
אז לכבוד חזרתי, או ליתר דיוק התחלתי על שמירה על אורח חיים בריא אני מביאה כאן מתכון לטירמיסו דל קלוריות.
בעיקרון - באיטליה מכינים אותו עם גבינת שמנת, הרבה סוכר, קפה וליקר שבתוכו טובלים את הבישקוטים, אבל בשביל המטרה שלנו - פינוק טעים וללא רגשי אשם לאחר מכן - זה עומד בדרישות.
הקלוריות מסתכמות ב-600 קלוריות, זה כמובן עלול להשתנות עם סוג היוגורט שבחרתם אבל זה בערך הכמות לכל המנה.
מנה ל: אדם אחד ל3 ימים
קושי: קליל (אפילו יותר מחביתה!)
מצרכים:
400 מ"ל יוגורט בטעם וניל (ממליצה על מולר)
6-7 בישקוטים
2 כפות קקאו לא ממותק
חמגשית קטנה (אלו הממש קטנות ומלבניות)
אופן הכנה:
לוקחים את החמגשית ומורחים בתחתית שכבה דקה של יוגורט.
מסדרים 3 בישקוטים על התחתית (יותר מזה פשוט לא נכנס) ומכסים אותם עם חצי מכמות היוגורט.
מפזרים חצי מכמות הקקאו על שכבת היוגורט.
מסדרים את הבישקוטים שנשארו, מכסים ביוגורט ומעל מקשטים בקקאו.
מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקרר לפחות 5 שעות.
זהו.
זה הכל.
באמת הכי פשוט בעולם!
מעבר לעניין הדיאטטי, המתכון גם ניתן לגיוון. למשל - בקיץ ניתן לסדר חציכות של תותים בין השכבות, או אם בא לכם פרוסות דקות של בננה, או לגוון עם הטעמים של היוגורט, או להוסיף מעט אגוזים בין השכבות! ככל העולה על רוחכם!
**אם היוגורט דליל מדי אפשר לנקז את הנוזלים, אבל העוגיות סופגות בדרך כלל את כל הלחות ומשאירות קרם די יציב.
** בשום פנים ואופן!!! לא לטבול את הבישקוטים בשום דבר! אחרת הם לא יספגו את הלחות של היוגורט ותצא עיסה ולא עוגה.

בתאבון!