חומרים לבצק:2 כוסות קמח
1/2 כוס מים
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
חומרים למילוי:1/2 ק"ג בשר כתף מדומה (מס' 6)
בצל גדול קצוץ דק
2-3 כפות שמן קנולה
5-6 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
5-6 גבעולי כוסברה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות גדולות מאד, מניחים בסיר ויוצקים מים עד לכיסוי הבשר. מכסים במכסה, שמים על האש ומביאים לרתיחה. מחלישים לאש קטנה ומבשלים על סף רתיחה כשעתיים, עד שהבשר מתרכך. מוציאים מהמים ומצננים. (כדאי לשמור את המים ולהכין מהם את המרק).
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. לשים עוד 2-3 דקות, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לו לנוח.
בינתיים מכינים את המילוי.
קוצצים דק את הבשר בעזרת סכין חדה ומניחים בקערה.
שמים שמן במחבת ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מסננים מהשמן ומוסיפים לבשר.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
ממלאים מים בסיר גדול, מוסיפים 1-2 כפיות מלח ומרתיחים את המים.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק מאד. ככל שהעלה דק יותר, כך הקרפלאך טעימים יותר (ניתן לבצע את הרידוד במכונת פסטה כדי להגיע לעובי הרצוי).
בעזרת כוס או רינג בקוטר 5-6 ס"מ, קורצים עיגולים בבצק. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, מרטיבים במים חצי משולי העיגול, מקפלים את העיגול לשניים ויוצרים חצי ירח. מהדקים היטב שלא יפתח בזמן הבישול ומהדקים זה לזה את 2 קצוות העיגול.
לאחר שהמים בסיר רתחו, מכניסים בזהירות את הקרפלאך למים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הקרפלאך המוכנים לקערה גדולה ושטוחה שיתקררו מעט.
מכינים מרק ממי הבישול של הבשר בתוספת ירקות שורש, פטרוזיליה ושמיר, מניחים 2-3 קרפלאך בצלחת הגשה, יוצקים מרק חם מעליהם וזוללים בתיאבון.