ככה זה בפסח, עוד חג ועוד שבת ושוב ערב חג וצריך להכין ארוחת חג שתהיה שונה מליל הסדר.... אז עשיתי משהו פשוט פשוט, קל מאד להכנה וטעים.
חומרים:
2 חזות עוף שלמים, חתוכים ל-2 כל אחד (סה"כ 4 חתיכות)
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות שמפניון (אם אין, אפשר להשתמש בפטריות משומרות חתוכות)
1 כף צנוברים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
2 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף עלי טימין קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
5-6 גבעולי שמיר קצוצים דק
עלים מ-2 גבעולי אורגנו טרי קצוצים דק
2 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
1 תאנה מיובשת חתוכה לקוביות קטנות
2 תמרים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל צ'ילי גרוס
3 כפות + 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס ציר מרק עוף
אופן ההכנה:
בעזרת סכין חדה פותחים כיס בכל אחד מ-4 חזות העוף.
במחבת גדולה מזהיבים את הבצל ב-2 כפות שמן זית, לאחר שהתרכך מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עוד כמה דקות עד להשחמה קלה של הפטריות. מוסיפים את הצנוברים וקוביות הסלרי ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים, 3 כפות רוטב צ'ילי, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים, מתקנים טעמים ומכבים את האש. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים אותה מעט.
בעזרת כף (אני מילאתי בידיים) דוחסים וממלאים את כיסי חזות העוף בתערובת הפטריות ועשבי התיבול. סוגרים את הפתח בעזרת קיסם עץ.
מפזרים משני צידי כל חזה עוף ממולא מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס ופלפל צ'ילי גרוס.
מוסיפים לאותה מחבת 2 כפות שמן זית ומטגניםן את חזות העוף הממולאים. לאחר שהזהיבו, הופכים לצד השני ומזהיבים גם את הצד השני. מוסיפים למחבת את ציר העוף ו-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, מערבבים היטב, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות. הופכים מדי פעם את חזות העוף בתוך הרוטב.
מצננים מעט ופורסים את חזות העוף לפרוסות בעובי 3 מ"מ בערך. מגישים את פרוסות העוף ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב שנשאר במחבת.