יומניי יומן נעורים בדילאי של שנים. |
| 11/2015
גיל: 14 שנים, 6 חודשים ו-16 ימים
יום שני
חלמתי שהקיץ הזה אני מבלה ברוסיה, בעבודה בתור עובדת מפעל. תפקידי היה להשגיח על מכונה שחותכת זיתים ומכינה בורקסים, ודווקא אהבתי להיות שם. איכשהו בסוף כל יום יכולתי לחזור הביתה לישראל.
בפירוש החלום, לפי האות הראשונה של המדינה, זה מסמל שהרצונות(הטובים) יתגשמו. זאת אומרת שביום מן הימים אהיה עם רון. באמת כל מה שאני רוצה מתגשם. וזה היה חלום אופטימי שהזכיר לי את זה. הרעיון הוא לרצות מספיק, והיקום שמרגיש ברצון מזמן את ההתגשמות. וגם אם הרצון לא מזמן את ההתגשמות, יש בי תכונה שהופכת אותי לחץ שלוח לכיוון המטרה, בלי עצירות בדרך. כל האנרגיה שלא נראית לעין ביומיום נרתמת להשגת המטרה, ואין מנוחה עד אז. בסבלנות וביסודיות, ובכמה זמן שצריך ונדרש. ועוד סוד הוא ההתגברות על אכזבות. אני מסוגלת להתגבר מהר על אכזבות ולהמשיך הלאה, כי אם האכזבה תעצור אותי, איך אגיע למטרה?
לפני רגע חזרנו מקיר טיפוס ופויקה שעשינו בחורשה ליד טבעון. הייתה שם קרוסלה. הסתובבנו ממש מהר, עד כדי שלא יכולנו לזוז, ונמשכנו אחרוה ע"י המהירות. כשנסטיה סובבה את ההגה זה ממש הפך לסכנה. עפתי אחורה עם הגב העליון ומעלה, וביקשתי שתפסיק, כי כבר הרגשתי שעוד מעט אתחלק לשניים. רק בזכות הרגליים שהחזיקו טוב לא עפתי אחורה. זה היה מצחיק מצד אחד. אם הייתי רואה את זה לא הייתי מפסיקה לצחוק. אבל מה שזה עושה נפשית זה קשה. אוטומטית דמעות, שאי אפשר לשלוט עליהן. זה מה שקורה לי לאחר פעילויות גופניות אינטנסיביות. יורי צחק הכי הרבה. אסתי עלתה גם על הקרוסלה. הרגל שלה יצאה בחינניות החוצה ובלמה את הקרוסלה כשהתחככה בחצץ. היא נראתה כמו בלרינה על סטנד. אחרי זה יורי עלה. מראש הוא כופף את הראש קדימה, נשען באוויר מעל ההגה. עד שקיבל ממנו מכה. זה גם גרר צחוק. יורי הפסיק לצחוק עלי כל כך. נשאר לו סימן אדום והתנפח לו המצח. כל השאר קיבלו סחרחורת או בחילה. ממש אסון. יורי סיפר שבת הדודה שלו מקריית שמונה עפה מהקרוסלה, מה שלמזלי לא קרה לי. בסוף אותו היום קרה אותו הדבר למורן. למרות שלא באותה החומרה, היא הגיבה קשה יותר ממני.
הקרוסלה היא דימוי טוב לאהבה. בהתחלה אין פחדים. זה נראה כיף ומרגיש טוב. אתה סומך על הפרטנר שלך שלא יאונה לך כל רע. אתה מתחיל להסתובב יותר ויותר מהר, עד שאתה מאבד שליטה ותנועותיך מוגבלות. ואז הסחרורים מתחילים לגרום לכאב, ואתה מרגיש חזק את האוויר שדוחס אותך, ומאיים לשבור. אתה מנסה לעצור את זה, שייגמר כבר, ואחר כך, חושב פעמיים לפני הפעם הבאה.
| |
| |