לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2013

מאפה תפוחי אדמה, פטריות וגבינות


פשטידת תפוחי האדמה והפטריות שאני מכינה בדרך כלל לבני הבית, קיבלה תפנית קטנה (בצורת גבינות) ונכנסה לתוך בצק פילאס תורכי. החבר'ה ליקקו את האצבעות בערב החג...




חומרים:
בצק פילאס תורכי מופשר לחלוטין
4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות דקות
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' קשקאבל מגורדת
1/4 כפית פלפל שחור טחון
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה למחית. במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מקבלות נגיעות שחומות. מורידים מהאש ומעבירים לקערת מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים היטב.
פותחים את גליל הבצק ומניחים עליובצד הצר שלו, גליל מהמילוי בעובי של כ-1/2 1 ס"מ. מגלגלים את הבצק מעל המילוי עד לכיסוי מושלם וחותכים. סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים לשבלול. מסדרים את השבלולים על נייר אפיה בתבנית, מורחים בביצה ומפזרים מעט שומשום מלמעלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות, עד שהשבלולים מקבלים גוון זהוב ואפוי.
נכתב על ידי חצילונט , 15/5/2013 14:22   בקטגוריות חלבי, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)