הימים הקרובים צפויים להיות מאוד מתאימים להכנת המנה המשמחת הזאת.
את התבשיל אפשר עם או בלי בשר. במקרה הנ"ל השתמשתי בגרונות של הודו על מנת לקבל את טעם של ציר עוף. אפשר עם נתחי בקר, ואפשר להפכו לטבעוני..
תבשיל קדירת כתומים וחומוס
חומרים:
1 גרון של הודו
2 בצלים גדולים חתוכים גס
3 גזרים גדולים
2 בטטות קטנות
1 דלורית שמנמנה
חתיכת דלעת דשנה
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 ראשים של סלרי
כוס של גרגירי חומוס מבושלים (רצוי מונבטים)
צרור כוסברה גדול
חצי כפית פלפל שחור
כף גדושה של פפריקה מתוקה
כפית מלח (תמיד אפשר להוסיף)
ניתן לבחור גם בין כפית כמון לקינמון
הכנה:
חיתכו את כל הירקות לקוביות בינוניות
טגנו את הבצל במעט שמן זית עד להשחמה
הוסיפו את נתחי הגרונות ותבלו בתבלינים המדוברים
הוסיפו את הירקות החתוכים וגרגרי החומוס
סיגרו את הסיר לכעשר דקות, כאשר מדי כמה דקות ביחשו קלות
הוסיפו חצי ליטר של מים רותחים והביאו לרתיחה ואז העבירו לאש קטנה לשעתיים
טיפים
זה הזמן, לפני התרככות הירקות לבחוש היטב. בחישה מיותרת בשלב מתקדם יותר תהפוך את תבשיל הקדירה לגרבר.
הכוסברה הקצוצה על התבשיל בהגשה - משדרג פלאים.
ניתן להוסיף תבשיל בורגול או אורז פרא למתכון זה, אגב גם קוסקוס מלא יהיה כיף/
תבשיל חם תמיד מנחם וממלא :)