מה שהופך את הכוסמין למועמד מצויין לאפיית לחמניות, הוא הערך הגליקמי הנמוך שלו. פחמימות עם ערך גליקמי נמוך מעלות את רמת האינסולין באופן מתון, ומומלצות לתחושת שבוע ממושכת יותר. כך עושים זאת:
לחמניות ביתיות מקמח כוסמין
חומרי גלם
1 ק"ג קמח כוסמין
2 ביצים
4 כפות סילאן ללא סוכר
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
450 מ"ל מים פושרים
כף מלח (אותה מוסיפים רק סמוך לסוף הלישה!)
הכנה
ללוש באהבה ונמרצות אין סופית למשך 10 דקות.
לכסות ולהניח ולהתפחה, כמה צ'פחות ולהמשיך להתפחה שנייה
לקלוע בעיגול ולהניח בתבנית להתפחה שלישית
למרוח בביצה ולפזר שומשום/זעתר/קצח/כלום
לאפות בחום 180 מעלות לרבע שעה עד 20 דקות
אין ולא יהיו על לחמניות הכוסמין המפנקות שלי :)