ארוחת ערב
מרק תירס:
טגנו בצל (הכמות לפי האהבה), כשהוא מזהיב הוסיפו שום (אם אתם אוהבים), ואחרי כדקה (לשום כתוש, אם לא כתשתם אז כמה דקות) הוסיפו תירס (רצוי קפוא, אפשר גם מקופסא).
טגנו כמה וכמה דקות, ואז הוסיפו מים רותחים (הרבה מים = מרק דליל, ולהיפך).
הרתיחו, הנמיכו את האש.
אחרי כרגע שעה הוסיפו כפית קורנפלור + כפית קמח תירס מעורבבים ומומסים במים (עדיף קרים), אפשר להוסיף גם כמה כפיות אבקת מרק מומסות במים (הפעם חמים) לפי הטעם, לחילופין (או בנוסף) תבלו בפלפל, מלח ופטרוזיליה.
הרתיחו שוב, הנמיכו שוב, חכו 5 דקות.
טרפו ביצה (לא, לא לאכול אותה - לערבב טוב טוב בכוס או צלוחית) וטפטפו באיטיות רבה למרק
הרתיחו, כבו את האש אחרי דקה, ובתיאבון.
קציצות מבושלות ברטוב עגבניות:
תערובת לקציצות אתם יודעים לעשות? יופי!
(ובכ"ז למי שלא - בשר טחון מאיזה סוג שתרצה, אבל הכי שווה לערבב כמה סוגים, פירורי לחם, בצל חי או מטוגן, שום כתוש, ביצה, מעט שמן, תבלינים לפי הטעם)
עכשיו תכינו את רוטב העגביות האהוב עליכם, אבל שיהיה יחסית נוזלי
(למתקשים: טגנו בצל, שום, פטריות אם בא לכם, הוסיפו רוטב - לא רסק - עגבניות, מים ותבלינים)
גלגלו ביד את הקציצות והניחו בסיר עם הרוטב, תוך הרתחה חוזרת שלו.
אחרי שכל הקציצות בפנים והעסק רותח השאירו על אש נמוכה עוד כרבע שעה.
בתאבון.
הולך טוב עם ספגטי! (נא לשחזר את סצינת הכלבים הרומנטים במקרה של ארוחה זוגית).
(אגב, אומרים שאפשר לעשות כמות אדירה ולהקפיא חלק לשימוש בעתיד).
ארוחת הצהריים היתה קציצות רגילות בתכלית (התערובת שכבר נרשמה פה בטיגון עמוק) עם פתיתים, סלט שרי וכל מיני מאפי בצק עלים שלא שווה להרחיב עליהם את הדיון.