לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

12/2014

חלה לשבת


כמעט כל מה שאני יודעת על אפייה, למדתי מאמא שלי זכרונה לברכה, אשר הלכה לעולמה לא מזמן.
בשבתות האחרונות אני מדליקה את נרות השבת עם ברכה מיוחדת גם לאמא ומרגישה שהיא עומדת לצידי וממשיכה לתת לי הוראות, ממש כמו שהיתה עושה עוד בחייה.

"אמא" נוספת בחיי, היא השכנה שלי שהיתה גרה לידינו בקריית שמונה, ממנה למדתי להכין את החלות. על המון מתכוני חלות ולחמים עברתי, עד שהגעתי, אחרי נסיונות רבים, למתכון הנפלא והקל הזה. החלות יוצאות אווריריות וטעימות. בנקום חלות, אפשר לכדרר כדורים בגודל כדור טניס בערך וליצור לחמניות.

לך אמא אהובה שלי, אני מקדישה את המתכון הזה.





החומרים:
4 כוסות מים פושרים
1/4 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
1/2 1 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
1 ק"ג קמח
1/2 1 כפות מלח
ביצה טרופה עם מעט כף מים
שומשום ו/או קצח/פרג לא טחון

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר גדולה (אין לי מיקסר, אני לשה ביד), מערבבים קלות את המים, השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן, מערבבים עד להמסת השמרים בנוזלים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את המלח ולשים כ-7 עד 10 דקות לקבלת בצק אוורירי ודביק מאד.

עוטפים בניילון ומתפיחים שעה במקום חמים.

את עיבוד הבצק אני עושה בידיים משומנות מעט ולא עם קמח. הלחמניות יוצאות נימוחות&amp;nbsp;יותר&amp;nbsp;ולא קשות.
יוצרים חלות (צמות) או לחמניות, מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים בביצה, מפזרים למעלה שומשום וקצח ומתפיחים עוד 1/2 שעה.
אופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מוציאים את החלות מהתנור ותופחים עליהן קלות בידיים מעט רטובות, פורסים עליהן מגבת נקייה ומצננים.

אפשר להקפיא אותן כשהן עדיין פושרות ולחמם מעט בתנור או במיקרו (מכוסה במגבת לחה למניעת התייבשות). הן טעימות כאילו יצאו עכשיו מהתנור.
נכתב על ידי חצילונט , 13/12/2014 13:04   בקטגוריות מאפים, פרוה, קל להכנה, אופטימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)