לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


סבלנות אין קץ מביאה לתוצאות מיידיות

Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

ארוחת הבוקר המושלמת - פנקייק מקמח כוסמין


קמח כוסמין הופך גם את הפנקייק הזה לפינוק בריא וחגיגה אמיתית לכל המשפחה.





פנקייק כוסמין 

כמות ל-5-6 פנקייקים

 

מרכיבים
 

כוס קמח מעורב*
ביצה אחת

כף שמן אחת

רבע כוס סוכר

כוס חלב

שקית אבקת אפייה

* למרקם מושלם, רצוי שיכיל: 60% כוסמין, 20% שיפון, 20% קמח שיבולת שועל, אך אפשר עם כוס קמח כוסמין בלבד.  

 

הכנה

 

לערבב היטב את כל החומרים עד שמתקבלת בלילה אחידה

לחמם מחבת ללא שמן על אש בינונית

לקחת מהבלילה כמות של מצקת אחת ולמזוג אותה לאמצע המחבת

כאשר מופיעות בועות יש להפוך את הפנקייק
להסיר מהאש ולהגיש עם פירות חתוכים ויוגורט

 

הכנתי לעצמי את פנקייק הכוסמין המפנק בבוקר שלפני הכנס, וזו הייתה חוויה מנחמת ומרגיעה מאין כמוה.

 

 

 

נכתב על ידי , 19/12/2014 13:06   בקטגוריות מתכון חם  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שבועיים של אימונים + מתכון קציצות ירק אפויות


מנותחים יקרים, אני שמחה לחלוק איתכם תובנה שבעזרתה תוכלו לשמור על אורח החיים ולהמשיך לעשות דרך.
לפני כמה חודשים או שנים חרטו לכם על הבטן עם סקלפל מנתחים. הקסם גרם לכך שאכלתם חצי יוגורט ושבעתם בצורה יוצאת דופן. אכלתם חצי פתית עם גבינה מלוחה וחשתם כאילו בלעתם כבש במלואו, כולל את זנבו השמנמן. הייתם בטוחים שבאה המנוחה ליגע ומרגוע לעמל, והנה נמצאה הנוסחה אשר תשאיר אתכם רזים ומאושרים.

חלפו להם מספר חודשים, אפילו שנים, ולפתע עושה רושם כאילו השרוול לא שובע מכלום. פחד אימים. לפתע אין מגבלה כלל וכלל, והכל עובר?

 

זה הזמן להירגע חברים שלי. זה הזמן בו בעצם השרוול זועק שאינכם מכבדים את עצמכם וירדתם מהמסלול של ההצלחה, היישר במדרון הכישלון.

 

הגיע הזמן לחזור לאוכל מכבד!
 

* פרוסת לחם שיפון מרוחה בטחינה מלאה וסילאן במקום פרוסת עוגה

 

* לחם שיפון 100% עם חומוס ופסטרמה במקום באגט עם נקניקיה

 

* בורגול במקום פירה

 

רוצים את תחושת המגבלה כי היא יוצרת עבורכם ביטחון? תאכלו מהדברים עליהם אני מדברת ותרגישו את ההגבלה גם בעוד 10 שנים. לא מאמינים? עשו נסיון במשך שבועיים-שלושה ואיכלו רק מהבריא והמשביע אותו ציינתי. תראו איך תחזור תחושת הבטחון בשרוול שלכם. הצלחתם? זה הזמן לשלב פעם ביום, בסוף אחת הארוחות שלכם, את הפינוק הקטן. פינוק אחד ביום.

 

רוצים להרוס? זה הזמן לפתוח שקית פיצוחים/שוקולד/בגט/במבה/ביסלי/דוריטוס וכו'. אין בעיה עם כל המוצרים שציינתי אם הם מגיעים מהמקום הנכון. על מנת להגיע למקום הנכון נדרש אימון, וזה מה שאני מעבירה בקבוצות התמיכה.

 

לצורך האימון טעים ומשביע קבלו מתכון לקציצות ירק אפויות ונהדרות.

 


 

קציצות ירק אפויות

 

חומרי גלם
 

3 תפוחי אדמה

3 בטטות קטנות (הגדולות מלאות בסיבים מעצבנים)

3-4 גזרים

צרור פטרוזיליה גדול קצוץ דק

צרור שמיר קצוץ דק

צרור כוסברה גדול קצוץ דק

בצל גדול מגורר וסחוט היטב

3-4 שיני שום כתוש

3 ביצים

3 כפות של קמח שיבולת שועל

חצי כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

הכנה 

 

למלא סיר במים ולהוסיף תפוחי אדמה ובטטות (על קליפתן) יחד עם הגזר

אחרי שהמים רתחו השאירו אותם בסיר לחצי שעה נוספת
 

להסיר מהכיריים ולסנן את המים
לקלף את הירקות ולגרר אותן על פומפייה גסה

להוסיף את יתר המרכיבים
ללוש לעיסה אחידה, ליצור ממנה קציצות ולסדר על נייר אפייה

לאפות על 180 מעלות עד להשחמה

 

 

אני מאוד אוהבת לשים 2 קציצות על פרוסת לחם שיפון עם סלט חצילים בטחינה בייתי. 

בתיאבון!

 


נכתב על ידי , 25/11/2014 17:27   בקטגוריות אימון להצלחה, מתכון חם  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אביגיל בכור ב-6/12/2014 23:50
 



תבשיל קדירת כתומים וחומוס


הימים הקרובים צפויים להיות מאוד מתאימים להכנת המנה המשמחת הזאת.




את התבשיל אפשר עם או בלי בשר. במקרה הנ"ל השתמשתי בגרונות של הודו על מנת לקבל את טעם של ציר עוף. אפשר עם נתחי בקר, ואפשר להפכו לטבעוני..

תבשיל קדירת כתומים וחומוס 

חומרים:
1 גרון של הודו
2 בצלים גדולים חתוכים גס
3 גזרים גדולים
2 בטטות קטנות
1 דלורית שמנמנה
חתיכת דלעת דשנה
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 ראשים של סלרי
כוס של גרגירי חומוס מבושלים (רצוי מונבטים)
צרור כוסברה גדול
חצי כפית פלפל שחור
כף גדושה של פפריקה מתוקה
כפית מלח (תמיד אפשר להוסיף)
ניתן לבחור גם בין כפית כמון לקינמון
הכנה:
חיתכו את כל הירקות לקוביות בינוניות
טגנו את הבצל במעט שמן זית עד להשחמה
הוסיפו את נתחי הגרונות ותבלו בתבלינים המדוברים
הוסיפו את הירקות החתוכים וגרגרי החומוס
סיגרו את הסיר לכעשר דקות, כאשר מדי כמה דקות ביחשו קלות
הוסיפו חצי ליטר של מים רותחים והביאו לרתיחה ואז העבירו לאש קטנה לשעתיים

טיפים
זה הזמן, לפני התרככות הירקות לבחוש היטב. בחישה מיותרת בשלב מתקדם יותר תהפוך את תבשיל הקדירה לגרבר.
הכוסברה הקצוצה על התבשיל בהגשה - משדרג פלאים.
ניתן להוסיף תבשיל בורגול או אורז פרא למתכון זה, אגב גם קוסקוס מלא יהיה כיף/

תבשיל חם תמיד מנחם וממלא :)
נכתב על ידי , 21/11/2014 10:56   בקטגוריות מתכון חם  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאביגיל בכור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אביגיל בכור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)