לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2013

חצילים כבושים


המון חצילים אני מכינה כמעט בכל שבוע. כסלט עם מיונז או טחינה, מטוגנים עם פרורי פאנקו ופטרוזיליה או ברוטב חריף. בשבוע שעבר ראיתי אצל הירקן חצילונים קטנים שמתאימים בדיוק להחמצה. נברתי קצת באינטרנט, פתאום נזכרתי גם באיזה מתכון ישן שהיה לי והנה לפניכם הגרסה המשופרת לחצילונים כבושים.



החומרים:
1/2 1 - 2 ק"ג חצילונים
6-8 כוסות מים (בערך ליטר וחצי)
50 גר' סוכר
ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות דקות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
צרור כוסברה קצוצה דק
1 כוס חומץ (רגיל או חומץ בן יין לבן להשבחת הטעם)
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
6-8 עלי דפנה
4-5 פלפל שאטה קטנים או 2 צ'ילי חתוך גס
2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
שוטפים היטב את החצילונים, קוטמים ביד את הגבעולים ובעזרת סכין חדה חורצים בהם חריץ לאורכם מהגבעול אל התחתית רק בצד אחד (יוצרים חריץ להכנסת התיבול).
בסיר גדול מרתיחים את המים והסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את החצילונים ומבשלים אותם 5 דקות. מכבים את האש ומשאירים אותם עוד 5 דקות.
מוציאים את החצילונים להתקרר מעט במסננת ושומרים את המים.
בקערה נפרדת מערבבים את הירק הקצוץ ופלחי השום.

לאחר שהחצילונים התקררו מעט, תוחבים מעשבי התיבול בתוך החריץ ומסדרים אותם בצפיפות בצנצנת מתאימה לכבישה. לאחר שכל החצילונים מולאו וסודרו בצנצנת, מפזרים מעליהם את המלח, הפלפל השחור, עלי הדפנה והפלפל החריף. יוצקים את החומץ ואת מי הבישול שנשארו בסיר, עד שהם מכסים את כל החצילונים.

סוגרים את הצנצנת, מנערים אותה מעט כך שכל התבלינים יגיעו לכל החצילונים. פותחים את הצנצנת, מוזגים את שמן הזית מלעלה וסוגרים היטב. מניחים את הצנצנת במקום יבש, קריר ומואר ומחכים בסבלנות במשך כשבוע.

לא תוכלו להפסיק לאכול אותם... ממש מעדן.
נכתב על ידי חצילונט , 21/10/2013 19:13   בקטגוריות חצילים, פרוה, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כעכים פיקנטים


הבן הצעיר שלי החליט שהוא מכין ארוחת ערב שישי לכל החבר'ה שלו (משהו שהוא עדיין לא עשה מעולם...).
אז שבוע וחצי קודם רצו מתכונים של מנות ראשונות, עיקריות ובעיקר קינוחים. עם שוקולד, בלי שמנת וככה, עד שהגענו למשהו שמתאים לכולם. ביום חמישי האחרון חזרו הטלפונים עבור הקניות וביום שישי תזכורת "און ליין" עושים כל דבר.... בסוף הערב, התרווחנו אנחנו לשולחן ליל שבת וגם בני האהוב התקשר לספר שהיתה התלהבות גדולה מאד.

בהשראת כל המתכונים והמאכלים של הבן שלי, אחרי שכבר עברתי את שלב טיגון החצילים עם תבלינים ופירורי פאנקו וגם סיר גדוש ומלא בירקות ממולאים עלה על האש, הרגשתי שהגיע זמן הקינוחים והנישנושים. עוגת שוקולד (בקטנה) עם קרם שוקולד ואגוזים וכעכים פיקנטים לנישנוש.
את הכעכים, שלא כתמיד, החלטתי לעשות עם חמאה והם יצאו כל כך טעימים ונמסים בפה, שרציתי לשתף אתכם. למה לא? שגם לכם יהיה נעים בפה.




חומרים (45-50 כעכים):
200 גר' חמאה רכה
1 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 1 כפיות מלח
1/3-1/2כפית פלפל שחור טחון
1/3-1/2 כפית פפריקה חריפה
5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גר')
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום

אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את החמאה, השמן, מים ותבלינים.
מוסיפים את הקמת ואבקת האפיה ולשים היטב לבצק אחיד ורך מאד למגע.

מסדרים נייר אפיה בתבניות ומחממים את התנור ל-180 מעלות.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים (45-50 כדורונים). בקערית קטנה מכינים את הביצה הטרופה עם המים ובקערית נפרדת שמים את השומשום.
לוקחים כדור אחד, יוצרים בו חור בעזרת האצבע ומגדילים את החור עד לקבלת כעך קטן. טובלים צד אחד בביצה ובשומשום ומניחים עם השומשום למעלה בתבנית. חוזרים על אותן פעולות עם כל יתר הכדורים. מסדרים את הכעכים בתבנית במרחק של כ-2 ס"מ אחד מהשני, הם תופחים מעט באפייה.

אופים 25-30 דקות, עד שהכעכים מקבלים גוון שחום בהיר.
מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה.

נכתב על ידי חצילונט , 12/10/2013 14:23   בקטגוריות חלבי, מאפים, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)