|
קטעים בקטגוריה: .
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
מרק חרירה השבוע ההתלבטויות לא היו כל כך קשות, גשם לא מפסיק לרדת כבר מיום שלישי בערב, הקור בחוץ הולך ומתחזק וברור לי שביום שישי יוגש לשולחן מרק חם ומהביל. אבל איזה מרק? כאן נחלצה לעזרתי חברה מהעבודה ואמרה: "מרק חרירה". שלפה מתכון, רשמה לי אותו והסבירה: "כל מה שנראה לך, תכניסי, זה רק עושה טוב למרק".אז שמעתי לעצתה וזו התוצאה, עם שינויים והתאמות שלי, מרק מלא אהבה, חום ונתינה. לכו על זה...
לצמחונים שבינינו, המרק טעים מאד גם ללא שוקיי העוף.
החומרים: 1 כוס עדשים ירוקים מושרים לילה במים ומסוננים 1/2 1 כוסות חומוס גרגירים מושרים לילה במים ומסוננים 1 כוס עדשים כתומים 2-4 שוקי עוף ללא עור 2 בצלים גדולים (או 3 בינוניים) קצוצים דק 2 עגבניות אדומות ויפות קצוצות לקוביות קטנות 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק 1/2 כוס אטריות דקיקות למרק 1/2 1 כפות מלח 1/2-1 כפית פלפל שחור טחון 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס 1 כפית כורכום 1/2 כפית חוויאג' למרק 1 כף גדושה אבקת מרק (למי שממש חסר לו...) מיץ לימון
אופן ההכנה: מכניסים לסיר את החומוס והעדשים הירוקים (אני הכנסתי לסיר לחץ ל-3/4 שעה), מכסים במים ומבשלים עד להתרככות גרגירי החומוס. מסננים מהמים ומכניסים לסיר מרק גדול. מוסיפים את העדשים הכתומים וממלאים מים עד כ-2/3 מגובה הסיר. למחבת גדולה מוסיפים 3-4 כפות שמן קנולה ומטגנים עד להזהבה את הבצלים. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר המרק את תערובת הבצל המטוגן ושוקיי העוף ומערבבים היטב. מבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.
מעבירים לקעריות הגשה, מזלפים לכל קערית בערך כפית מיץ לימון וזוללים בהנאה.
| |
מרק חרירה השבוע ההתלבטויות לא היו כל כך קשות, גשם לא מפסיק לרדת כבר מיום שלישי בערב, הקור בחוץ הולך ומתחזק וברור לי שביום שישי יוגש לשולחן מרק חם ומהביל. אבל איזה מרק? כאן נחלצה לעזרתי חברה מהעבודה ואמרה: "מרק חרירה". שלפה מתכון, רשמה לי אותו והסבירה: "כל מה שנראה לך, תכניסי, זה רק עושה טוב למרק".אז שמעתי לעצתה וזו התוצאה, עם שינויים והתאמות שלי, מרק מלא אהבה, חום ונתינה. לכו על זה...
לצמחונים שבינינו, המרק טעים מאד גם ללא שוקיי העוף.
החומרים: 1 כוס עדשים ירוקים מושרים לילה במים ומסוננים 1/2 1 כוסות חומוס גרגירים מושרים לילה במים ומסוננים 1 כוס עדשים כתומים 2-4 שוקי עוף ללא עור 2 בצלים גדולים (או 3 בינוניים) קצוצים דק 2 עגבניות אדומות ויפות קצוצות לקוביות קטנות 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק 1/2 כוס אטריות דקיקות למרק 1/2 1 כפות מלח 1/2-1 כפית פלפל שחור טחון 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס 1 כפית כורכום 1/2 כפית חוויאג' למרק 1 כף גדושה אבקת מרק (למי שממש חסר לו...) מיץ לימון
אופן ההכנה: מכניסים לסיר את החומוס והעדשים הירוקים (אני הכנסתי לסיר לחץ ל-3/4 שעה), מכסים במים ומבשלים עד להתרככות גרגירי החומוס. מסננים מהמים ומכניסים לסיר מרק גדול. מוסיפים את העדשים הכתומים וממלאים מים עד כ-2/3 מגובה הסיר. למחבת גדולה מוסיפים 3-4 כפות שמן קנולה ומטגנים עד להזהבה את הבצלים. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר המרק את תערובת הבצל המטוגן ושוקיי העוף ומערבבים היטב. מבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.
מעבירים לקעריות הגשה, מזלפים לכל קערית בערך כפית מיץ לימון וזוללים בהנאה.
| |
פסטייה מגולגלת עם חזה הודו אז כבר המון זמן לא ביקרתי את הבלוג שלי, אבל השבת יצאתי מגדרי כדי להכין משהו טעים ומיוחד למשפחה שלי ובסוף, יצא משהו אחר לגמרי.... אני מזמינה אתכם להתגלגל עם הפסטייה המגולגלת שלי ישר לגן עדן.
אז זו הדך להגיע לשם....
החומרים לפסטייה: 5-6 תפוחי אדמה בינוניים 2 בטטות בינוניות 2-3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור טחון
החומרים למילוי: 1 ק"ג חזה הודו פרוס לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ וכל פרוסה חתוכה ל-2 1 כף סילאן 1 כף רוטב סויה 2 כפות רוטב צ'ילי חריף 1 כפית גדושה חרדל 1 כף גדושה מיונז 3-4 שיני שום כתושות 1/4 כוס שמן זית 1/2 שורש סלרי מגורר דק 1 שורש פטרוזיליה מגורר דק 1-1.5 כוס של עלי ירק קצוץ (שמיר, פטרוזיליה, סלרי) מלח פלפל שחור טחון 6-7 גבעולי טימין קצוץ
אופן ההכנה: הפסטייה - בסיר בינוני מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בקליפתם כחצי שעה, עד להתרככות מלאה. מוציאים מהמים, מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מניחים בצד להתקרר. המילוי - בקערה גדולה מערבבים את חומרי המשרה - סילאן, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, חרדל, מיונז, שום, שמן זית, מלח, פלפל שחור וטימין קצוץ. מוסיפים את חזה ההודו החתוך, מערבבים היטב ומניחים חצי שעה לפחות במקרר. מחממים שמן זית במחבת טפלון גדולה ומשחימים מעט את חזה ההודו משני הצדדים, יחד עם כל חומרי המשרה. להזהר לא לטגן את ההודו יתר על המידה ולא ליבש אותו. מוציאים מהמחבת ומצננים. קוצצים את חזה ההודו שהתקרר במעבד מזון לפירורים גדולים (להזהר לא לעשות עיסה) ולהעביר לקערה גדולה. מוסיפים את הירק הקצוץ, השורשים המגוררים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מרדדים בין 2 ניירות אפיה חצי מכמות הפירה לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מסירים את הנייר העליון, מסדרים בקצה אחד של העלה 1/2 מכמות המילוי ובעזרת נייר האפיה התחתון, מגלגלים את הפסטייה לרולדה שמנה ויפה. חוזרים על הפעולות גם עם החצי השני של הפסטייה והמילוי. מעבירים את הפסטיות עם נייר האפיה לתבנית אפיה, מרססים במעט שמן זית, זורים למעלה מעט מלח גרוס ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור מחומם מראש ל-220 מעלות כחצי שעה או עד שפני הפסטייה משחימים לצבע חום בהיר.
לפרוס את הפסטייה למנות אישיות רק לאחר שהפסטייה מתקררת מעט.
זהו, גן העדן כבר כאן, אפשר להתחיל לאכול... בתיאבון
| |
קציצות בשר וכרובית יום ראשון הגיע לו כל כך מהר... צריך להתרווח ולנוח קצת מהשבת וכל ההכנות שעשינו כבר מיום שישי. מתכון מהיר לקציצות ברוטב המכילות כבר את הירק בפנים. טעימות, קלות להכנה ונימוחות בפה. יאללה מתחילים....
חומרים לקציצות: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 ראש כרובית קטנה או חצי בינונית 1/4 ראש סלרי גדול מגורד דק 2 פרוסות לחם שרויות במים, סחוטות ומפוררות 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק 8 גבעולי שמיר קצוצים דק 1 גבעול סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/3 כפית פפריקה חריפה
חומרים לרוטב: 1 בצל בינוני קצוץ דק 2 כפות שמן זית 3 שיני שום קצוצות דק 2 כפות רסק עגבניות 3 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות 2 כוסות מים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה חריפה 1 כפית פפריקה מתוקה 3/4 כפית סוכר
אופן הכנה: מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול, מניחים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 6-8 דקות עד לריכוך חלקי. מסננים מהמים ומצננים מעט. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. לא למעוך את הכרובית, להשתדל שישארו פרחים קטנים. מניחים במקרר עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב או מחבת גדולה עם מכסה, מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור והפפריקות. מערבבים היטב וממשיכים לטגן כדקה נוספת. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מכינים קציצות מהעיסה שנחה במקרר ומכניסים אותם לתוך הרוטב הרותח. לאחר הכנסת כל הקציצות מחלישים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות.
| |
קציצות בשר סלק וחצילים חצילים הולכים כמעט עם כל דבר, ככה זה אצלנו במשפחה... היום ניסיתי משהו חדש, להכניס את החצילים לתוך הקציצות, שגם הן הולכות אצלנו כמעט עם כל דבר.... זה רק נראה הרבה עבודה, אבל מאד קל להכין אותן והתענוג מגיע כבר מהנגיסה הראשונה....
חומרים לקציצות: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 סלק בינוני טרי (לא מבושל!) קלוף ומגורד בפומפיה גסה 1 גזר בינוני קלוף ומגורד בפומפיה גסה 1/2 חציל בינוני פרוס לעיגולים בעובי 5-6 מ"מ שמן לטיגון החצילים 1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק 1/2 בצל סגול (אפשר גם לבן) קצוץ דק 2 שיני שום כתושות פרוסת לחם שרויה במים, סחוטה ומפוררת 6 גבעולי כוסברה קצוצים דק 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק 1/2 כפית אבקת אפיה 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור טחון 1 כפית פפריקה מתוקה
חומרים לרוטב: 1/2 בצל סגול קצוץ דק 1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות 2 עגבניות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור טחון 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס 1 כפית סוכר 2 כוסות מים
אופן ההכנה: מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. מניחים להגרת הנוזלים כ-20 דקות שוטפים במים, מייבשים היטב במגבת ומטגנים בשמן משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום עמוק. מוציאים את החצילים למגש עם ניר סופג לספיגת השמן העודף. לאחר שהחצילים התקררו מעט, חותכים אותם לקוביות קטנות ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים בניילון ומניחים במקרר עד להכנת הרוטב.
בסיר בינוני ושטוח, מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות. מוסיפים גם את העגבניות ומאדים כמה דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומכניסים אותם לתוך הרוטב הרותח. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
| |
קציצות בשר נימוחות ואורז עם ירקות אוטוטו חוגגים שבועות ואחותי האהובה, נוסעת עם בעלה לטיול בחו"ל.... כיף גדול (תבלו!). היא התקשרה אתמול לשאול אם הילדים שלה יוכלו לבלות אצלי את החג, כי הם נשארים בלי אמא ואבא... (לא שהם קטנים וצריכים השגחה מיוחדת), כמובן שהשבתי בחיוב (מתה על האחיינים שלי), זו הרי אחותי האהובה ומה לא אעשה בשבילה.אחרי השיחה איתה, נזכרתי שאחייניי האהובים, כל פעם שהם מגיעים אלי הביתה, הם ישר הולכים למקרר לבדוק מה יש.... אז כדי שלא יהיה מקרר ריק ויהיה לי מספיק אוכל בשביל כל המשפחה המורחבת, הכנתי קציצות בשר שנמסות בפה ותוספת של אורז עם ירקות.
קבלו מתכון:
חומרים:
לקציצות: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1/4 ראש סלרי קלוף ומגורד בפומפיה דקה 2 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות 1 בצל בינוני (או 1/2 גדול) קצוץ דק 1 קישוא מגורד על פומפיה דקה סחוט מנוזלים 1 גזר גדול קלוף ומגורד על פומפיה דקה 4 שיני שום כתושות 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק 1/4 צרור שמיר קצוץ דק עלים מ-3 גבעולי סלרי קצוצים דק 1 כף עלי טימין טריים קצוצים 2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב 2 כפות שמן 3 כפות מים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור טחון 1/3כפית כורכום צ'ילי חריף גרוס לפי הטעם 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית אבקת אפיה
לרוטב: 1 בצל בינוני (או 1/2 גדול) קצוץ דק 3 כפות שמן זית 1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות 3 שיני שום קצוצות דק 3 כפות גדושות רסק עגבניות 5-6 כוסות מים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/3 כפית כורכום 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה 1 כפית סוכר חום (דמררה)
לאורז: 3 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ דק 3 גבעולי סלרי קלופים וקצוצים לקוביות קטנות 1 גזר מגורד בפומפיה גסה 2 כוסות תערובת ירק קצוץ דק (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועלי סלרי) 2 כפות גרעיני חמניה קלופים (אפשר להחליף אותם בצנוברים) 2 כפות גדושות רסק עגבניות 2 כוסות אורז שטוף היטב 1/2 3 כוסות מים רותחים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית כורכום 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה
אופן הכנה: הכנת הקציצות - שוטפים היטב, קולפים, קוצצים, מגרדים ומכינים את הירקות. מכניסים את כל חומרי הקציצות לקערה גדולה, מערבבים היטב. מכסים בניילון ומניחים במקרר עד לסיום הכנת הרוטב. הכנת הרוטב - בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומשחימים קלות. מוסיפים את השום והפלפל האדום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות עד לריכוך הפלפל. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים (חוץ מהסוכר החום), מערבבים היטב, מטגנים עוד דקה או שתיים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר, טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך, מחלישים מעט את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ-5 דקות. מוציאים את עיסת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומכניסים לסיר הרוטב. מביאים שוב לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה. הכנת האורז - בסיר בינוני מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומשחימים אותו. מוסיפים את גרעיני החמניה וקולים אותם קלות עם הבצל במשך כמה דקות. מוסיפים את האורז, הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את הירק המעורב הקצוץ ואת התבלינים ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את רסק העגבניות, מאדים מספר דקות ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 30 דקות. לאחר שהתקרר מעט, "פותחים" את האורז בעזרת מזלג ומעבירים לצלחת הגשה גדולה. מסדרים את הקציצות על האורז ומסביב להם שופכים את רוטב הקציצות בנדיבות.
מחכה לכם בשבועות עם ארוחת חג חלבית, חגיגית ומלאת הפתעות...
| |
דפים:
| |