לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2015

לביבות כרישה ומנגולד


בכל שנה בפסח, עם בוא האביב, נפגשת כל המשפחה שלנו לקיים אזכרה לדודנו שנהרג במלחמת העצמאות. בכל שנה אחרי האזכרה, אנחנו מתכנסים בבית ההורים שבקיבוץ, כל המשפחה כולה, מתעדכנים על הילדים החדשים שנולדו, על אלה שהתחילו ללמוד באוניברסיטה או התחילו עבודה חדשה. עונת ההתחדשות בעיצומה.
השנה, 5 חודשים בלבד אחרי שאמא היקרה שלנו נפטרה, היה לי קשה במיוחד המעמד הזה. רציתי שיהיה הרבה אוכל, שינחם את כל המשפחה הגדולה שתגיע לביתו של אבא בתום האזכרה.
מה יותר מתאים לפסח מעוגת מצות מלאה בקרם שוקולד עשיר, כמה סלטים של חצילים (אי אפשר בלי זה) ולביבות של כרישה ועלי מנגולד, שנחטפו מהמגש עוד בטרם הונח על השולחן.





חומרים:
2 כרישות
2 חב' עלי מנגולד
4 כפות שמן זית
1/2 צרור פטרוזליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
עלים מ-3 גבעולי סלרי קצוצים
1/3-1/2 כוס קמח מצה (שלא בפסח, אפשר להחליף בפירורי לחם)
3 חלבונים
2 חלמונים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית חוויאג'
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכרישות ועלי המנגולד משאריות החול והאדמה.
את הכרישות חוצים לאורכן וקוצצים לפרוסות דקות. מפרידים את בסיסי עלי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים. את החלק הלבן קוצצים לקוביות קטנות ואת העלים הירוקים חותכים לרצעות דקות.

מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר גדול ושטוח, מטגנים את הכרישות והחלק הלבן של עלי המנגולד על אש גבוהה עד שמתחיל לשנות את הצבע ונהיה שקוף ומעט שחמחם. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם כדי שהעלים לא ישרפו. מוסיפים את רצועות העלים הירוקים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 5 דקות, עד שהעלים מורידים את נפחם לחצי ומשנים את הצבע לירוק כהה. מוסיפים את העלים הקצוצים (פטרוזילה, כוסברה וסלרי), מערבבים סיבוב אחד ומיד מכבים את האש. מוציאים לקערה גדולה ומצננים מעט.

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה.
את החלבונים שמים בקערה קטנה ובעזרת מזלג מקציפים אותם מעט עד לקבלת התחלה של קצף לבן. מוסיפים אותם לתערובת העלים.
מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ובעזרת 2 כפות יוצקים לביבות לתוך השמן החם. מטגנים משני הצדדים 2-3 דקות מכל צד עד שהן מוכנות, מוציאים למגש עם נייר סופג.
אוכלים חם.

הערה: ניתן לאפות בתנור בחום 200 מעלות במקום לטגן בשמן.
הולך מצויין עם פלטת גבינות ליד....
נכתב על ידי חצילונט , 9/4/2015 06:38   בקטגוריות כשר לפסח, מאכלי חגים, פרוה, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)