את המתכון המקורי ללחם הנהדר הזה מצאתי באתר אוכל טוב של מאקו. עשיתי בו כמה שינויים קטנים ותוספות אישיות שלי. יצא מדהים! כשהלחם יוצא מהתנור, הוא ממלא את כל הבית בריח נפלא. צריך לחכות קצת זמן שהוא יתקרר (אחרת מקבלים כוויה בפה וזה לא רצוי...), אפשר לשים עליו פרוסה יפה של גבינה בולגרית או כמה עיגולי גבינת עיזים או פשוט לטרוף אותו כמו שהוא...
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח שמרים לפוקצ'ה ופיצה (השמרים כבר בפנים ויוצא מעולה!)
1/2 1 כפיות מלח
3 שיני שום (אפשר אפילו 4 למי שאוהב יותר את הטעם החזק של השום)
2 כפות שמן זית
1/8 1 כוס חלב פושר
חומרים לחמאה:
5 שיני שום כתושות
75 גר' חמאה
2-3 כפות עלי בזיליקום קצוצים גס
100 גר' גבינה מגורדת (פרמזן או קשקבל, אפשר ערבוב של שתיהן)
אופן הכנה:
שמים את הקמח בקערת לישה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים שמן ושום ומתחילים לערבב. תוך כדי לישה, מוסיפים את החלב. לשים היטב לבצק רך ומאד גמיש. אם הבצק עדיין לא רך מספיק, אפשר להוסיף עוד 1/8 כוס חלב פושר. לשים את הבצק עוד 3-4 דקות. משמנים את הידיים במעט שמן זית, משמנים את כדור הבצק ומעבירים לקערה נקיה. מכסים בניילון ומניחים להתפחה שעה וחצי.
ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את השום והבזיליקום ומערבבים היטב.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק שתפח לעיגול גדול בעובי של 1/2 ס"מ. מורחים אותו בחמאת השום והבזיליקום ומשאירים קצת חמאה למרוח את הלחם מלמעלה. חותכים את עיגול הבצק ל-6 רצועות לאורך (לא צריך להתאמץ שיהיו שוות באורך או ברוחב, זה ממש לא משנה...). מניחים את הרצועות אחת על השנייה כך שנוצרת רצועה אחת ארוכה בגובה 6 קומות. חותכים את הרצועה לאורכה ל-6 חלקים, כך שנקבל עכשיו 6 מלבנים קטנים בגובה 6 קומות.
(במתכון המקורי, מפזרים את הגבינה המגורדת על העלה המרודד ורק אז חותכים אותו לרצועות ולמלבנים).
משמנים תבנית אפיה מתאימה (אפשר אינגליש או תבנית יפה של לחם), מעמידים את מלבני קומות הבצק בצורה אנכית, מפזרים את הגבינה המגורדת מלמעלה, מכסים בניילון ומניחים להתפחה נוספת כחצי שעה.
מורחים בזהירות את יתרת החמאה על הלחם מלמעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב עמוק.
כל שנותר הוא לחכות מעט שיתקרר ולבצוע ממנו חלקים.