לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2013    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2013

קציצות בשר וכרובית


יום ראשון הגיע לו כל כך מהר... צריך להתרווח ולנוח קצת מהשבת וכל ההכנות שעשינו כבר מיום שישי. מתכון מהיר לקציצות ברוטב המכילות כבר את הירק בפנים. טעימות, קלות להכנה ונימוחות בפה. יאללה מתחילים....




חומרים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 ראש כרובית קטנה או חצי בינונית
1/4 ראש סלרי גדול מגורד דק
2 פרוסות לחם שרויות במים, סחוטות ומפוררות
5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
8 גבעולי שמיר קצוצים דק
1 גבעול סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה

חומרים לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
3 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית סוכר

אופן הכנה:
מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול, מניחים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 6-8 דקות עד לריכוך חלקי. מסננים מהמים ומצננים מעט. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. לא למעוך את הכרובית, להשתדל שישארו פרחים קטנים. מניחים במקרר עד להכנת הרוטב.

בסיר רחב או מחבת גדולה עם מכסה, מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור והפפריקות. מערבבים היטב וממשיכים לטגן כדקה נוספת. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מכינים קציצות מהעיסה שנחה במקרר ומכניסים אותם לתוך הרוטב הרותח. לאחר הכנסת כל הקציצות מחלישים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות.
נכתב על ידי חצילונט , 2/6/2013 12:55   בקטגוריות בשרי, קל להכנה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)