא הספקתי לצלם... קבלו מתכון

כמות המספיקה ל-30 לביבות בערך

חומרים:
3 כוסות עדשים כתומות שטופים ונקיים
3/4 כוס קינואה (אפשר 1 כוס)
חבילת בצל ירוק (רק החלק הירוק)
3/4 כוס קמח מצה (בימים כתיקונם, אפשר קמח רגיל, עדיף קמח מלא)
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
3/4 כפית חוויאג' תימני
2-3 ביצים

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את העדשים והקינואה חצי שעה על אש קטנה, עד שמתרככים. מסננים מהמים ומעבירים לקערה גדולה.
פורסים את עלי הבצל הירוק לטבעות דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך. לאחר שהתערובת התקררה מעט מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב אחרי כל ביצה.

במחבת טפלון מחממים שמן לטיגון. בעזרת 2 כפות יוצרים לביבות (התערובת קצת דביקה...) ומטגנים אותן עד להזהבה משני הצדדים.
מוציאים למגש עם נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, קוביות גבינה בולגרית או פטה, לצד סלט ירוק.
נכתב על ידי חצילונט , 29/3/2013 16:25   בקטגוריות פרוה, כשר לפסח, צמחוני, קל להכנה  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)