יש לי מתכון מעולה לעוגת גבינה. באמת. אני מכינה אותו כל שנה.
השנה מצאתי עוגה עם פחות ביצים, כלומר פחות כולסטרול. החלטתי לנסות אותה, למרות שמי שפרסמה את המתכון בפייס, לא ממש ציינה זמני אפייה הגיוניים, שזה קריטי ביותר בעוגות גבינה. אבל, לקחתי סיכון, אמרתי שאאפה את הזמן שהיא ציינה ונראה.
אחרי שתם זמן האפייה שלה, הבנתי שיש פה טעות, הוספתי עוד שעה לזמן האפייה, כפי שצריך להיות.
הרבה לפני שהוצאתי את העוגה, היא נפלה, ממש נפלה! היא לא הייתה מספיק יציבה וחזקה כדי להיות גבוהה. מילא זה, אבל כשהוצאתי אותה סוף סוף, הטעם בדיוק כמו של העוגה שלי, אבל התחתית שלה רטובה. ב א ס ה !!!
חשבתי אח"כ שאולי זה בגלל שהשתמשתי בתבנית אחרת פחות רחבה, לכן היא לא הספיקה להיאפות למטה, כי התבנית הרגילה שאני משתמשת בה לעוגות גבינה, הרבה יותר רחבה וגדולה והאפיה מתפרשת על איזור רחב יותר. אבל, זה לא משנה כ"כ (בינתיים כרסמתי את החלק העליון שלה חחחחח).
בקיצור, אני לא מחליפה יותר את המתכון המנצח שלי. או את התבנית.
מיד כשראיתי את הפשלה, לא רציתי שהילדים יתבאסו שאין עוגה לשבת. לכן, הכינותי מראש את כל המצרכים (לא לקחתי סיכון גדול מדי וקניתי מראש מצרכים לשתי עוגות) והכנתי עוגת גבינה פירורים - העוגה הכי אהובה בבית.
יצא מושלם !
חג שבועות שמח :)