הבן הצעיר שלי החליט שהוא מכין ארוחת ערב שישי לכל החבר'ה שלו (משהו שהוא עדיין לא עשה מעולם...).אז שבוע וחצי קודם רצו מתכונים של מנות ראשונות, עיקריות ובעיקר קינוחים. עם שוקולד, בלי שמנת וככה, עד שהגענו למשהו שמתאים לכולם. ביום חמישי האחרון חזרו הטלפונים עבור הקניות וביום שישי תזכורת "און ליין" עושים כל דבר.... בסוף הערב, התרווחנו אנחנו לשולחן ליל שבת וגם בני האהוב התקשר לספר שהיתה התלהבות גדולה מאד.
בהשראת כל המתכונים והמאכלים של הבן שלי, אחרי שכבר עברתי את שלב טיגון החצילים עם תבלינים ופירורי פאנקו וגם סיר גדוש ומלא בירקות ממולאים עלה על האש, הרגשתי שהגיע זמן הקינוחים והנישנושים. עוגת שוקולד (בקטנה) עם קרם שוקולד ואגוזים וכעכים פיקנטים לנישנוש.
את הכעכים, שלא כתמיד, החלטתי לעשות עם חמאה והם יצאו כל כך טעימים ונמסים בפה, שרציתי לשתף אתכם. למה לא? שגם לכם יהיה נעים בפה.
חומרים (45-50 כעכים):
200 גר' חמאה רכה
1 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 1 כפיות מלח
1/3-1/2כפית פלפל שחור טחון
1/3-1/2 כפית פפריקה חריפה
5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גר')
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום
אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את החמאה, השמן, מים ותבלינים.
מוסיפים את הקמת ואבקת האפיה ולשים היטב לבצק אחיד ורך מאד למגע.
מסדרים נייר אפיה בתבניות ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים (45-50 כדורונים). בקערית קטנה מכינים את הביצה הטרופה עם המים ובקערית נפרדת שמים את השומשום.
לוקחים כדור אחד, יוצרים בו חור בעזרת האצבע ומגדילים את החור עד לקבלת כעך קטן. טובלים צד אחד בביצה ובשומשום ומניחים עם השומשום למעלה בתבנית. חוזרים על אותן פעולות עם כל יתר הכדורים. מסדרים את הכעכים בתבנית במרחק של כ-2 ס"מ אחד מהשני, הם תופחים מעט באפייה.
אופים 25-30 דקות, עד שהכעכים מקבלים גוון שחום בהיר.
מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה.