השבוע ההתלבטויות לא היו כל כך קשות, גשם לא מפסיק לרדת כבר מיום שלישי בערב, הקור בחוץ הולך ומתחזק וברור לי שביום שישי יוגש לשולחן מרק חם ומהביל. אבל איזה מרק? כאן נחלצה לעזרתי חברה מהעבודה ואמרה: "מרק חרירה". שלפה מתכון, רשמה לי אותו והסבירה: "כל מה שנראה לך, תכניסי, זה רק עושה טוב למרק".אז שמעתי לעצתה וזו התוצאה, עם שינויים והתאמות שלי, מרק מלא אהבה, חום ונתינה. לכו על זה...
לצמחונים שבינינו, המרק טעים מאד גם ללא שוקיי העוף.
החומרים:
1 כוס עדשים ירוקים מושרים לילה במים ומסוננים
1/2 1 כוסות חומוס גרגירים מושרים לילה במים ומסוננים
1 כוס עדשים כתומים
2-4 שוקי עוף ללא עור
2 בצלים גדולים (או 3 בינוניים) קצוצים דק
2 עגבניות אדומות ויפות קצוצות לקוביות קטנות
1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק
1/2 כוס אטריות דקיקות למרק
1/2 1 כפות מלח
1/2-1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
1 כפית כורכום
1/2 כפית חוויאג' למרק
1 כף גדושה אבקת מרק (למי שממש חסר לו...)
מיץ לימון
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את החומוס והעדשים הירוקים (אני הכנסתי לסיר לחץ ל-3/4 שעה), מכסים במים ומבשלים עד להתרככות גרגירי החומוס. מסננים מהמים ומכניסים לסיר מרק גדול. מוסיפים את העדשים הכתומים וממלאים מים עד כ-2/3 מגובה הסיר.
למחבת גדולה מוסיפים 3-4 כפות שמן קנולה ומטגנים עד להזהבה את הבצלים. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר המרק את תערובת הבצל המטוגן ושוקיי העוף ומערבבים היטב. מבשלים כ-30 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.
מעבירים לקעריות הגשה, מזלפים לכל קערית בערך כפית מיץ לימון וזוללים בהנאה.