לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2013

חצילים כבושים


המון חצילים אני מכינה כמעט בכל שבוע. כסלט עם מיונז או טחינה, מטוגנים עם פרורי פאנקו ופטרוזיליה או ברוטב חריף. בשבוע שעבר ראיתי אצל הירקן חצילונים קטנים שמתאימים בדיוק להחמצה. נברתי קצת באינטרנט, פתאום נזכרתי גם באיזה מתכון ישן שהיה לי והנה לפניכם הגרסה המשופרת לחצילונים כבושים.



החומרים:
1/2 1 - 2 ק"ג חצילונים
6-8 כוסות מים (בערך ליטר וחצי)
50 גר' סוכר
ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות דקות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
צרור כוסברה קצוצה דק
1 כוס חומץ (רגיל או חומץ בן יין לבן להשבחת הטעם)
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
6-8 עלי דפנה
4-5 פלפל שאטה קטנים או 2 צ'ילי חתוך גס
2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
שוטפים היטב את החצילונים, קוטמים ביד את הגבעולים ובעזרת סכין חדה חורצים בהם חריץ לאורכם מהגבעול אל התחתית רק בצד אחד (יוצרים חריץ להכנסת התיבול).
בסיר גדול מרתיחים את המים והסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את החצילונים ומבשלים אותם 5 דקות. מכבים את האש ומשאירים אותם עוד 5 דקות.
מוציאים את החצילונים להתקרר מעט במסננת ושומרים את המים.
בקערה נפרדת מערבבים את הירק הקצוץ ופלחי השום.

לאחר שהחצילונים התקררו מעט, תוחבים מעשבי התיבול בתוך החריץ ומסדרים אותם בצפיפות בצנצנת מתאימה לכבישה. לאחר שכל החצילונים מולאו וסודרו בצנצנת, מפזרים מעליהם את המלח, הפלפל השחור, עלי הדפנה והפלפל החריף. יוצקים את החומץ ואת מי הבישול שנשארו בסיר, עד שהם מכסים את כל החצילונים.

סוגרים את הצנצנת, מנערים אותה מעט כך שכל התבלינים יגיעו לכל החצילונים. פותחים את הצנצנת, מוזגים את שמן הזית מלעלה וסוגרים היטב. מניחים את הצנצנת במקום יבש, קריר ומואר ומחכים בסבלנות במשך כשבוע.

לא תוכלו להפסיק לאכול אותם... ממש מעדן.
נכתב על ידי חצילונט , 21/10/2013 19:13   בקטגוריות חצילים, פרוה, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)