לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


סבלנות אין קץ מביאה לתוצאות מיידיות

Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


11/2014

תבשיל קדירת כתומים וחומוס


הימים הקרובים צפויים להיות מאוד מתאימים להכנת המנה המשמחת הזאת.




את התבשיל אפשר עם או בלי בשר. במקרה הנ"ל השתמשתי בגרונות של הודו על מנת לקבל את טעם של ציר עוף. אפשר עם נתחי בקר, ואפשר להפכו לטבעוני..

תבשיל קדירת כתומים וחומוס 

חומרים:
1 גרון של הודו
2 בצלים גדולים חתוכים גס
3 גזרים גדולים
2 בטטות קטנות
1 דלורית שמנמנה
חתיכת דלעת דשנה
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 ראשים של סלרי
כוס של גרגירי חומוס מבושלים (רצוי מונבטים)
צרור כוסברה גדול
חצי כפית פלפל שחור
כף גדושה של פפריקה מתוקה
כפית מלח (תמיד אפשר להוסיף)
ניתן לבחור גם בין כפית כמון לקינמון
הכנה:
חיתכו את כל הירקות לקוביות בינוניות
טגנו את הבצל במעט שמן זית עד להשחמה
הוסיפו את נתחי הגרונות ותבלו בתבלינים המדוברים
הוסיפו את הירקות החתוכים וגרגרי החומוס
סיגרו את הסיר לכעשר דקות, כאשר מדי כמה דקות ביחשו קלות
הוסיפו חצי ליטר של מים רותחים והביאו לרתיחה ואז העבירו לאש קטנה לשעתיים

טיפים
זה הזמן, לפני התרככות הירקות לבחוש היטב. בחישה מיותרת בשלב מתקדם יותר תהפוך את תבשיל הקדירה לגרבר.
הכוסברה הקצוצה על התבשיל בהגשה - משדרג פלאים.
ניתן להוסיף תבשיל בורגול או אורז פרא למתכון זה, אגב גם קוסקוס מלא יהיה כיף/

תבשיל חם תמיד מנחם וממלא :)
נכתב על ידי , 21/11/2014 10:56   בקטגוריות מתכון חם  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאביגיל בכור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אביגיל בכור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)