לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

3/2013

חזה עוף ממולא פטריות ועשבי תיבול


ככה זה בפסח, עוד חג ועוד שבת ושוב ערב חג וצריך להכין ארוחת חג שתהיה שונה מליל הסדר.... אז עשיתי משהו פשוט פשוט, קל מאד להכנה וטעים.




חומרים:
2 חזות עוף שלמים, חתוכים ל-2 כל אחד (סה"כ 4 חתיכות)
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות שמפניון (אם אין, אפשר להשתמש בפטריות משומרות חתוכות)
1 כף צנוברים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
2 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף עלי טימין קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
5-6 גבעולי שמיר קצוצים דק
עלים מ-2 גבעולי אורגנו טרי קצוצים דק
2 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
1 תאנה מיובשת חתוכה לקוביות קטנות
2 תמרים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל צ'ילי גרוס
3 כפות + 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס ציר מרק עוף

אופן ההכנה:
בעזרת סכין חדה פותחים כיס בכל אחד מ-4 חזות העוף.
במחבת גדולה מזהיבים את הבצל ב-2 כפות שמן זית, לאחר שהתרכך מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עוד כמה דקות עד להשחמה קלה של הפטריות. מוסיפים את הצנוברים וקוביות הסלרי ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים, 3 כפות רוטב צ'ילי, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים, מתקנים טעמים ומכבים את האש. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים אותה מעט.
בעזרת כף (אני מילאתי בידיים) דוחסים וממלאים את כיסי חזות העוף בתערובת הפטריות ועשבי התיבול. סוגרים את הפתח בעזרת קיסם עץ.
מפזרים משני צידי כל חזה עוף ממולא מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס ופלפל צ'ילי גרוס.
מוסיפים לאותה מחבת 2 כפות שמן זית ומטגניםן את חזות העוף הממולאים. לאחר שהזהיבו, הופכים לצד השני ומזהיבים גם את הצד השני. מוסיפים למחבת את ציר העוף ו-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, מערבבים היטב, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות. הופכים מדי פעם את חזות העוף בתוך הרוטב.
מצננים מעט ופורסים את חזות העוף לפרוסות בעובי 3 מ"מ בערך. מגישים את פרוסות העוף ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב שנשאר במחבת.
נכתב על ידי חצילונט , 31/3/2013 15:16   בקטגוריות בשרי, כשר לפסח, לא נורא קשה, מאכלי חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לביבות עדשים כתומות וקינואה


מדי שנה בחול המועד פסח, המשפחה העניפה שלנו נפגשת אצל ההורים שלי לאזכרה של הדוד שלנו שנהרג במלחמת השחרור. כל שנה אנחנו מנסות לחדש עם מאכלים מיוחדים בארוחה שבאה אחרי שכולם חוזרים מבית העלמין. השנה החלטתי להכין לביבות עדשים וקינואה. יצא נחמד ונגמר כל כך מהר שלא הספקתי לצלם... קבלו מתכון

כמות המספיקה ל-30 לביבות בערך

חומרים:
3 כוסות עדשים כתומות שטופים ונקיים
3/4 כוס קינואה (אפשר 1 כוס)
חבילת בצל ירוק (רק החלק הירוק)
3/4 כוס קמח מצה (בימים כתיקונם, אפשר קמח רגיל, עדיף קמח מלא)
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
3/4 כפית חוויאג' תימני
2-3 ביצים

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את העדשים והקינואה חצי שעה על אש קטנה, עד שמתרככים. מסננים מהמים ומעבירים לקערה גדולה.
פורסים את עלי הבצל הירוק לטבעות דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך. לאחר שהתערובת התקררה מעט מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב אחרי כל ביצה.

במחבת טפלון מחממים שמן לטיגון. בעזרת 2 כפות יוצרים לביבות (התערובת קצת דביקה...) ומטגנים אותן עד להזהבה משני הצדדים.
מוציאים למגש עם נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, קוביות גבינה בולגרית או פטה, לצד סלט ירוק.
נכתב על ידי חצילונט , 29/3/2013 16:25   בקטגוריות פרוה, כשר לפסח, צמחוני, קל להכנה  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קישואים עגולים ממולאים אורז פירות יבשים ואגוזים


את ליל הסדר ערכנו בבית הורי, אני ושתי אחיותיי עם כל משפחותינו. בין כל כך הרבה סועדים, יש תמיד כמה צמחוניים, להם מוקדשת המנה היפיפיה והמיוחדת הזאת. בין גלגול דפי אורז במילוי כבש לקדירת בשר עם פטריות וערמונים, נולדה לה מנת הקישואים הממולאים באורז עם המון הפתעות בפנים וגם בחוץ. אז הנה המתכון ושיהיה בתיאבון.




ל-8 קישואים עגולים בגודל בינוני

מילוי:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2-3 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף ומגורד בפומפיה גסה
עלים קצוצים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
1 כפית טימין טרי קצוץ
3 משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
2 תאנים מיובשות קצוצות לקוביות קטנות
2 תמרים (מג'הול - מהזן היבש) קצוצים לקוביות קטנות
2-3 כפות תערובת של אגוזי לוז, אגוזי קשיו קלויים וערמונים בוואקום קצוצים גס
1 כוס אורז
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון, כורכום, חוואיג' תימני, צ'ילי יבש גרוס, קינמון

לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
מיץ טרי מ-1/2 לימון
1 כוס תוכן הקישואים שרוקנו
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון, כורכום, חוואיג' תימני, צ'ילי יבש גרוס, קינמון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הקישואים. בעזרת סכין מורידים את החלק העליון עם הגבעול ושומרים בצד. בעזרת כפית 'פריזיאן' מרוקנים את הקישואים ושומרים את תוכנם בצד (נשתמש בתוכן הקישואים לרוטב).

מכינים את המילוי - לסיר רחב שיכיל את כל הקישואים בשכבה אחת, שופכים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ושיני השום ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את עלי האורגנו והטימין ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובשאר התבלינים לפי הטעם, מערבבים שוב ומכבים את האש. מוסיפים את האורז ואת הפירות היבשים הקצוצים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. מעבירים את התערובת לקערה.
ממלאים את הקישואים בתערובת (שישאר אוורירי ולא דחוס) עד כמעט לקצה.

מכינים את הרוטב - לאותו סיר בו הכנו את המילוי מוסיפים 2-3 כפות שמן זית והבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לטגן 5 דקות. מוסיפים את העגבניה ותוכן הקישאים ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומערבבים.
מסדרים את הקישואים הממולאים על גבי הירקות שבסיר, מוסיפים מים כך שהרוטב יגיע עד לגובה 3/4 מגובה הקישואים. בעזרת כף שופכים מהרוטב לתוך כל קישוא עד שהוא מתמלא ברוטב וסוגרים את הקישואים עם המכסים שלהם ששמרנו בצד.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
מדי פעם שופכים שוב רוטב בתוך הקישואים, כדי שהאורז יתבשל היטב.

בכף גדולה מעבירים את הקישואים לתבנית הגשה יפה וחסינת אש ומסדרים את הרוטב מסביבם ביחד עם תוכן הרוטב. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מסירים את ניר הכסף וממשיכים לאפות אותם עוד 10 דקות.
נכתב על ידי חצילונט , 27/3/2013 10:51   בקטגוריות לא נורא קשה, מאכלי חגים, צמחוני, כשר לפסח  
הקטע משוייך לנושא החם: חג שמח!
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)