תיק האוכל שאני לוקחת כל יום לעבודה הוא הרבה מעבר לתפריט. זאת התחושה של השליטה בחיי. התכנון והחזרה הכרחיים לבנית ביטחון עצמי מחודש, וכשיש איתי אוכל מכבד וטעים, השגרה מגינה עליי מפני השדים שבראש.
לפניכם רשימה של האוכל המומלץ ליום שלם אותה הרכבתי על פי הצרכים התזונתיים של מנותחי קיבה. היא מתאימה גם לאדם בוגר שלא עבר ניתוח. חלקו את האוכל על פני 6 ארוחות ביום, ארוחה כל 3 שעות. הקפידו על גיוון, הכנת מזון מושקעת, ביחרו לכם גם אחת ליום מתוק שווה, אין לי ספק שתצליחו ולא תרגישו מקופחים. ברוב הימים אני לא מצליחה לגמור את כל מה שלקחתי איתי.
מרכיבי תיק האוכל היומי הקבוע
4 פרוסות לחם שיפון או 2 לחמניות כוסמין
2 ביצים
מנת בשר (צלי/עוף/סטייק) 200 גרם
קופסת קוטג' או גבינה אחרת 5% שומן או קופסת טונה
4 פירות
סלט עשיר ממגוון ירקות כליווי לארוחות
כוס בורגול או קינואה או כוסמת או אורז בסמטי (פחמימות בעלות ערך גליקמי נמוך)
כוס קטניות מבושלות כמו עדשים, חומוס, שעועית
2 יוגורטים או כוס חלב (החלב בקפה נחשב)
2 כפות טחינה או חומוס ביתי או חצי אבוקדו
חטיף מתוק מיני או חלבה או שורת שוקולד או 2 עוגיות
6-8 כוסות מים
התאימו את האינפורמציה הזו ורשמו לפניכם את סדר יומכם. מתי התעוררתם? מתי תצאו לעבודה או ללימודים? מתי תהיינה לכם הפסקות בעבודה או בלימודים? מה קורה בשעות החזרה הביתה? ובעיקר רשמו מה בתיק עושה לכם הכי טוב.
רואים שהאדם שהכי נחוץ לכם בעולם הוא אתם?! אני פה רק להזכיר זאת.