הילדים שלי לא בבית לשבת וחיפשתי משהו לנחם אותי, גם קצת אחרי השבוע הקשה שעבר על כולנו. חיפשתי להכין מרק כדי לחמם קצת את הגוף והנפש.פתחתי את הארונות וכל מה שמצאתי היתה חצי שקית של שעועית אדומה שנשארה מהחמין של לפני שבועיים....
מה עושים? פותחים גם את המקפיא ומחפשים אוצרות..... ואכן מצאתי. שקית של גרגרי חומוס בהקפאה עמוקה שמחכים לתורם, שמישהו ישים לב אליהם. אז שמתי לב וגם התלהבתי והנה מה שיצא, מרק שעועית אדומה וגרגרי חומוס. קבלו....
החומרים:
250 גרם שעועית אדומה
250 גרם גרגרי חומוס
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות גס
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
1/2 1 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
משרים את השעועית והחומוס במים למשך הלילה, מכניסים לסיר לחץ ומבשלים כשעה עד לריכוך מלא. מסננים את הגרגרים ממי הבישול.
בסיר בינוני מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן קנולה עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים היטב, מוסיפים את החומוס והשעועית האדומה ומערבבים בזהירות. מוסיפים מים עד כ-1 ס"מ מעל גרגרי החומוס והשעועית ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כחצי שעה וזהו, המרק מוכן.
הערה: הבישול המקדים של גרגרי החומוס והשעועית וסינון המים בהם בושלו, מפחיתים במידה רבה את התקפת ה"נפיחות" לאחר האוכל.
כל כך טעים, ששוה הכל....
בתיאבון