לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת שמרים שושנים גבינה ותפוחים


החג האהוב עלי ביותר הוא חנוכה. מלבד העובדה שיש לי יומולדת כמה ימים אחרי, אז תמיד יש לי בזכרון איך היינו יושבים עם אבא ואמא, מדליקים נרות ושרים את כל שירי חנוכה ב-4 קולות. אבל דווקא שבועות נתפס אצלי כחג בו האוכל הכי טעים....
אמא היתה מכינה את כדורי הגבינה המפורסמים שלה מתוך הספר של רות סירקיס, עם תוספות ושינויים שלה, בהתאם למצב הרוח ולגבינות שהיו לה במקרר, את הבלינצ'סים הנהדרים שלה עם מילוי גבינה מתוק וטעים, שצימוקים מבצבצים בינות לגבינה, קצת פסטה וסלט ירקות, שאצלנו בבית תמיד הלך טוב עם הכל... ככה התרגלנו עוד כשהיינו ילדים.
אבל גולת הכותרת היתה עוגת הגבינה. לפעמים אפוייה ולפעמים לא. לפעמים עם ביסקוויטים ולפעמים עם בצק, אבל תמיד היתה מלאה אהבה וטעימה עד כדי חטא.
השנה החלטתי להכין לכבוד החג עוגת שמרים שושנים עם גבינה, צימוקים והוספתי לה גם תפוחים, אותם אמא מאד אהבה בעוגות.
אמא אהובה שלי, אני נוצרת אותך בכל מתכון שאני מכינה מאז הלכת מאיתנו. לזכרך ומאהבתי הגדולה אליך, מוקדשת העוגה הזו.


  




בצק שמרים
500 גרם קמח
1/2 1 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר דמררה (אפשר גם רגיל)
1 כוס מים פושרים
1 כפית (5 גרם) אבקת אפיה
1 ביצה
קליפה מגוררת מחצי לימון
קורט מלח

תערובת גבינה
1 גבינת טוב טעם (250 גרם) 3%
250 גרם גבינה לבנה 9%
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
2-3 כפות צימוקים בהירים שטופים
1/2 כוס סוכר דמררה (אפשר רגיל)

תערובת תפוחים
3 תפוחי עץ זהוב או סמיט
1/3 כוס סוכר דמררה (אפשר רגיל)
מיץ מחצי לימון
25 גרם חמאה
1/2-1 כפית קינמון

אופן הכנה
מניחים בקערה גדולה את הקמח, השמרים היבשים, סוכר, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד כ-5 עד 7 דקות. מניחים להתפחה כשעה.

מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינה עד לתערובת אחידה ושומרים בינתיים במקרר.

שוטפים וקולפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפיה גסה. במחבת בינונית ממיסים את החמאה ומוסיפים את התפוחים. מבשלים כדקה ומוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את הקינמון, מערבבים קלות ומכבים את האש. מעבירים את תערובת התפוחים למסננת לניקוז הנוזלים ומצננים.

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים וכל חלק מרדדים לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. מורחים על כל עלה מחצית מכמות תערובת הגבינה ומעליה מחצית מתערובת התפוחים. מגלגלים לגליל וחותכים לחתיכות באורך של כ-4 אצבעות.
משמנים 2 תבניות אלומיניום בקוטר 20 ס"מ, מסדרים את הגלילים החתוכים בעמידה בתבנית ומתפיחים 20 דקות.
מברישים היטב בביצה טרופה מהולה ב-2 כפות מים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-50 דקות עד שפני העוגה בצבע שחום עמוק.

הערות וגיוונים
אפשר להשתמש בתבנית 24 אם רוצים עוגה אחת גדולה. 
אפשר לשים רק תערובת גבינה בחצי מהבצק ובחצי השני רק את התפוחים.
אפשר להשאיר את הגליל בלי לחתוך אותו ולקבל רולדת שמרים.
נכתב על ידי חצילונט , 1/6/2015 19:38   בקטגוריות חלבי, לא נורא קשה, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת תפוחים מדהימה!


כשגדלים בקיבוץ, אוכלים את הארוחות בחדר האוכל. אבל כשיש אמא שהיא גם המבשלת של הקיבוץ וכולם מלקקים את האצבעות, כל שנותר לנו לעשות הוא ללמוד ממנה ולחלום שיצא לנו אוכל טעים לפחות כמו שלה. אז במשך השנים, אחרי שהתבגרנו, התחתנו ויש לנו משפחות משלנו (כבר לא גרים בקיבוץ), שיכללנו את המתכונים שלה, הוספנו קצת תבלינים משלנו ואת התוצאות אתם יכולים לראות עכשיו בבלוג שלי.
מה שלא נעשה, עוגת התפוחים של אמא מתחילה בכלל בריבה. ריבת תפוזים, משמשים או תפוחים, שהיא היתה רוקחת מהפירות שהיו בבית באותה עונה. אחרי שהיתה ריבה טובה וטעימה, אמא היתה מכינה את עוגת התפוחים.

השבוע, נסעתי עם הורי לסיור מודרך בראש פינה הישנה (ג'עוני כמו שקראו לכפר הערבי ששכן שם - "גיא אוני" היה השם לפני ראש פינה...). עליתי לאוטובוס המלא באנשים מבוגרים, הלומדים ביחד הסטוריה של ארץ ישראל (איזה יופי לראות אנשים בגילם עדיין לומדים), כשידי עמוסות בעוגת גזר עם הפתעות, מנחה לכל המטיילים. הם לא הבינו מה פתאום עוגה, "למי יש יום הולדת?" שאלו אותי. "אין יום הולדת, אצלי להכין עוגה זו חגיגה יומיומית. אתם מוזמנים להתכבד", הצעתי להם. עוד אני מגישה לידידיי מהטיול את העוגה, עלה בי טעמה של עוגת התפוחים של אמא.

בדרך חזרה, כשהיינו שוב באוטובוס, שאלה אותי אמא: "איפה העוגה שלך, תני גם לי לטעום חתיכה". "הכל נגמר, לא נשאר אפילו פירור קטן", אמרתי בבושת פנים, איך לא שמרתי חתיכה אחת לאמא...

כשחזרתי הביתה, עברתי בסופרמרקט הקרוב, ערכתי קניות, כדי שאוכל להכין את עוגת התפוחים המדהימה של אמא שלי.

את המתכון, לאחר כמה שינויים קטנטנים שלי, אני מביאה כאן.




חומרים לבצק:
100 גר' חמאה רגילה
50 גר' חמאה מלוחה
3 חלמונים
115 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
5 גר' אבקת אפיה (1 כפית)
1/2 1 כוסות קמח
1 כף מים

חומרים למלית התפוחים:
1 ק"ג תפוחי עץ
1 כף גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר חום (דמררה)
25 גר' ביסקויטים בטעם שוקולד או פירורי עוגיות
1-2 כפות אגוזי מלך גרוסים
ריבה תוצרת בית (תפוחים, אגסים, ענבים, שזיפים, משמשים) או קונפיטורה קנויה כלשהי

אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומשהים במקרר לשעה לפחות.

קולפים את התפוחים, מגלענים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מניחים את התפוחים בסיר קטן, מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ לימון ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מכבים את האש, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מניחים להתקרר מעט.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרטיבים מעט במים תבנית בגודל 20x30 ס"מ מרפדים בנייר אפיה.

משטחים בידיים מקומחות 2/3 מהבצק על תחתית התבנית בצורה אחידה (את הבצק הנותר לשמור בינתיים במקרר). אין צורך לרפד את הדפנות. מורחים שכבה דקה של ריבה על הבצק. גורסים את הביסקוויטים לפירורים גסים. מערבבים עם הסוכר החום ומפזרים מעל הריבה. מפזרים את האגוזים מעל ולבסוף מפזרים בצורה שווה את תערובת תפוחי העץ.

מוציאים את שארית הבצק מהמקרר, מקמחים אותו מעט ומגרדים אותו בעזרת פומפיה גסה מעל התפוחים, כמו נחשים קטנים.

אופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה שחומה.
ניתן לקשט את העוגה עם מעט אבקת סוכר למעלה.
נכתב על ידי חצילונט , 30/5/2013 13:03   בקטגוריות חלבי, לא נורא קשה, מאפים, צמחוני, מפגשי ישרא-בלוג  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות שמרים ממולאות בשוקולד או קינמון


חברה טובה שלי אורה, יש לה דרך מיוחדת להגיד לי את המילים הנכונות מתי שאני צריכה ולעזור לי בכל מיני בעיות בהן אני נתקלת לפעמים. ביום רביעי האחרון רציתי להכין עוגיות שמרים לבני הצעיר שחוזר מהצבא הביתה לסוף השבוע. אחותי הגדולה, שהיא ה"מומחית" אצלנו לעוגות שמרים, היתה עסוקה אז מה עושים? מתקשרים מיד לאורה ומקבלים מתכון מדהים לבצק שמרים נהדר!!!!
קבלו מתכון מנצח לעוגיות שמרים נימוחות וטעימות....




חומרים:
200 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כוסות מים פושרים
50 גר' שמרים (קוביה או שמרית)
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
קליפה מגורדת מלימון אחד
קורט מלח
1 ק"ג קמח

מלית שוקולד:
ממרח שוקולד (אני הכי אוהבת נוטלה)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

מלית קינמון:
1 כף גדושה קינמון
3-4 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/3-1/2 כוס מים חמים
3-4 כפות קמח
1/2 כוס צימוקים לבנים

לזיגוג:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות סירופ מייפל (לא חייבים, טעים מאד גם בלי המייפל)

אופן ההכנה:
בקערית קטנה מערבבים את השמרים עם 1 כף סוכר וכוס מים פושרים. מניחים להתפחה כ-15 דקות.
בקערה גדולה שמים את החמאה המומסת, השמן, יתרת הסוכר, כוס מים פושרים, הביצים וקליפת הלימון. מערבבים היטב ומוסיפים את השמרים שתפחו, את אבקת האפייה והקמח. רצוי להוסיף את הקמח בהדרגה, רק את הכמות הדרושה לבצק רך ונעים למגע, אשר אינו נדבק לדפנות הקערה ולידיים. להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד כ-5 דקות. כשהבצק מוכן, לעטוף בשקית ניילון נקייה ולהניח להתפחה לשעה וחצי.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, לחלק אותו ל-4 כדורים ולהמשיך להתפיח עוד 30 דקות.

בינתיים מכינים את המילויים. את ממרח השוקולד מחממים 30 שניות במיקרו כדי שיהיה רך ונוח למריחה ולא יקרע את הבצק.
לקערה קטנה מכניסים את הקינמון, הסוכר והמים. מערבבים היטב עד להמסת הסוכר (אם הסוכר לא נמס, אפשר לחמם כמה שניות במיקרו ושוב לערבב). להוסיף קמח ולערבב עד שנוצרת מעין משחת קינמון רכה ומוכנה למריחה.

מכינים את הזיגוג. בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הזיגוג. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים ניר אפייה בתבניות גדולות.

לאחר שהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה ומרדדים כדור אחד של בצק לעיגול בעובי 4-5 מ"מ. מורחים שכבה של ממרח שוקולד ממש עד קצה הבצק. מפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס ומקפלים את עיגול הבצק לחצי. מרדדים בזהירות את חצי עיגול הבצק הממולא ובעזרת סכין חדה חותכים אותו לרצועות בעובי 1/2 1 -2 ס"מ, מהצד עם הכפל כלפי הצד הפתוח של הבצק. מסובבים כל רצועה על עצמה כמו בורג ואז מגלגלים לשבלול. באותו אופן ממשיכים עם שאר הרצועות. מניחים את העוגיות בתבנית האפייה במרחקים של כ-2 ס"מ אחת מהשנייה.

מרדדים כדור נוסף ומורחים אותו בחצי מכמות מלית הקינמון. מפזרים חצי מהצימוקים, מקפלים לחצי ופורסים לרצועות, כמו בכדור הבצק הראשון. את רצועות הבצק עם הקינמון רק מגלגלים לשבלולים ומניחים בתבנית האפייה.

אופים את העוגיות 30-40 דקות עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק, אבל לא שחומות מדי.
מוציאים מהתנור ומברישים את הזיגוג על העוגיות מיד לאחר הוצאתן מהתנור.
מניחים מגבת נקייה מעל העוגיות ומשאירים אותן להצטנן לחלוטין.
נכתב על ידי חצילונט , 21/4/2013 10:46   בקטגוריות חלבי, לא נורא קשה, מאפים, שוקולד  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חזה עוף ממולא פטריות ועשבי תיבול


ככה זה בפסח, עוד חג ועוד שבת ושוב ערב חג וצריך להכין ארוחת חג שתהיה שונה מליל הסדר.... אז עשיתי משהו פשוט פשוט, קל מאד להכנה וטעים.




חומרים:
2 חזות עוף שלמים, חתוכים ל-2 כל אחד (סה"כ 4 חתיכות)
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות שמפניון (אם אין, אפשר להשתמש בפטריות משומרות חתוכות)
1 כף צנוברים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
2 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף עלי טימין קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
5-6 גבעולי שמיר קצוצים דק
עלים מ-2 גבעולי אורגנו טרי קצוצים דק
2 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
1 תאנה מיובשת חתוכה לקוביות קטנות
2 תמרים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל צ'ילי גרוס
3 כפות + 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס ציר מרק עוף

אופן ההכנה:
בעזרת סכין חדה פותחים כיס בכל אחד מ-4 חזות העוף.
במחבת גדולה מזהיבים את הבצל ב-2 כפות שמן זית, לאחר שהתרכך מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עוד כמה דקות עד להשחמה קלה של הפטריות. מוסיפים את הצנוברים וקוביות הסלרי ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים, 3 כפות רוטב צ'ילי, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים, מתקנים טעמים ומכבים את האש. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים אותה מעט.
בעזרת כף (אני מילאתי בידיים) דוחסים וממלאים את כיסי חזות העוף בתערובת הפטריות ועשבי התיבול. סוגרים את הפתח בעזרת קיסם עץ.
מפזרים משני צידי כל חזה עוף ממולא מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס ופלפל צ'ילי גרוס.
מוסיפים לאותה מחבת 2 כפות שמן זית ומטגניםן את חזות העוף הממולאים. לאחר שהזהיבו, הופכים לצד השני ומזהיבים גם את הצד השני. מוסיפים למחבת את ציר העוף ו-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, מערבבים היטב, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות. הופכים מדי פעם את חזות העוף בתוך הרוטב.
מצננים מעט ופורסים את חזות העוף לפרוסות בעובי 3 מ"מ בערך. מגישים את פרוסות העוף ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב שנשאר במחבת.
נכתב על ידי חצילונט , 31/3/2013 15:16   בקטגוריות בשרי, כשר לפסח, לא נורא קשה, מאכלי חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קישואים עגולים ממולאים אורז פירות יבשים ואגוזים


את ליל הסדר ערכנו בבית הורי, אני ושתי אחיותיי עם כל משפחותינו. בין כל כך הרבה סועדים, יש תמיד כמה צמחוניים, להם מוקדשת המנה היפיפיה והמיוחדת הזאת. בין גלגול דפי אורז במילוי כבש לקדירת בשר עם פטריות וערמונים, נולדה לה מנת הקישואים הממולאים באורז עם המון הפתעות בפנים וגם בחוץ. אז הנה המתכון ושיהיה בתיאבון.




ל-8 קישואים עגולים בגודל בינוני

מילוי:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2-3 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף ומגורד בפומפיה גסה
עלים קצוצים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
1 כפית טימין טרי קצוץ
3 משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
2 תאנים מיובשות קצוצות לקוביות קטנות
2 תמרים (מג'הול - מהזן היבש) קצוצים לקוביות קטנות
2-3 כפות תערובת של אגוזי לוז, אגוזי קשיו קלויים וערמונים בוואקום קצוצים גס
1 כוס אורז
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון, כורכום, חוואיג' תימני, צ'ילי יבש גרוס, קינמון

לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
מיץ טרי מ-1/2 לימון
1 כוס תוכן הקישואים שרוקנו
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון, כורכום, חוואיג' תימני, צ'ילי יבש גרוס, קינמון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הקישואים. בעזרת סכין מורידים את החלק העליון עם הגבעול ושומרים בצד. בעזרת כפית 'פריזיאן' מרוקנים את הקישואים ושומרים את תוכנם בצד (נשתמש בתוכן הקישואים לרוטב).

מכינים את המילוי - לסיר רחב שיכיל את כל הקישואים בשכבה אחת, שופכים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ושיני השום ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את עלי האורגנו והטימין ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובשאר התבלינים לפי הטעם, מערבבים שוב ומכבים את האש. מוסיפים את האורז ואת הפירות היבשים הקצוצים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. מעבירים את התערובת לקערה.
ממלאים את הקישואים בתערובת (שישאר אוורירי ולא דחוס) עד כמעט לקצה.

מכינים את הרוטב - לאותו סיר בו הכנו את המילוי מוסיפים 2-3 כפות שמן זית והבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לטגן 5 דקות. מוסיפים את העגבניה ותוכן הקישאים ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומערבבים.
מסדרים את הקישואים הממולאים על גבי הירקות שבסיר, מוסיפים מים כך שהרוטב יגיע עד לגובה 3/4 מגובה הקישואים. בעזרת כף שופכים מהרוטב לתוך כל קישוא עד שהוא מתמלא ברוטב וסוגרים את הקישואים עם המכסים שלהם ששמרנו בצד.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
מדי פעם שופכים שוב רוטב בתוך הקישואים, כדי שהאורז יתבשל היטב.

בכף גדולה מעבירים את הקישואים לתבנית הגשה יפה וחסינת אש ומסדרים את הרוטב מסביבם ביחד עם תוכן הרוטב. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מסירים את ניר הכסף וממשיכים לאפות אותם עוד 10 דקות.
נכתב על ידי חצילונט , 27/3/2013 10:51   בקטגוריות לא נורא קשה, מאכלי חגים, צמחוני, כשר לפסח  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק קובה סלק


הילדים שלי מאד אוהבים מרק חם, עשיר ומשביע ביום קריר וגשום. החלטתי להכין להם מרק קובה (לא, אני לא עירקית, אבל....)

והרי לפניכם התוצאה.



לבצק הסולת:

2 כוסות סולת

2 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון


למלית הבשר:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

1 גבעול סלרי מקולף וקצוץ דק

1/8 שורש סלרי מגורר בפומפיה דקה

1 כף שמן קנולה

2/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כף מים


למרק:

2-3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק

1 סלק גדול או 2 בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

3 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים

4-5 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים באורך 2 ס"מ

1/2 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

מיץ מלימון אחד

כליטר וחצי מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית צ'ילי גרוס

1 כף סוכר


אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי בצק הסולת בתוך קערה. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

בקערה נפרדת, מערבבים את כל חומרי המילוי. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

משטחים מעט על כף היד כל כדור בצק לעיגול. מניחים המרכז כדור מילוי ועוטפים אותו עם הבצק. סוגרים היטב ומעגלים שוב לכדור.

מניחים את הקובות הממולאות על מגש.


מחממים את השמן בסיר גדול מאד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומאדים כמה דקות.

מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.

מחליקים את הקובות לתוך המרק ומבשלים על אש קטנה עוד כ-40 דקות.

נכתב על ידי חצילונט , 23/1/2013 16:43   בקטגוריות בשרי, לא נורא קשה, מרקים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)