
אני מאוד מחבבת את העוגה הזו, היא קלילה, דיאטטית וטעימה מאוד!
והכי חשוב - היא גם לא מנצלת את מנת סובין שיבולת השועל היומית, וככה אפשר להתפנק במעדן נוסף בלי שום רגשי אשם!
מצרכים:
500 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן (אפשר גם פחות אם יש)
3 כפות קורנפלור (כ6 כפיות)
3 ביצים מופרדות
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
תמצית טעם
ממתיק
אופן הכנה:
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב.
את החלמונים מערבבים עם כל שאר החומרים: גבינה, קורנפלור, אבקת אפייה, תמצית טעם.
מאחדים את תערובת הגבינה עם החלבונים המוקצפים בעדינות רבה - בתנועות קיפול מלמטה למעלה עד שהתערובת אחידה יחסית.
שמים את הכל בתבנית ואופים על 150 מעלות במשך כשעה.
נותנים לעוגה לנוח כחצי שעה בתנור לאחר גמר האפייה.
בתאבון!
**לשומרי דוקאן מותר לאכול שליש עוגה ביום, הגורם המגביל הוא 2 כפיות הקורנפלור. העוגה יוצאת גדולה ובדרך כלל אני לא מסיימת אותה לבד ב3 ימים אז אל דאגה!
** לפעמים אני משמיטה מעט מהגבינה הלבנה ומוסיפה יוגורט תות דל ויחד עם תמצית וניל נותנים ארומה ממש נעימה לעוגה.
הערות, הארות ועצות לשיפור יתקבלו בברכה! אשמח לשפר את המתכון אם יש אפשרות כזאת:)
בפן האישי:
חזרתי לתלם אחרי שבוע מחזור דיי איכסי.
זה קשה לשמור על השגרה הזאת כשאני בתקופות מבחנים (טוב מתי זה ~לא~ קשה) ונשארו לי ימים בודדים עד למבחן בכימיה אורגנית ואני לחוצה!
מה שכן, נשארו לי רק עוד כ6 קילו עד שאני חוזרת למשקל הנמוך ביותר שבו הייתי ב4-5 השנים האחרונות, אני מקווה שאצליח להגיע אליו בחודשיים הקרובים (3 קילו בחודש זה ריאלי לחלוטין!) רק לא להתעצל, ולעשת את ההליכות והתרגילים לשרירים שקבעתי לעצמי כדי לא לאבד מסת שריר.
מתחיל להיות חם גם באיטליה.
אני לא אוהבת חם.
חמים-נעים זה טוב, חם זה לא טוב! זה גורם לגוף להימנע כמה שיותר משריפת קלוריות כי שריפת קלוריות = חום.
בלע.... לשים מזגן על 15 מעלות וללמוד בכיף! זה מה שאני אומרת!
ואולי גם להכין כמה קרטיבים, ככה בשביל לא להרגיש מקופחת עם כל הגלידות מסביב.
מקווה שהטמפרטורות לא יעלו (ואולי אפילו ירדו!) בשבוע הקרוב.