לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

12/2012

מאפה חצילים וגבינות


בני הבכור אוהב גם הוא חצילים, כמעט בכל צורה, אבל חצילים שרופים בתוך מאפה או תבשיל, זה לא מסתדר לו על הלשון כל כך. לבקשתו, הכנתי גרסה נוספת למאפה חצילים עם גבינות. תבחרו אתם את הטעם שלכם....




החומרים:

2 חצילים בינוניים פרוסים לאורכם לפרסות בעובי 3-4 מ"מ

2 עגבניות אדומות גדולות פרוסות לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ

עלי פילו בטמפרטורת החדר (יוצא מצויין גם עם בצק עלים מרודד דק)

250 גר' גבינת פטה של משק יעקבס מגוררת על פומפיה גסה

500 גר גבינת מסקרפונה או ריקוטה של משק יעקבס

1/4-1/3 צרור עלי בזיליקום טריים קרועים ביד

שמן זית

מעט מלח גס

פלפל שחור גרוס

תרסיס שמן (קנולה, חמאה או זית, לפי העדפה שלכם)

מעט שומשום


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מסדרים על ניר אפיה בתבנית אחת את פרוסות החצילים והעגבניות (אפשר ב-2 תבניות נפרדות). בוזקים מעט מלח גס ופלפל גרוס, מפזרים כמחצית מעלי הבזיליקום ומטפטפים מעט שמן זית. אופים כ-30 דקות עד שמזהיב מצד אחד, הופכים וממשיכים לאפות עד להזהבה בצד השני.


על משטח עבודה פורסים עלה פילו, מתיזים עליו ספריי חמאה או שמן קנולה בטעם חמאה ומקפלים אותו לחצי לאורכו.

מסדרים בקצה הארוך שורה של פרוסות חצילים, עליהם מסדרים שכבת עגבניות ועלי בזיליקום. מפזרים כמחצית מגבינת הפטה ולבסוף, בעזרת כף, מסדרים את המסקרפונה (או הריקוטה), בשורה על הירקות. מטפטפים מעט שמן זית, מגלגלים וסוגרים את העלה לנחש ארוך.

מניחים את העלה הממולא על נייר אפיה בתבנית אפיה.

ממשיכים באותה צורה עם שאר החומרים. יוצאים 2-3 נחשים ארוכים ממולאים (או שבלולים למי שמעוניין לגלגל...).

מרססים את הנחשים בתרסיס חמאה, מפזרים למעלה מעט שומשום ואופים כ-30 דקות עד להשחמה יפה.

נכתב על ידי חצילונט , 1/12/2012 11:18   בקטגוריות חלבי, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני, קל להכנה, אהבה ויחסים, אופטימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)