לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2013

עוגת תפוחים מדהימה!


כשגדלים בקיבוץ, אוכלים את הארוחות בחדר האוכל. אבל כשיש אמא שהיא גם המבשלת של הקיבוץ וכולם מלקקים את האצבעות, כל שנותר לנו לעשות הוא ללמוד ממנה ולחלום שיצא לנו אוכל טעים לפחות כמו שלה. אז במשך השנים, אחרי שהתבגרנו, התחתנו ויש לנו משפחות משלנו (כבר לא גרים בקיבוץ), שיכללנו את המתכונים שלה, הוספנו קצת תבלינים משלנו ואת התוצאות אתם יכולים לראות עכשיו בבלוג שלי.
מה שלא נעשה, עוגת התפוחים של אמא מתחילה בכלל בריבה. ריבת תפוזים, משמשים או תפוחים, שהיא היתה רוקחת מהפירות שהיו בבית באותה עונה. אחרי שהיתה ריבה טובה וטעימה, אמא היתה מכינה את עוגת התפוחים.

השבוע, נסעתי עם הורי לסיור מודרך בראש פינה הישנה (ג'עוני כמו שקראו לכפר הערבי ששכן שם - "גיא אוני" היה השם לפני ראש פינה...). עליתי לאוטובוס המלא באנשים מבוגרים, הלומדים ביחד הסטוריה של ארץ ישראל (איזה יופי לראות אנשים בגילם עדיין לומדים), כשידי עמוסות בעוגת גזר עם הפתעות, מנחה לכל המטיילים. הם לא הבינו מה פתאום עוגה, "למי יש יום הולדת?" שאלו אותי. "אין יום הולדת, אצלי להכין עוגה זו חגיגה יומיומית. אתם מוזמנים להתכבד", הצעתי להם. עוד אני מגישה לידידיי מהטיול את העוגה, עלה בי טעמה של עוגת התפוחים של אמא.

בדרך חזרה, כשהיינו שוב באוטובוס, שאלה אותי אמא: "איפה העוגה שלך, תני גם לי לטעום חתיכה". "הכל נגמר, לא נשאר אפילו פירור קטן", אמרתי בבושת פנים, איך לא שמרתי חתיכה אחת לאמא...

כשחזרתי הביתה, עברתי בסופרמרקט הקרוב, ערכתי קניות, כדי שאוכל להכין את עוגת התפוחים המדהימה של אמא שלי.

את המתכון, לאחר כמה שינויים קטנטנים שלי, אני מביאה כאן.




חומרים לבצק:
100 גר' חמאה רגילה
50 גר' חמאה מלוחה
3 חלמונים
115 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
5 גר' אבקת אפיה (1 כפית)
1/2 1 כוסות קמח
1 כף מים

חומרים למלית התפוחים:
1 ק"ג תפוחי עץ
1 כף גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר חום (דמררה)
25 גר' ביסקויטים בטעם שוקולד או פירורי עוגיות
1-2 כפות אגוזי מלך גרוסים
ריבה תוצרת בית (תפוחים, אגסים, ענבים, שזיפים, משמשים) או קונפיטורה קנויה כלשהי

אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומשהים במקרר לשעה לפחות.

קולפים את התפוחים, מגלענים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מניחים את התפוחים בסיר קטן, מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ לימון ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מכבים את האש, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מניחים להתקרר מעט.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרטיבים מעט במים תבנית בגודל 20x30 ס"מ מרפדים בנייר אפיה.

משטחים בידיים מקומחות 2/3 מהבצק על תחתית התבנית בצורה אחידה (את הבצק הנותר לשמור בינתיים במקרר). אין צורך לרפד את הדפנות. מורחים שכבה דקה של ריבה על הבצק. גורסים את הביסקוויטים לפירורים גסים. מערבבים עם הסוכר החום ומפזרים מעל הריבה. מפזרים את האגוזים מעל ולבסוף מפזרים בצורה שווה את תערובת תפוחי העץ.

מוציאים את שארית הבצק מהמקרר, מקמחים אותו מעט ומגרדים אותו בעזרת פומפיה גסה מעל התפוחים, כמו נחשים קטנים.

אופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה שחומה.
ניתן לקשט את העוגה עם מעט אבקת סוכר למעלה.
נכתב על ידי חצילונט , 30/5/2013 13:03   בקטגוריות חלבי, לא נורא קשה, מאפים, צמחוני, מפגשי ישרא-בלוג  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)