לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מרק חרירה


השבוע ההתלבטויות לא היו כל כך קשות, גשם לא מפסיק לרדת כבר מיום שלישי בערב, הקור בחוץ הולך ומתחזק וברור לי שביום שישי יוגש לשולחן מרק חם ומהביל. אבל איזה מרק? כאן נחלצה לעזרתי חברה מהעבודה ואמרה: "מרק חרירה". שלפה מתכון, רשמה לי אותו והסבירה: "כל מה שנראה לך, תכניסי, זה רק עושה טוב למרק".
אז שמעתי לעצתה וזו התוצאה, עם שינויים והתאמות שלי, מרק מלא אהבה, חום ונתינה. לכו על זה...

לצמחונים שבינינו, המרק טעים מאד גם ללא שוקיי העוף.





החומרים:
1 כוס עדשים ירוקים מושרים לילה במים ומסוננים
1/2 1 כוסות חומוס גרגירים מושרים לילה במים ומסוננים
1 כוס עדשים כתומים
2-4 שוקי עוף ללא עור
2 בצלים גדולים (או 3 בינוניים) קצוצים דק
2 עגבניות אדומות ויפות קצוצות לקוביות קטנות
1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק
1/2 כוס אטריות דקיקות למרק
1/2 1 כפות מלח
1/2-1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
1 כפית כורכום
1/2 כפית חוויאג' למרק
1 כף גדושה אבקת מרק (למי שממש חסר לו...)
מיץ לימון

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את החומוס והעדשים הירוקים (אני הכנסתי לסיר לחץ ל-3/4 שעה), מכסים במים ומבשלים עד להתרככות גרגירי החומוס. מסננים מהמים ומכניסים לסיר מרק גדול. מוסיפים את העדשים הכתומים וממלאים מים עד כ-2/3 מגובה הסיר.
למחבת גדולה מוסיפים 3-4 כפות שמן קנולה ומטגנים עד להזהבה את הבצלים. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר המרק את תערובת הבצל המטוגן ושוקיי העוף ומערבבים היטב. מבשלים כ-30 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

מעבירים לקעריות הגשה, מזלפים לכל קערית בערך כפית מיץ לימון וזוללים בהנאה.
נכתב על ידי חצילונט , 14/2/2015 15:40   בקטגוריות בשרי, קל להכנה, צמחוני, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק שעועית אדומה וחומוס


הילדים שלי לא בבית לשבת וחיפשתי משהו לנחם אותי, גם קצת אחרי השבוע הקשה שעבר על כולנו. חיפשתי להכין מרק כדי לחמם קצת את הגוף והנפש.
פתחתי את הארונות וכל מה שמצאתי היתה חצי שקית של שעועית אדומה שנשארה מהחמין של לפני שבועיים....
מה עושים? פותחים גם את המקפיא ומחפשים אוצרות..... ואכן מצאתי. שקית של גרגרי חומוס בהקפאה עמוקה שמחכים לתורם, שמישהו ישים לב אליהם. אז שמתי לב וגם התלהבתי והנה מה שיצא, מרק שעועית אדומה וגרגרי חומוס. קבלו....


החומרים:
250 גרם שעועית אדומה
250 גרם גרגרי חומוס
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות גס
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
1/2 1 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:
משרים את השעועית והחומוס במים למשך הלילה, מכניסים לסיר לחץ ומבשלים כשעה עד לריכוך מלא. מסננים את הגרגרים ממי הבישול.
בסיר בינוני מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן קנולה עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים היטב, מוסיפים את החומוס והשעועית האדומה ומערבבים בזהירות. מוסיפים מים עד כ-1 ס"מ מעל גרגרי החומוס והשעועית ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כחצי שעה וזהו, המרק מוכן.

הערה: הבישול המקדים של גרגרי החומוס והשעועית וסינון המים בהם בושלו, מפחיתים במידה רבה את התקפת ה"נפיחות" לאחר האוכל.
כל כך טעים, ששוה הכל....
בתיאבון
נכתב על ידי חצילונט , 30/1/2015 15:19   בקטגוריות כשר לפסח, פרוה, צמחוני, קל להכנה, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק קובה סלק


הילדים שלי מאד אוהבים מרק חם, עשיר ומשביע ביום קריר וגשום. החלטתי להכין להם מרק קובה (לא, אני לא עירקית, אבל....)

והרי לפניכם התוצאה.



לבצק הסולת:

2 כוסות סולת

2 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון


למלית הבשר:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

1 גבעול סלרי מקולף וקצוץ דק

1/8 שורש סלרי מגורר בפומפיה דקה

1 כף שמן קנולה

2/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כף מים


למרק:

2-3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק

1 סלק גדול או 2 בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

3 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים

4-5 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים באורך 2 ס"מ

1/2 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

מיץ מלימון אחד

כליטר וחצי מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית צ'ילי גרוס

1 כף סוכר


אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי בצק הסולת בתוך קערה. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

בקערה נפרדת, מערבבים את כל חומרי המילוי. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

משטחים מעט על כף היד כל כדור בצק לעיגול. מניחים המרכז כדור מילוי ועוטפים אותו עם הבצק. סוגרים היטב ומעגלים שוב לכדור.

מניחים את הקובות הממולאות על מגש.


מחממים את השמן בסיר גדול מאד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומאדים כמה דקות.

מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.

מחליקים את הקובות לתוך המרק ומבשלים על אש קטנה עוד כ-40 דקות.

נכתב על ידי חצילונט , 23/1/2013 16:43   בקטגוריות בשרי, לא נורא קשה, מרקים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)