בר קבועים
הוסף לקבועים  
« הדוסים של ישרא » ±
« קיבוץ איסט קריג! » ±

אז מי אני? בת 49 ,עירונית במקור וחברת קיבוץ (שעדיין, עד סוף נובמבר) שיתופי כבר חמש ומשהו שנים (אם סופרים מהרגע שהפכתי מועמדת), דתיה שנשואה לאתאיסט, תולעת ספרים, עובדת הייטק במקור, עובדת בבתי הילדים של הקיבוץ באמצע וכיום עובדת במכולת, בחדר אוכל וכן בספריה. הבלוג הזה היה הרבה דברים, עכשיו הוא סיפורו של תהליך ההפרטה שהקיבוץ שלי אמור היה לעבור החל מאוגוסט, וכרגע מתכוונים להתחיל אותו בדצמבר, נראה מה יהיה, בקיבוץ ובבלוג כאחד.
מנוי: הצטרף כמנוי בטל מנוי שלח

איך למדתי לבשל
נכתב ב15/11/2003 19:10

שוב טריגר ממיס.אנדרסטוד.

 

תמיד ידעתי לעשות כמה דברים פשוטים, שתי עוגות שלא מצריכות להפעיל מיקסר או להכין קצף, אומלט או שניים, שניצלים, דברים פשוטים.

 

כשסיימתי את האוניברסיטה אמי חלתה, היא יצאה מזה בלי שאריות, אבל בזמנו זה היה מפחיד מאוד, וגם קשה, במשך חודש וחצי היא לא זזה מהמיטה מלבד לפיפי (בהתחלה מהמיטה בבית, אח"כ ממיטת בית החולים ושוב מהמיטה בבית), אח"כ לאט לאט היא חזרה לחייה בחזרה, לא בבת אחת.

 

אני הבת הבכורה, אומנם האח הבא קטן ממני רק בשנה, אבל הוא היה אז בצבא, והבאים אחריו היו עדיין בימי בית הספר שלהם (אחד בתיכון והשני ביסודי), כך שאני זו שהתחלקתי עם אבי בעול הבית, יום יום הייתי שולחת את הקטן לבית הספר עם כל מה שצריך (הבינוני היה בפנימיה), יום יום סעדתי את אמא, דאגתי לבית (כביסה, כלים, כאלה), עניתי לטלפונים של כולם, והכנתי אוכל.

 

כשאמא היתה בבית, וגם יותר מאוחר כשהיא היתה בבית חולים, ישבתי לידה כל יום, אמרתי לה איזה מצרכים יש בבית, ורשמתי את המתכונים שהיא הורתה לי להכין, בשר, דגים, תוספות, מרקים, ה-כ-ל, בשבתות עזרו לנו, קרובי משפחה וחברים אירחו אותנו והכינו לנו מנות שונות, אבל הצהריים ביומיום היו כמעט לחלוטין שלי (מלבד יומיים בהם בת דודתי שתמיד היתה בשלנית באה ובישלה לנו).

 

אמא חזרה הביתה, אני למדתי לבשל בלי לסלוד מהעניין (אבל עדיין לא חשבתי שזה יהיה תחביב שלי יום אחד), והכל באיזה שלב חזר אל מקומו בשלום.

 

חודש אחר כך, אולי קצת יותר, בחנוכה, בהדלקת הנר המשפחתית (כל הצד של אבא בביתה של סבתי) שאלו את אמא כל מיני דברים על התקופה, איך הסתדרנו וכדומה, ואז היא הוציאה מהפה את המשפט הבא "רדרל הכינה להם כל יום שניצלים, אבל הם נשארו בחיים" (אולי אני מעוותת את החלק השני של המשפט, אבל הראשון הוא ציטוט מדוייק, משפטים שכאלה נחרטים בזכרון אם רוצים ואם לא).

 

אבא שלי השתיק את הצעקה שלי במבט, קל לי ולו לקרוא אחד את השני עד היום, וכשהתקרבתי אליו הוא לחש "כזו היא, אני חייב לך, עכשיו אל תגידי כלום".

 

עברו שנים, מאז שגרתי בדירה משלי (עם שותפות, בהתחלה) ואירחתי חברים (את החבר לראשונה) גיליתי שבישול הוא כיף, שיש בו המון יצירתיות ומחשבה, והנאה, עם השנים גם גיליתי שיש לי כישרון לזה, שאני מסוגלת לאלתר גם על מתכונים שאני עושה לראשונה בחיי וכמעט אף פעם לא מפספסת.

 

ועוד דבר למדתי עם השנים, שלאמא שלי יש צורך עצום לדעת שצריכים אותה, היא לא זלזלה בבישול שלי מתוך כוונה רעה, אבל המוח שלה נוטה לזכור את הדברים כך שהיא האם המושלמת ושבלעדיה קשה לנו להסתדר, תעלול שהמוח שלה מעולל כדי שהיא תרגיש נחוצה, כנראה איזה חוסר שקיים בה, לא משהו שקשור אליי, אבל עדיין משהו שמדכא אותי בכל פעם שאני חושבת עליו שוב.

שייך לקטגוריות משפחה לא בוחרים

נכתבו 13 תגובות    תגובה אחרונה שייכת לקיפוד כזה רוצה להוסיף מחוכמתך?     בלי הקפצות
1 קישורים לכאן     לינק לכאן
    לקטע הקודם     לקטע הבא     לבלוג המלא

 << נובמבר 2003 >> 
א ב ג ד ה ו ש
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


   

הוסף מסר

פעם ניסיתי גם ללמוד, מה נשאר? את התואר השני לא סיימתי, צריכה רק להגיש עבודה מסכנה  גם את תעודת ההוראה לא סיימתי, לא עשיתי עבודה מעשית  
רשימת פוסטים בקטגוריה