חה, ברלינאיסטים. אני ממש אוהב להמציא מילים...
טוב, בכל מקרה:
לק"י
אי שם בתל אביב...
איש א: יו! ממש יקר פה! יוקר המחייה וכל השטויות האלה!
איש ב: אני יודע, אתה חופר לי על זה כבר חודשיים! אני לא מאמין שהתחתנתי איתך!
איש א: אבל הפעם, בעלי, אני לא סתם חופר! הפעם יש לי תוכנית!
איש ב: מה התוכנית שלך, בעלי?
איש א: ניקח את שני ילדינו המאומצים ואת הכלב שלנו נפתלי ואת החתולה שלנו איילת והאופוסום שלנו מירי רגב ונלך לגור במקום זול יותר!
איש ב: אה! עוברים לפריפרייה?
איש א: פחח... נראה לך? מה, אני סבא ציוני? בוא נעשה משהו שיגרום לצינור לילה לאהוב אותנו! וברור שכולם יעשו בדיוק מה שצינור לילה אומרים להם לעשות!
איש ב: מה? אז מה אתה מציע לעשות?
איש א: נעבור לגרמניה!
איש ב: גרמניה? למה? יש שם מלא אנטישמים, ומוסלמים, ואנגלה מרקל, ויקר שם, ו...
איש א: לא, לא, נעבור לעיר זולה! נעבור לברלין!
איש ב: ברלין? זה זול? זו עיר הבירה שלהם!
איש א: אבל אתה לא יודע שהגרמנים הם כמו ישראלים? הם לא אוהבים את עיר הבירה שלהם! הם יעדיפו להקים עיר שלא קשורה לכלום, להפוך אותה למעוז ההיפסטריות, לגרום לכולם לרצות לגור שם או באיזור של העיר הזאת ושכל השאר יעזבו את שאר המדינה, לעשות שהעיר הזאת תהיה בקצה המדינה עד כדי כך שחצי ממנה יהיה צמוד לים ענק שמוביל לשומקום ולקרוא לעיר הזאת "מרכז הארץ", להפוך אותה למקום אטרקטיבי, ואז יהיה שם סופר-יקר ונוכל להתלונן!
איש ב: אני עדיין לא מבין מה רע בפריפריה, יהיה לך שם זול, ותוכל להשיג שם מה שתרצה, ו
איש א: אבל ברלין באותו מחיר של הפריפריה, וזה משהו היפסטרי בטירוף ומגניב עוד יותר בטירוף, וזה לא בארץ המסריחה והמיושנת והדתית שלנו, וזה משהו מלוכלך שצינור לילה יאהבו את זה!!!
איש ב: לא יודע... לא נראה לי...
איש א: תחשוב על זה! אם נעזוב מתל אביב לברלין, כולם יעשו הבוואה בין תל אביב, העיר היקרה בישראל, לברלין! אחת הערים הזולות בגרמניה! ואז מלא אנשים ישתכנעו! הם כאלה טיפשים!
איש ב: לא יודע, התוכנית שלך נשמעת קצת חסרת טעם...
איש א: צודק! צריך משהו דפוק לגמרי שיגרום להם לעזוב!
איש ב: נו, וזה לא מספיק דפוק? מה דעתך שפשוט נל-
איש א: בעלי, עשה טובה, בדוק רגע כמה עולה מילקי בברלין,
איש ב: כמה עולה מה?!?!
איש א: אה, אתה תבין בסוף 