בני הבכור אוהב גם הוא חצילים, כמעט בכל צורה, אבל חצילים שרופים בתוך מאפה או תבשיל, זה לא מסתדר לו על הלשון כל כך. לבקשתו, הכנתי גרסה נוספת למאפה חצילים עם גבינות. תבחרו אתם את הטעם שלכם....
החומרים:
2 חצילים בינוניים פרוסים לאורכם לפרסות בעובי 3-4 מ"מ
2 עגבניות אדומות גדולות פרוסות לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ
עלי פילו בטמפרטורת החדר (יוצא מצויין גם עם בצק עלים מרודד דק)
250 גר' גבינת פטה של משק יעקבס מגוררת על פומפיה גסה
500 גר גבינת מסקרפונה או ריקוטה של משק יעקבס
1/4-1/3 צרור עלי בזיליקום טריים קרועים ביד
שמן זית
מעט מלח גס
פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן (קנולה, חמאה או זית, לפי העדפה שלכם)
מעט שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מסדרים על ניר אפיה בתבנית אחת את פרוסות החצילים והעגבניות (אפשר ב-2 תבניות נפרדות). בוזקים מעט מלח גס ופלפל גרוס, מפזרים כמחצית מעלי הבזיליקום ומטפטפים מעט שמן זית. אופים כ-30 דקות עד שמזהיב מצד אחד, הופכים וממשיכים לאפות עד להזהבה בצד השני.
על משטח עבודה פורסים עלה פילו, מתיזים עליו ספריי חמאה או שמן קנולה בטעם חמאה ומקפלים אותו לחצי לאורכו.
מסדרים בקצה הארוך שורה של פרוסות חצילים, עליהם מסדרים שכבת עגבניות ועלי בזיליקום. מפזרים כמחצית מגבינת הפטה ולבסוף, בעזרת כף, מסדרים את המסקרפונה (או הריקוטה), בשורה על הירקות. מטפטפים מעט שמן זית, מגלגלים וסוגרים את העלה לנחש ארוך.
מניחים את העלה הממולא על נייר אפיה בתבנית אפיה.
ממשיכים באותה צורה עם שאר החומרים. יוצאים 2-3 נחשים ארוכים ממולאים (או שבלולים למי שמעוניין לגלגל...).
מרססים את הנחשים בתרסיס חמאה, מפזרים למעלה מעט שומשום ואופים כ-30 דקות עד להשחמה יפה.