לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

My lifestile


דיטאת דוקאן בעיקר, וגם קצת על משקל, טיפוח, אופנה, אהבה עצמית, חוויות, קשיים ודרכי התמודדות וכל מה שביניהם. שיהיה לכולנו בהצלחה.

Avatarכינוי:  nushichan

בת: 35





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2013

לחם דוקאן (במיקרוגל!)


קושי: קליל

שלבים: כולם

 

 

*עדכון!

הוספתי תמונות בפוסט טראפלס/שוקולד דוקאן - ממליצה לקפוץ לראות.

http://israblog.co.il/blogread.asp?blog=832587&blogcode=13785047

 

ולעניינינו, התחשק לי סנדביץ'.

איך עושים סנדביץ' בלי לחם?=\

אז הלכתי לחפש משהו שמזכיר לחם ולא עשוי מסייטן (חלבון חיטה) שיוצא צמיגי ולא טעים במיוחד....

מצאתי מתכון בבלוג "דוקאנטופיה" (השם שיעשע אותי במיוחד, קישור בסוף הפוסט) שבו הלחם מהמראה הזכיר לי חביתה אבל בכל זאת נראה די טעים אז החלטתי לנסות, כמובן עם כמה שינויים שלי.

 

מצרכים:

4 כפות סובין שיבולת שועל

2 כפות סובין חיטה

1/4 כפית סודה לשתייה או מעט אבקת אפייה

5 כפות גבינה לבנה (כ150 גרם)

2 ביצים

1-2 שן שום מגוררת

בצל מגורר

תבלינים לפי הטעם (פפריקה, רוזמרין, מלח, אורגנו)

 

 

אופן הכנה:

- לטחון (אם יש אפשרות) את סובין החיטה ושיבולת השועל עד כמה שניתן - אם אין אפשרות אז לא נורא.

- לערבב את כל החומרים היבשים: סובין סודה ותבלינים.

- מוסיפים את החומרים הרטובים: גבינה לבנה וביצים

- מערבבים הכל לקבלת עיסה חלקה ללא גושים.

- מוזגים לתבנית מרובעת גדולה עד כיסוי כל פני התבנית.

 הגובה של העיסה צריך להיות דיי נמוך - כסנטימטר, כי הלחם יתפח מעט ואמור להיות בעובי של פרוסת לחם ממש!

מערבבים הכל בקערה ומוזגים לתבנית מרובעת למיקרוגל כך שהעסה תעסה את כל פני התבנית.

- מכניסים למיקרו בעוצמה של 750V ל15 דקות - או עד שהלחם יציב למגע.

זמן הבישול משתנה ממכשיר למכשיר, ותלוי גם בכלי שבו אתם מבשלים.

- להוציא מהמיקרו ולתת להצטנן קצת. (לא עד הסוף, כי לאחר מכן יהיה קשה להפריד את הלחם מהכלי)

- לחתוך את הלחם ל8 חתיכות - כל 2 חתיכות שוות לכף סובין שיבולת שועל.

- לייבש על מחבט את הפרוסות הנפרדות.

- לאכסן בכלי סגור במקרר.

בתאבון!

 

אם מוצא חן בעינייכם המתכון הזה - האפשרויות לגיוון הן אינסופיות!

 

שבוע נפלא!

 

 

**דוקאנוטופיה (אנגלית) - http://dukantopia.wordpress.com/

יש שם עוד כמה מתכונים שאנסה ללא ספק.

 

**עריכה: הכנתי את המתכון שוב ועשיתי ניסוי קטן עם תוספת סובין חיטה - וזה עבד מצויין והלחם מרגיש יותר כמו לחם - ספוגי ומתפורר, מאשר חביתתי. לכן הוספתי עדכונים ושינויים.

נכתב על ידי nushichan , 25/5/2013 20:33   בקטגוריות בישול  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




4,838
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים מעבר לים , בישול , אופנה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לnushichan אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על nushichan ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)