כשהן יוצאות מהתנור, חמות ורכות, הן ממלאות את כל הבית בריח שפשוט לא ניתן לעמוד בפניו. עוגיות שבלולי שמרים הן העוגיות הכי טעימות שיש. בגרסה חדשה שניסיתי השבוע, הן היו אפילו טעימות עוד יותר... נסו ותהנו גם אתם
החומרים לבצק:
1/2 2 כפות שמרים יבשים (50 גרם שמרים טריים)
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות חלב פושר
1/2 כוס מים פושרים
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה מאד
1 ק"ג קמח
קורט מלח
בקערה גדולה ממיסים את השמרים, הסוכר, המים והחלב ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים והחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ולשים כ-2 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8 דקות נוספות.
מפזרים מעט קמח מעל הבצק, סוגרים בניילון ומשהים להתפחה כשעה וחצי.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי כ-4 מ"מ ובגודל כ-30X40 ס"מ, מורחים על הבצק שכבה דקה ביותר של חלב מדולל (1/2 כוס חלב מדולל ב-1/4 כוס מים), מפזרים את המילוי הרצוי ומגלגלים לגליל ארוך.
חותכים לשבלולים בעובי של כ-2 אצבעות ומעמידים אותם על נייר אפייה בתוך תבנית. מורחים על שבלולי הבצק מעט מהחלב המדולל ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהעוגיות בצבע חום זהוב עמוק.
מיד כשמוציאים את העוגיות מהתנור, מורחים עליהן בנדיבות מהסירופ.
חומרים למילוי שוקולד:
4 כפות סוכר לבן (או 2 לבן ו-2 חום)
2 כפות קקאו
25 גר' שוקולד מריר (במלבנים קטנים)
הכנת מילוי השוקולד:
בקערית מערבבים את הסוכר והקקאו. במקום למרוח על הבצק חלב מדולל, ניתן למרוחשכבה דקה של ממרח שוקולד טעים, לפזר עליו את תערובת הסוכר והקקאו ולסדר שורה צפופה לאורך הבצק של מלבני השוקולד המריר, לגלגל לגליל ארוך ולחתוך לשבלולים.
חומרים למילוי קינמון:
4 כפות סוכר
1 כפית גדושה קינמון
הכנת מילוי הקינמון:
בקערית מערבבים את הסוכר והקינמון. למרוח על הבצק חלב מדולל, לפזר עליו את תערובת הסוכר והקינמון, לגלגל לגליל ארוך ולחתוך לשבלולים.
חומרים למילוי בטעם חלבה:
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן או דבש
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הכנת מילוי בטעם חלבה:
בקערית מערבבים את הטחינה והסילאן. למרוח על הבצק את התערובת, לפזר עליו את האגוזים, לגלגל לגליל ארוך ולחתוך לשבלולים.
חומרים לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
1/4 כוס מים
מיץ מ-1/4 לימון
הכנת הסירופ:
בסיר קטן מכניסים את כל החומרים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2-3 דקות. זהירות שלא יגלוש! לצנן לטמפרטורת החדר.
למרוח על העוגיות החמות שיצאו זה עתה מהתנור.