לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2013

לחם שום גבינות ובזיליקום


את המתכון המקורי ללחם הנהדר הזה מצאתי באתר אוכל טוב של מאקו. עשיתי בו כמה שינויים קטנים ותוספות אישיות שלי. יצא מדהים! כשהלחם יוצא מהתנור, הוא ממלא את כל הבית בריח נפלא. צריך לחכות קצת זמן שהוא יתקרר (אחרת מקבלים כוויה בפה וזה לא רצוי...), אפשר לשים עליו פרוסה יפה של גבינה בולגרית או כמה עיגולי גבינת עיזים או פשוט לטרוף אותו כמו שהוא...




חומרים לבצק:
3 כוסות קמח שמרים לפוקצ'ה ופיצה (השמרים כבר בפנים ויוצא מעולה!)
1/2 1 כפיות מלח
3 שיני שום (אפשר אפילו 4 למי שאוהב יותר את הטעם החזק של השום)
2 כפות שמן זית
1/8 1 כוס חלב פושר

חומרים לחמאה:
5 שיני שום כתושות
75 גר' חמאה
2-3 כפות עלי בזיליקום קצוצים גס
100 גר' גבינה מגורדת (פרמזן או קשקבל, אפשר ערבוב של שתיהן)

אופן הכנה:
שמים את הקמח בקערת לישה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים שמן ושום ומתחילים לערבב. תוך כדי לישה, מוסיפים את החלב. לשים היטב לבצק רך ומאד גמיש. אם הבצק עדיין לא רך מספיק, אפשר להוסיף עוד 1/8 כוס חלב פושר. לשים את הבצק עוד 3-4 דקות. משמנים את הידיים במעט שמן זית, משמנים את כדור הבצק ומעבירים לקערה נקיה. מכסים בניילון ומניחים להתפחה שעה וחצי.

ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את השום והבזיליקום ומערבבים היטב.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק שתפח לעיגול גדול בעובי של 1/2 ס"מ. מורחים אותו בחמאת השום והבזיליקום ומשאירים קצת חמאה למרוח את הלחם מלמעלה. חותכים את עיגול הבצק ל-6 רצועות לאורך (לא צריך להתאמץ שיהיו שוות באורך או ברוחב, זה ממש לא משנה...). מניחים את הרצועות אחת על השנייה כך שנוצרת רצועה אחת ארוכה בגובה 6 קומות. חותכים את הרצועה לאורכה ל-6 חלקים, כך שנקבל עכשיו 6 מלבנים קטנים בגובה 6 קומות.
(במתכון המקורי, מפזרים את הגבינה המגורדת על העלה המרודד ורק אז חותכים אותו לרצועות ולמלבנים).
משמנים תבנית אפיה מתאימה (אפשר אינגליש או תבנית יפה של לחם), מעמידים את מלבני קומות הבצק בצורה אנכית, מפזרים את הגבינה המגורדת מלמעלה, מכסים בניילון ומניחים להתפחה נוספת כחצי שעה.
מורחים בזהירות את יתרת החמאה על הלחם מלמעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב עמוק.
כל שנותר הוא לחכות מעט שיתקרר ולבצוע ממנו חלקים.
נכתב על ידי חצילונט , 15/5/2013 13:06   בקטגוריות חלבי, מאפים, קל להכנה, צמחוני, מאכלי חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)