לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

2/2015

מרק חרירה


השבוע ההתלבטויות לא היו כל כך קשות, גשם לא מפסיק לרדת כבר מיום שלישי בערב, הקור בחוץ הולך ומתחזק וברור לי שביום שישי יוגש לשולחן מרק חם ומהביל. אבל איזה מרק? כאן נחלצה לעזרתי חברה מהעבודה ואמרה: "מרק חרירה". שלפה מתכון, רשמה לי אותו והסבירה: "כל מה שנראה לך, תכניסי, זה רק עושה טוב למרק".
אז שמעתי לעצתה וזו התוצאה, עם שינויים והתאמות שלי, מרק מלא אהבה, חום ונתינה. לכו על זה...

לצמחונים שבינינו, המרק טעים מאד גם ללא שוקיי העוף.





החומרים:
1 כוס עדשים ירוקים מושרים לילה במים ומסוננים
1/2 1 כוסות חומוס גרגירים מושרים לילה במים ומסוננים
1 כוס עדשים כתומים
2-4 שוקי עוף ללא עור
2 בצלים גדולים (או 3 בינוניים) קצוצים דק
2 עגבניות אדומות ויפות קצוצות לקוביות קטנות
1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק
1/2 כוס אטריות דקיקות למרק
1/2 1 כפות מלח
1/2-1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
1 כפית כורכום
1/2 כפית חוויאג' למרק
1 כף גדושה אבקת מרק (למי שממש חסר לו...)
מיץ לימון

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את החומוס והעדשים הירוקים (אני הכנסתי לסיר לחץ ל-3/4 שעה), מכסים במים ומבשלים עד להתרככות גרגירי החומוס. מסננים מהמים ומכניסים לסיר מרק גדול. מוסיפים את העדשים הכתומים וממלאים מים עד כ-2/3 מגובה הסיר.
למחבת גדולה מוסיפים 3-4 כפות שמן קנולה ומטגנים עד להזהבה את הבצלים. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר המרק את תערובת הבצל המטוגן ושוקיי העוף ומערבבים היטב. מבשלים כ-30 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

מעבירים לקעריות הגשה, מזלפים לכל קערית בערך כפית מיץ לימון וזוללים בהנאה.
נכתב על ידי חצילונט , 14/2/2015 15:40   בקטגוריות בשרי, קל להכנה, צמחוני, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)