שלבים: שיוט והלאה
קושי: קליל
בימים האחרונים אני מסתובבת עם קרייבינג מטורף לשוקולד, ונלחמת עם עצמי בכל פעם כשאני עוברת ליד קיוסק/מכונת חטיפים בשביל לא לקנות חפיסה ולאכול אותה.
אני משכנעת עת עצמי שעוגת הגבינה (שהזכרתי כמה פוסטים קודם) מחכה לי בבית והיא טעימה ושווה את הוויתור. (והיא בהחלט טעימה אחרת זה לא היה עובד)
אבל הקרייבינג לא עובר.
אז בתסכול רב שמתי את פעמיי לכיוון גוגל וחיפשתי מתכון משכנע של משהו שדומה לשוקולד...
מצאתי את האתר החביב הזה: http://sheisred.com/2011/08/05/dukan-chocolate-truffles/
והכותבת נשמעה לי מאוד מרוצה, אז ניסיתי את המתכון שלה שהוא בעצם ווריאציה של המתכון שמופיע בספר דוקאן.
אני שיניתי אותו מעט והתאמתי אותו למצרכים שהיו לי בבית.
הייתי קצרה בזמן אז החלטתי למרוח את העיסה שנוצרה על נייר אפייה ולהכניס לפריזר.
מה שיצא זה פלטת שוקולד מריר לכל דבר!
הופתעתי מכמה שזה שוקולדי וטעים! ואפילו החבר שלי, שלא נמצא בדיאטה הודה שזה יצא ממש שוקולד.
את המתכון הזה אני בטוח אכין שוב.
מצרכים (כ8 כדורים):
4 כפות אבקת קקאו דלת שומן + קצת לגלגול הכדורים (לטראפלס)
1 כף גבינה לבנה
4 כפות של אבקת חלבונים בטעם שוקו (במתכון המקורי היו 5 כפות אבקת חלב דל שומן אבל הורדתי כי הגבינה שלי הייתה מאוד סמיכה וכי לא היתה לי אבקת חלב.)
2 חלמונים (צהוב)
תמצית וניל
ממתיק
אופן הכנה:
מערבבים יחד הכל בקערה. אם התערובת דללילה מדי להוסיף עוד אבקת חלבונים.
**לטעום, לטעום, לטעום! ולהתאים את מידת המתיקות של המתכון לטעם שלכם! אם אתם כבר מבשלים אז לפחות שזה יהיה הטעם האופטימאלי בשבילכם, ושיהיה לכם הכי טעים שאפשר. זה נשמע בנאלי ומטופש אבל חשוב להצלחה של כל מאכל שכולל ממתיק, במיוחד בדיאטת דוקאן.**
לשוקולד: למרוח על תבנית שוקולד ולהכניס למקפיא לכמה שעות.
לטראפלס: להשאיר במקרר עד שיתייצב מספיק לקרוץ מהעיסה כדורים.
לגלגל את הכדורים בקקאו.
בתאבון.

(חלמונים, גבינה לבנה. אבקה כהה - קקאו, אבקה בהירה - חלקןנים בטעם שוקו)
**וריאציה: חשבתי על לפורר בפנים קצת ביסקוויטים דוקאן, ואז ייצאו כדורי שוקולד כמו שאנחנו מכירים בישראל. אני אנסה בפעם הבאה ואדווח על תוצאות.
HOLY ****
מד הצפיות שלי קפץ פתאום אז התעניינתי איך לעזאזל כ"כ הרבה אנשים שמעו על הבלוג וזה מה שגיליתי. ואני חייבת לציין שאני מאוד מוחמאת :)
