לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2012

מאפה בשר עם חצילים ועגבניות


p { margin: 0px; } לקטע המלא...
נכתב על ידי חצילונט , 22/9/2012 11:04   בקטגוריות בשרי, מאפים, לא נורא קשה, חצילים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קרפלאך צמחוני





מרכיבים למילוי:
1 סלק קטן
2 גזרים בינוניים
1 בצל סגול בינוני
2-3 כפות שמן קנולה לטיגון
2 כפות פקאן סיני קצוץ גס
5-6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
5-6 גבעולי כוסברה קצוצים גס
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון
מעט צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף)

אופן ההכנה:
את הבצק מכינים לפי המתכון לקרפלאך בשרי (ראו למטה)
מנקים היטב את הסלק, מסירים את השורש והעלים ומכניסים לסיר. קולפים את הגזרים ומוסיפים גם אותם לסיר.
ממלאים מים עד לכיסוי הירקות, שמים על האש ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות את הגזרים ומוציאים לצינון. ממשיכים לבשל את הסלק עד לריכוך, עוד כ-20 דקות.
מגררים את הגזרים והסלק בפומפיה דקה לתוך קערה בינונית.
קוצצים את הבצל הסגול דק. מחממים מחבת ומוסיפים שמן קנולה, מוסיפים את הבצל ומזהיבים קלות. מסננים מהשמן ומוסיפים לתערובת הסלק והגזר.
מוסיפים את הפקאן, פטרוזיליה וכוסברה, שמן זית ותבלינים ומערבבים היטב.
מכינים את הקרפלאך כמו במתכון הבשרי ומבשלים במי מלח 7-8 דקות.
מוציאים ממי הבישול, מניחים 2-3 קרפלאך בצלחת הגשה, יוצקים מרק ירקות חם ואוכלים בתיאבון.



נכתב על ידי חצילונט , 18/9/2012 18:59   בקטגוריות מאכלי חגים, צמחוני, לא נורא קשה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קרפלאך בשרי





חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס מים
2 חלמונים
1/2 כפית מלח

חומרים למילוי:
1/2 ק"ג בשר כתף מדומה (מס' 6)
בצל גדול קצוץ דק
2-3 כפות שמן קנולה
5-6 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
5-6 גבעולי כוסברה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות גדולות מאד, מניחים בסיר ויוצקים מים עד לכיסוי הבשר. מכסים במכסה, שמים על האש ומביאים לרתיחה. מחלישים לאש קטנה ומבשלים על סף רתיחה כשעתיים, עד שהבשר מתרכך. מוציאים מהמים ומצננים. (כדאי לשמור את המים ולהכין מהם את המרק).

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. לשים עוד 2-3 דקות, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לו לנוח.
בינתיים מכינים את המילוי.
קוצצים דק את הבשר בעזרת סכין חדה ומניחים בקערה.
שמים שמן במחבת ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מסננים מהשמן ומוסיפים לבשר.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.

ממלאים מים בסיר גדול, מוסיפים 1-2 כפיות מלח ומרתיחים את המים.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק מאד. ככל שהעלה דק יותר, כך הקרפלאך טעימים יותר (ניתן לבצע את הרידוד במכונת פסטה כדי להגיע לעובי הרצוי).
בעזרת כוס או רינג בקוטר 5-6 ס"מ, קורצים עיגולים בבצק. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, מרטיבים במים חצי משולי העיגול, מקפלים את העיגול לשניים ויוצרים חצי ירח. מהדקים היטב שלא יפתח בזמן הבישול ומהדקים זה לזה את 2 קצוות העיגול.
לאחר שהמים בסיר רתחו, מכניסים בזהירות את הקרפלאך למים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הקרפלאך המוכנים לקערה גדולה ושטוחה שיתקררו מעט.

מכינים מרק ממי הבישול של הבשר בתוספת ירקות שורש, פטרוזיליה ושמיר, מניחים 2-3 קרפלאך בצלחת הגשה, יוצקים מרק חם מעליהם וזוללים בתיאבון.
נכתב על ידי חצילונט , 18/9/2012 18:11   בקטגוריות מאכלי חגים, לא נורא קשה, בשרי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט חצילים


מרכיבים:
2 חצילים צרים וארוכים
שמן לטיגון
מיץ סחוט טרי מ-3 לימונים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
4 שיני שום קצוצת דק
כפית הריסה או סחוג אדום
כפית מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות במסננת, זורים עליהם מלח גס בנדיבות ומניחים לחצילים להגיר את הנוזלים שלהם כחצי שעה. שוטפים את החצילים מהמלח והנוזלים ומייבשים היטב במגבת מטבח נקייה.
במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה. מוציאים וסופגים היטב את שאריות השמן בנייר סופג.
להכנת הרוטב, יוצקים לקערה בינונית את מיץ הלימון, מוסיפים את הירק והתבלינים, מוסיפים גם את השום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
לאחר שהחצילים התקררו מעט, טובלים כל פרוסה ברוטב משני הצדדים ומסדרים את הפרוסות בכלי אחסון. לאחר טבילת כל הפרוסות, שופכים את שארית הרוטב מעל פרוסות החציל, סוגרים את הקופסא ומכניסים למקרר. מצננים את הסלט במקרר 4-5 שעות לפני ההגשה, הכי טעים יום אחרי...
נכתב על ידי חצילונט , 18/9/2012 07:28   בקטגוריות סלטים, קל להכנה, צמחוני, חצילים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)