1. סלט תירס ספרדי:
קוצצים בצל גדול.
מטגנים בשמן זית עד לתחילת ההשחמה.
בנתיים קוצצים קישוא וגם גמבה/פלפל/שניהם.
מוסיפים לבצל השחום.
מוסיפים תירס קפוא או מקופסא.
מוסיפים רסק עגבניות ומים עד שהירקות מכוסים.
לאוהבים - מוסיפים שום כתוש.
מתבלים ב: צ'ילי חריף, מעט סוכר (אפשר גם בלי), מעט מלח, לאוהבי החריף מאוד - גם פלפל שחור.
מערבבים טוב טוב, מרתיחים, מנמיכים את האש, מבשלים עוד רבע שעה.
אפשרי: מערבבים ביצה בכוס ומזליפים טיפין טיפין על התבשיל, בזמן ההזלפה ובשתי הדקות שאחרי על האש להיות מוגבהת שוב.
בתיאבון!
2. סלט שרי וצנוברים:
קוצצים עירית, עלי בזילקום ועגבניות שרי.
מוסיפים צנוברים קלויים.
מוסיפים זיתים שחורים בפרוסות או ברבעים.
מתבלים בשמן זית.
בארוחות חלביות (או אם לא אכפת) מוסיפים גם גבינה בולגרית טובה.
3. סלט של אמא:
קוצצים חסה כמו לסלט ירקות (ביד או בסכין, על פי מידת הפלצנות האישית שלכם).
חותכים תפוז לפרוסות ולחתיכות משל היה עגבניה בסלט.
חותכים פקאנים (קלויים או לא לפי האהבה, אבל לא ממותקים).
מערבבים ונהנים.
4. גזר מרוקאי:
מבשלים גזר גמדי קלות במים עם מלח.
מפזרים טונה פלפל לבן.
מוסיפים כוסברה קצוצה.
מערבבים ובתיאבון.
***************************************************************************************************
בשבת היתה בר המצווה של אחי, ארוחת ערב של שישים איש, בצהריים הוכפלנו למאה עשרים סועדים.
מחמישי בלילה הגענו לבית הוריי ועבדנו, סלטים, מפיות, מפות, תפריטים, נקיונות, סחיבות ומה לא.
היה משפחתי, נחמד ובעיקר טעים.
ועכשיו יש לי אוכל לשבוע שלם במקרר!