אמנם לא הרבה קורה אבל איכשהו אנחנו מוצאים את עצמינו עסוקים בכל מני דברים.
חזר לי החשק לבשל אז הכנתי שפרד'ס פאי טעים אבל מצאתי גם מתכון ממש מצוין ששיחקתי אתו ויצא מעולה!
זה מתכון לחלה עם מילוי אבל למען האמת זו יוצאת אחלה עוגת שמרים, ניסיתי אותה עם שני סוגי קמח ובכל פעם יצאה עוגת שמרים אבל מאוד טעימה!
גם בשונה מהמתכון הוספתי מלא אגוזי מלך וצימוקים שזה מאוד טעים ומולץ
ניסיתי פעם אחת להוסיף גם תפוחים אבל הם הרטיבו את כל העסק ובקושי הצלתי אותו אז פחות מומלץ לבצק הזה.
מה שכן, בפעם הראשונה שהכנתי בטעות הוספתי רק חצי מכמות המים שהם כתבו ויצא טיפה יבש, בפעם השנייה הוספתי את כל הכמות ויצא טיפה רטוב אז נראה לי צריך במקום 2/3 כוס להוסיף נגיד 1/2 כוס
אגב אני עשיתי בקערה ולדעתי זה יותר נוח מלעשות על השולחן..
Cinnamon Roll Challah פשוט וטעים!


משהו נחמד נוסף שהכנתי לקחת אתנו לחברים היה סנדויצ'ים שהחברה האיטלקיה שלי הראתה לי
קונים כיכר לחם לבן מרובע!
קונים איזה תוספות שבא, ממש כל דבר שנראה לכם שישתלב טעים
חותכים את הקשה מהלחם
מכינים סנדויצ'ים
חותכים אותם ל-4 או ריבועים או באלכסונים ככה שנוצרים סנדויצ'ונים קטנים וחמודים (הכי חשוב שיהיה מילוי מעניין ושלא יהיה יבש!)
שמים יפה על השולחן לצד סלט טבולה או סלט עלים.
מהחלק הקשה בלחם מכינים נישנוש:
מחממים תנור ל 220 מעלות
שמים ניר אפייה על תבנית ומשמנים ממש ממש טיפונת
זורקים את הקשים על הנייר ככה שתהיה שכבה אחת
שמים קצת שמן על נייר סופג וממש בטפיחות על המקלות ממש בקטנה
שמים מלח גס ואיזה תבלינים שאתם אוהבים (אני אוהבת קצת צ'ילי ופפריקה או טמין)
אופים 5-7 ד' תלוי בתנור, כדאי כל הזמן להסתכל שלא יישרפו
כשזה מוכן אפשר לשים לצד מטבל כמו סימפוניה או גואקמולי
דבר חדש נוסף שאני מנסה הוא שיטת ה Curly girl לשיער גלי עד מתולתל אפרו, כתבתי על זה טיפה אבל עכשיו אוסיף קצת לינקים.
כאן אפשר לקרוא על השיטה וגם כאן
אני קניתי לי שמפו מיוחד שמתאים לפי הנתונים שבאתר (אני מוסיפה רשימת מרכיבים מאוד מפורטת מתאימים לשיטה למי שרוצה לנסות) בעיקרון אחרי שקראתי עוד גיליתי שיש לי נקבוביות נמוכה ואני צריכה להמנע ממוצרים שכוללים פרוטאין אבל היה מאוחר מדי וכבר קניתי שמפו ו 2 ספריים שנראו לי ממש טובים.
כדי להבין מה סוג השיער שלך שווה לקרוא את הכתבה הבאה וגם זאת
השיער שלי למשל הוא 3a עם נקבוביות נמוכה
הלכתי להחזיר את הספרי המזיק ובקושי קיבלו את זה אבל קיבלו (מסתבר שלא כל הגרמנים אטומים הרמטית) אז מאוד שמחתי.
חלק מהמוצרים כבר אי אפשר היה להחזיר אז יצא שכל המוצרים שיש לי שמתאימים לשיטה מכילים פרוטאין ואמורים לפי מה שרשום לייבש ללא רחמים את השיער שלי אבל אתמול ניסיתי והסתבר לי שלפחות בינתיים השיער שלי דווקא אוהב אותם!
בהמשך אקנה כבר מוצאים ללא ואולי זה יראה אפילו יותר טוב.
רשימת מוצרים שמתאימים לשיטה
איך זה עובד בשבילי:
1. חופפת עם השמפו שמתאים לשיטה (ללא כל החומרים המזיקים)- החלטתי לא להשתמש במרכך למרות שזה עיקר העניין בשיטה אבל קראתי שהוא מזיק והחלטתי ששמפו ללא החומרים הוא מספיק טוב, מקסימום בעתיד אעשה cowash שזו שטיפה עם קונדישינר או שאוסיף leave in קונדישינר או מסיכה אבל נתחיל לאט לאט.
2. לא הסתרקתי עם מסרק אלא הפרדתי וסירקתי את השיער בעודו רטוב עם האצבעות כדי להפריד ולהגדיר את התלתלים קצת
3. חפפתי במים חמים כי זה טוב לנקבוביות נמוכה שהשיער לא ממש אוהב לספוג לחות ונמנעתי מלסיים במים קרים כי זה לא מתאים לסוג שלי.
4. הורדתי את הראש ועשיתי קראנצ'ים עם מגבת מיקרופייבר ואז שמתי את הטורבי טויסט שלי (ממיקרופייבר לכמה ד')
עד שהשיער נהיה לח ולא רטוב לגמרי.
5. הורדתי ובתנועות קווצ'וץ הזנתי את השיער בקרם (במקרה שלי זאת המסיכה לשיער)
6. שמתי חזרה את הטורבי עד ייבוש מלא ולאחר מכן מה שנשאר התייבש באויר (כי אסור לייבש בחום לםי השיטה).
7. הלכתי לישון כשהשיער כבר מושלם ועשיתי את מבחן היום שאחרי, התוצאה: שיער רך ונעים, מלא תלתלים כבר מהשורש, יש מעט פריז שאפשר לפתור עם שיטת היום שאחרי (למלא בקבוק עם שפריצר בקצת קרם/ מסיכה/קונדישינר וכל השאר מים, לערבב ולהשפריץ)
נראה איך הסיפור הזה לאורך זמן אבל בינתיים אני מרוצה נראה יפה ומרגיש מאוד נעים!
כשאחזור לארץ אני צריכה להסתפר ואז זה יסתדר אפילו עוד יותר יפה אני חושבת.