 חוקרים את החיים מעבר לים וגם... החלטנו להקים משפחה |
| 11/2017
ימי החורף הקרים גרמו לי להעלם קצת.. אני עסוקה בימים אלו במכירת תכולת הדירה שלנו ודווקא הולך סבבה, הנפילה הגדולה הייתה נעלי המרטינס שלי שמכרתי ב 13 יורו וכולם ירדו עלי כי הם חזרו לאופנה ויכולתי להרוויח הרבה יותר אבל יאלה, כפרה. ככה בינתים נראה מבטיח לאט לאט דברים זורמים. אפילו כמעט סיימתי לבטל את כל ההסכמים שלנו ונשאר רק הבנק והחשמל שאני אעשה שבוע הבא. M כבר התחיל לבדוק קניית רכב, הבעיה שאנחנו לא מבינים בזה כלום, אנחנו צריכים רכב בטיחותי, חסכוני עם מספיק מקום ללפחות 2 כיסאות תינוק (הלואי שנצטרך כבר!) ותא מטען טוב כזה. אני מניחה שיש לנו לטובת זה גג משהו כמו 50 אלף ומקווה שבמחיר הזה אפשר לקנות משהו טוב שיתאים לצרכינו. אם יש המלצות, נשמח :)
החלק הפחות נעים בשישי המשפחתי שיש לי פה עם M זה שקמתי עם דלקת שתן, אוףףףףףף! וזה אחרי האנטיביוטיקה בתאילנד.. אין, חוק מס' 1 לנשים הוא פיפי אחרי סקס, ראו הוזהרתן! לא להתעצל! זה התחיל לפני יומיים אבל לקחתי כדור AZO נגד הכאבים וחשבתי יעבור מעצמו... Little did I know... אז אחרי יומיים של דגירה, היום בבוקר כבר הבנתי מה הולך... ועוד עשיתי בדיקה ביתית עם סטיק (חולה על גאדג'טים!) וראיתי כמות "יפה" של לויקוציטים ודם בשתן והבנתי שמצבנו ככה ככה... לא הספקתי לרופאה ונשארו שיטות סבתא: האמת שיש לי תרופה טבעית שמזמן המליצו לי (Bionorica Canephron N Dragees) ואני משתמשת אז כבר זה עזר תודה לאל. חוץ מזה אני שותה חליטה מצרור עלי פטרוזיליה שהבטיחו שזה יעזור ושתיתי כבר "תה" כורכום שזה 2 כפות כורכום עם מים חמים, מחכים שזה ירד ושותים, לא כזה נורא אגב. ויש לי גם כדורי חמוציות אז נראה לי שאם המצב לא מממש נורא ולפי זה שהפסיק לשרוף יש מצב שזה לא נורא אני אצליח להתמודד עם אמצעים טבעיים. אם לא אופסי וכדאי שאתייצב בשני בבוקר אצל הרופאה..
ולמשהו הרבה יותר נעים :) ביום שני מתחיל שוק הכריסמס,העיר מקושטת וחגיגית ממש תענוג, יהיו זיקוקים והקור כבר חודר לעצמות וגורם אפילו לחזקות שבמוסקבאיות להדליק חימום.
היום מפציצים במצבעי Black friday מישהי חכמה כתבה פעם: "אלוהים תן לי את האומץ לקנות רק את מה שצריך, את הכוח לוותר על מה שלא צריך ואת החוכמה להבדיל בין השניים." זאת מנטרה שלא יזיק לי לשנן לעצמי מדי פעם חחח אבל האמת שזה הופך להיות קל ככל שאני מתחילה לארוז דברים ומבינה כמה יש לנו לסחוב על הגב...
כבר בדקתי קצת והחלטנו שהכי הגיוני יהיה להשכיר רכב בשדה התעופה ולהחזיר אותו בסניף שקרוב אלינו בצפון. לא זול בכלל הסיפור הזה, 470 ש"ח אבל זה הרבה יותר זול ממונית כי אנחנו מגיעים ב 2:20 בבוקר וגם גרים בצפון הרחוק... אז אמרתי שניקח אותו בסביבות 3, נגיע הביתה בסביבות 5 נישן ונחזיר בסביבות 13 כך שב 14 אנחנו כבר בבית אחרי סידורים. אמא שלי כבר מתרגשת בטירוף, גם כל השאר האמת! אמא החליטה שנקשט את העץ כבר כולם יחד ב 30.12 (בד"כ אנחנו מקשטים שבוע לפני בשביל האוירה :)) כשעלינו לארץ הבאנו איתנו עץ קטן עם צעצועים קטנטנים ועכשיו יש לנו כבר עץ גדול ומכובד שאני כל שנה מתרגשת לקשט! אני בד"כ אחראית על "השמח" בבית, יצירת אוירה, מצב רוח וכו' זה ה department שלי אז אנחנו מזמינים אלינו את סבתא ואנחנו ההורים שלי אחי ו M מתחילים בחגיגות הקישוט. הבית צריך להיות נקי לכבוד המאורע, בטלויזיה מוסיקה של חג או סתם מוסיקה, אנחנו בד"כ שמים כובעים וקישוטים ושטויות עלינו, יש גם כיבוד שמח כמו עוגות ושוקולד ומתחילים במלאכת הקישוט. אמא מוציאה את כל הצעצועים שיש לנו וכל שנה מתווספים עוד חדשים (השנה אני מביאה להם כמה ממש מיוחדים שקניתי פה במחיר שערוריתי לחלוטין של 6 יורו לצעצוע ולא תגידו זכוכית (שלמטרתי זה עדיף)...). אחרי שכולם שמו (ואני שיניתי 50000 פעמים מיקומים עד שהכל נראה פרפקט (שלום OCD) אבא מחבר את האורות. זה תמיד מזכיר לי איך ההורים שלי בשנות ה-20 שלהם ואני בת 5-6 ואבא מנסה לתקן את האורות עם מין מתיך רותח. ובחכמה רבה מבקש ממני להעביר לאמא את מכשיר ההתכה ואני (בחכמה רבה) לוקחת אותו מהצד הרותח... מפה לשם מוצאת את עצמי משתינה לעצמי על היד כדי להעביר את הכוויה חחחח עכשיו כבר לא משתמשים בכאלו אמצעים ורק זורקים וקונים חדש (סתאאאםםםם! נראה לכם שאבא שלי יזרוק משהו???) הוא מתקן וכל שנה חלק אחר בזה לא עובד עד שאמא שלי נשברת ובסתר זורקת וקונה חדש. הבעיה עם זה, זה הזיכרון הממש טוב של אבא שלי... רגע, איפה המנורות? אני כבר חשבתי איך לתקן! מה זרקת!??! אפילו לכתוב על הימים האלו בשנה ממלא אותי רוח חג והתרגשות ענקית! החג הכי משפחתי, חם ושמח שיש, אני כמובן חולת מתנות ומרעיפה על כולם בכמויות מפחידות עד שהם מתחננים שאשאיר משהו לימי הולדת... השנה אני ממש בקטנה כי אין מקום לסחוב אבל הזמנתי קצת קישוטים באיביי ואני מקווה שיגיעו מהר! השנה עושים את החג אצלינו וזה בהרכב יותר רחה כי מעבר לסבתא שלי, המשפחה של דוד שלי גם המשפחה של M מצטרפים (אמא ואח שלו) וזה יהיה איחוד סופר מרגש אחרי הרבה מאוד שנים בארצות שונות. אני השנה אחראית על האוכל וזה מה אני אגיד בכלל לא מלחיץ אותי... מטבח לא שלי עם כלים לא שלי... נו נעשה את המקסימום! אני כבר מעכשיו צריכה להתארגן על תפריט ולראות שהכל ייקנה מבעוד מועד, אמא שלי המצחיקולה כבר התחילה לקנות היא מסרבת להבין שיש עוד חודש!!!
בינתיים אני מוסיפה פה מתכון פשוט מעולה שחברה שלחה וכבר ניסיתי במגוון אפשרויות והבצק הזה הוא פשוט קסם לעצלנים!!! זה ה-בצק שאתם צריכים להכיר!!! לי יצאו 20 כיסונים מהכמות הזאת, אגב אפשר גם טיפה פחות מחצי כוס שמן זה יוצא אפילו טוב יותר. אין אייין על בצק הספידי הזה! תרשמו על היד: 2 כוסות קמח, 1/2 כוס מים רותחים, 1/2 כוס שמן וכפית מלח וזהו!!! בגלל השמן אין פירורים וקמח בכל מקום, נותנים לו 10 ד' להתקרר וזהווו מתחילים לעבוד! כדאי רק להכניס בתוכו מילוים יבשים כדי שלא ייפתח. ואני גם ממליצה בחום על הוספת מטבלים בצד :)



אחי המתוק והצחיקול :)

ועוד מתכון מקסים שהחברה האיטלקיה נתנה לי: כדורי טרמיסו למי שרוצה להרשים במינימום זמן: 150 גרם בישקוטים שבורים (כמו פירורים) 100 גרם מסקרפונה 30 גרם אבקת סוכר 1/2 כוס או 30 מל אספרסו קר מערבבים יחד את כל המרכיבים. מכינים בצד קערה עם קקאו יוצרים כדורים ומגלגלים בתוך הקקאו ושמים במנז'טים מכניסים למקרר לחצי שעה ואפשר להגיש :) לדעתי אני אכין את זה ואגיש לצד השמפניה לקראת חצות!!!

| |
|