לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגיות שמרים ממולאות בשוקולד או קינמון


חברה טובה שלי אורה, יש לה דרך מיוחדת להגיד לי את המילים הנכונות מתי שאני צריכה ולעזור לי בכל מיני בעיות בהן אני נתקלת לפעמים. ביום רביעי האחרון רציתי להכין עוגיות שמרים לבני הצעיר שחוזר מהצבא הביתה לסוף השבוע. אחותי הגדולה, שהיא ה"מומחית" אצלנו לעוגות שמרים, היתה עסוקה אז מה עושים? מתקשרים מיד לאורה ומקבלים מתכון מדהים לבצק שמרים נהדר!!!!
קבלו מתכון מנצח לעוגיות שמרים נימוחות וטעימות....




חומרים:
200 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כוסות מים פושרים
50 גר' שמרים (קוביה או שמרית)
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
קליפה מגורדת מלימון אחד
קורט מלח
1 ק"ג קמח

מלית שוקולד:
ממרח שוקולד (אני הכי אוהבת נוטלה)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

מלית קינמון:
1 כף גדושה קינמון
3-4 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/3-1/2 כוס מים חמים
3-4 כפות קמח
1/2 כוס צימוקים לבנים

לזיגוג:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות סירופ מייפל (לא חייבים, טעים מאד גם בלי המייפל)

אופן ההכנה:
בקערית קטנה מערבבים את השמרים עם 1 כף סוכר וכוס מים פושרים. מניחים להתפחה כ-15 דקות.
בקערה גדולה שמים את החמאה המומסת, השמן, יתרת הסוכר, כוס מים פושרים, הביצים וקליפת הלימון. מערבבים היטב ומוסיפים את השמרים שתפחו, את אבקת האפייה והקמח. רצוי להוסיף את הקמח בהדרגה, רק את הכמות הדרושה לבצק רך ונעים למגע, אשר אינו נדבק לדפנות הקערה ולידיים. להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד כ-5 דקות. כשהבצק מוכן, לעטוף בשקית ניילון נקייה ולהניח להתפחה לשעה וחצי.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, לחלק אותו ל-4 כדורים ולהמשיך להתפיח עוד 30 דקות.

בינתיים מכינים את המילויים. את ממרח השוקולד מחממים 30 שניות במיקרו כדי שיהיה רך ונוח למריחה ולא יקרע את הבצק.
לקערה קטנה מכניסים את הקינמון, הסוכר והמים. מערבבים היטב עד להמסת הסוכר (אם הסוכר לא נמס, אפשר לחמם כמה שניות במיקרו ושוב לערבב). להוסיף קמח ולערבב עד שנוצרת מעין משחת קינמון רכה ומוכנה למריחה.

מכינים את הזיגוג. בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הזיגוג. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים ניר אפייה בתבניות גדולות.

לאחר שהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה ומרדדים כדור אחד של בצק לעיגול בעובי 4-5 מ"מ. מורחים שכבה של ממרח שוקולד ממש עד קצה הבצק. מפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס ומקפלים את עיגול הבצק לחצי. מרדדים בזהירות את חצי עיגול הבצק הממולא ובעזרת סכין חדה חותכים אותו לרצועות בעובי 1/2 1 -2 ס"מ, מהצד עם הכפל כלפי הצד הפתוח של הבצק. מסובבים כל רצועה על עצמה כמו בורג ואז מגלגלים לשבלול. באותו אופן ממשיכים עם שאר הרצועות. מניחים את העוגיות בתבנית האפייה במרחקים של כ-2 ס"מ אחת מהשנייה.

מרדדים כדור נוסף ומורחים אותו בחצי מכמות מלית הקינמון. מפזרים חצי מהצימוקים, מקפלים לחצי ופורסים לרצועות, כמו בכדור הבצק הראשון. את רצועות הבצק עם הקינמון רק מגלגלים לשבלולים ומניחים בתבנית האפייה.

אופים את העוגיות 30-40 דקות עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק, אבל לא שחומות מדי.
מוציאים מהתנור ומברישים את הזיגוג על העוגיות מיד לאחר הוצאתן מהתנור.
מניחים מגבת נקייה מעל העוגיות ומשאירים אותן להצטנן לחלוטין.
נכתב על ידי חצילונט , 21/4/2013 10:46   בקטגוריות חלבי, לא נורא קשה, מאפים, שוקולד  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טראט שוקולד


קבלו מתכון קליל לטראט שוקולד חביב, טעים במיוחד וממש לא קשה להכנה...

 

מתאים לתבנית טראט בקוטר 24 ס"מ

 



 

לבצק:

1/2 כוס סוכר

1/4 2 כוסות קמח

200 גר' חמאה רכה (לא מומסת)

2 כפות שמנת חמוצה

2 חמלונים

 

למילוי השוקולד:

150 גר' שוקולד מריר (60%)

150 גר' חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1/3 כוס קמח

 

לפירורים:

50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס קמח

 

אופן ההכנה:

לבצק - שמים במעבד מזון את הסוכר, הקמח, החמאה והשמנת ומפעילים בפולסים קצרים רק עד להיווצרות עיסה פירורית. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה הגדול במקצת מקוטר התבנית, מקמחים מעט את התבנית ומשטחים את עלה הבצק על התחתית והדפנות. את שאריות הבצק, מסלקים בעזרת סכין ושומרים במקרר. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג, שלא יתנפח בזמן האפיה. מכניסים את התבנית עם הבצק לקירור במקרר ל-15 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הבצק 10-15 דקות, רק עד שמתחיל להשחים.

בינתיים מכינים את המילוי - בתוך קערה הנמצאת על סיר מים רותחים (בן מארי), ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש.

מוסיפים את הביצים לסירוגין עם הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את תערובת השוקולד על תחתית הבצק האפויה למחצה ומישרים.

בקערה קטנה משפשפים באצבעות את חומרי הפירורים עד לקבלת תערובת פירורית ומפזרים על שכבת השוקולד.

במקום להכין את הפירורים, ניתן להשתמש בבצק שנשאר, לגרר אותו בפומפיה מעל שכבת השוקולד.

אופים בתנור עוד כ-15-20 דקות, רק עד להתייצבות השוקולד, באמצע הטראט, השוקולד צריך להיות עדיין לח.

נכתב על ידי חצילונט , 1/10/2012 12:38   בקטגוריות לא נורא קשה, מאפים, שוקולד  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)