לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2012    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2012

מוסקה





מרכיבים:
1 חציל בינוני פרוס לאורך לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
3 תפו"א בינוניים פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ

למילוי הבשר
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
6-7 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה קטנה פטריות שמפניון (אפשר מקופסת שימורים) קצוצות דק
2 כפות שקדים מולבנים, פרוסים וקצוצים דק
5-6 עלי נענע קצוצים דק
3 גבעולי טימין (רק העלים)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס

לרוטב
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
6-7 עלי בזיליקום קצוצים גס
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3כפות גדושות רסק עגבניות
1כוס מים
טימין
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס
מעט כורכום
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה
מסדרים את פרוסות החציל על נייר אפיה בתוך תבנית גדולה. מברישים אותם בשמן זית, זורים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומשחימים בתנור ב-180 מעלות עד להזהבה קלה משני הצדדים.
מטגנים בשמן עמוק את פרוסות תפוחי האדמה עד שמתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

להכנת תערובת הבשר - במחבת טפלון גדולה שמים 2-3 כפות שמן זית ומזהיבים את הבצל. כשמתחיל להזהיב, מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לטגן. כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד 2 כפות מים (עכשיו הבצל בצבע זהב חום) וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את השום, השקדים והפטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים תבלינים מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב שלא ייווצרו גושים. מוסיפים לבסוף את הטימין והנענע, מבשלים עוד דקה, רק עד שהבשר מחליף את צבעו לחום בהיר. מסירים מהאש.

להכנת הרוטב - שמים בסיר שטח ורחב 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את התבלינים (ללא הסוכר), בוחשים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב עוד דקה, מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטימין והסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש.

להרכבת המוסקה - בתבנית הגשה חסינת אש מסדרים שכבה של החצילים האפויים, מעליהם משטחים חצי מכמות תערובת הבשר. מעל הבשר שופכים חצי מכמות הרוטב.
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה מטוגנים, מעליהם את שארית הבשר ולבסוף את מחצית הרוטב שנשאר.
אופים בתנור בחום 180 מעלות כשעה, עד שפני המוסקה משחימים.

נכתב על ידי חצילונט , 20/10/2012 18:04   בקטגוריות בשרי, חצילים, קצת עבודה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשדיטת ירקות וגבינות


פשטידת ירקות טעימה, משביעה ומזינה




מרכיבים:

5 גזרים בינוניים

1 בטטה גדולה

1/2 דלורית

1 בצל גדול

1-2 קישואים קטנים

1/2 צרור כוסברה

1/4 צרור פטרוזיליה

1/4 צרור עלי נענע

3 גביעי שמנת חמוצה

1 גביע גבינה לבנה 5%

3 ביצים

150 גר' גבינת עמק מגוררת

150 גר' גבינה בולגרית או פטה מפוררת

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה חריפה


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

משמנים תבנית בגודל 25x35 ס"מ.

קולפים את כל הירקות, שוטפים היטב ופורסים אותם בעזרת מעבד מזון לפרוסות דקות. מעבירים את פרוסות הירקות לקערה גדולה.

קוצצים דק את הכוסברה, פטרוזיליה ונענע ומוסיפים לירקות. מוסיפים את השמנת והגבינה, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ויוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.

אופים כ-45 דקות עד שהפשטידה מתחילה להשחים. מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינות המגוררות למעלה ומכניסים לתנור לעוד כ-20 דקות עד שהגבינות מתחילות לבעבע.

מצננים מעט, מפזרים מעט עלי נענע קצוצים למעלה ומגישים חם.

נכתב על ידי חצילונט , 1/10/2012 13:12   בקטגוריות קל להכנה, צמחוני, מאפים, חלבי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טראט שוקולד


קבלו מתכון קליל לטראט שוקולד חביב, טעים במיוחד וממש לא קשה להכנה...

 

מתאים לתבנית טראט בקוטר 24 ס"מ

 



 

לבצק:

1/2 כוס סוכר

1/4 2 כוסות קמח

200 גר' חמאה רכה (לא מומסת)

2 כפות שמנת חמוצה

2 חמלונים

 

למילוי השוקולד:

150 גר' שוקולד מריר (60%)

150 גר' חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1/3 כוס קמח

 

לפירורים:

50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס קמח

 

אופן ההכנה:

לבצק - שמים במעבד מזון את הסוכר, הקמח, החמאה והשמנת ומפעילים בפולסים קצרים רק עד להיווצרות עיסה פירורית. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה הגדול במקצת מקוטר התבנית, מקמחים מעט את התבנית ומשטחים את עלה הבצק על התחתית והדפנות. את שאריות הבצק, מסלקים בעזרת סכין ושומרים במקרר. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג, שלא יתנפח בזמן האפיה. מכניסים את התבנית עם הבצק לקירור במקרר ל-15 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הבצק 10-15 דקות, רק עד שמתחיל להשחים.

בינתיים מכינים את המילוי - בתוך קערה הנמצאת על סיר מים רותחים (בן מארי), ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש.

מוסיפים את הביצים לסירוגין עם הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את תערובת השוקולד על תחתית הבצק האפויה למחצה ומישרים.

בקערה קטנה משפשפים באצבעות את חומרי הפירורים עד לקבלת תערובת פירורית ומפזרים על שכבת השוקולד.

במקום להכין את הפירורים, ניתן להשתמש בבצק שנשאר, לגרר אותו בפומפיה מעל שכבת השוקולד.

אופים בתנור עוד כ-15-20 דקות, רק עד להתייצבות השוקולד, באמצע הטראט, השוקולד צריך להיות עדיין לח.

נכתב על ידי חצילונט , 1/10/2012 12:38   בקטגוריות לא נורא קשה, מאפים, שוקולד  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)