בר קבועים    הוסף לקבועים שלי    שלח המלצה לחבר    משלוח תמונות לסלולר    לינק ישיר לבלוג    דף כניסה

אין מה לספר, יש אנשים שחושבים שהם מכירים אותי אבל זה לא נכון. הם מנסים להכיר אותי ולהתקרב ואני משחק איתם את המשחק שלהם רק כדי לגלות שמאוחר יותר הם לא מכירים. זה באמת שווה את זה? החיים שלי, גם כן חיים.. אולי בסוף אני אמצא את הסדר שאני רוצה.
כינוי: Oxygen
בן: 43
תמונה
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח
הצטרף כמנוי SMS
בטל מנוי SMS

RSS (הסבר)

 << אפריל 2006 >> 
א ב ג ד ה ו ש
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


שיר שתמיד עושה לי טוב
Louis Armstrong - What A Wonderful World



מסרים:
הוסף מסר

הבלוג חבר בטבעות:
« • התואמים • » ±
« טיפוסים של חורף. » ±
« צמחונות » ±




בריאות, כי כבר הגעתי לשפל
ספורט ודיאטה, מלחמה לכל החיים לצערי
לחיות חיים "אמיתיים" (לפי ההגדרה שלי)
להפסיק לחשוב בצורה מקובעת
לא להיות לחוץ מכל שטות
לעוף!

את הצלצול ב8 בערב לקחת כדורים
משחקים ברגשות
צביעות
שקרים
לעמוד במקום
טיפשות
כשעוברים כמה ימים בלי להיות אקטיבי

מיוחדת שלי
חורף
לעשות לאנשים טוב
להוציא חיוכים מאנשים זרים
מקלחת חמה
להכין ארוחות מרשימות
לצלם
בנות..
אלכוהול

A Perfect Circle
Anouk
Cascada
Cradle Of Filth
Dee Dee
Dream Theatre
Evanescence
Fountains of Wayne
Kittie
Korn
Porcupine Tree
Radiohead
Rage Against The Machine
Randy Crawford
Slipknot
דניאל סלומון
קרן פלס

A Clockwork Orange
American History X
Back to the Future
Beetlejuice
Cube
Fight Club
Forrest Gump
Indiana Jones
James Bond
Kill Bill I
Lost and Delirious
Memories of a Geisha
Nightmare On Elm Street
Pulp Fiction
Requiem for a Dream
Star Wars
The Butterfly Effect
The Fifth Element
The Princess Bride
Trainspotting
Twelve Monkeys
What the Bleep Do We Know
Willy Wonka & the Chocolate Factory
חוכמת הבייגלה
מבצע סבתא
4/2006    
ניו יורק צ'יז קייק לפסח (מתכון+תמונות)
תודה רבה ל
קרין גורן. אלילת אפיה =)

למרות שזה עלה לי בבריאות, אתמול עשיתי את העוגה לחג.
אתמול גם נהגתי בפעם הראשונה מאז האישפוז! וחסל סדר כיסא במקלחת =) אני כבר יכול לעמוד.
למעשה הכאבים כמעט שנעלמו אבל עדיין אני מרגיש את הדם שנאגר ברגליים ובבטן וזה עושה לי בחילות מידי פעם ובצקות ברגליים. מהבחינה הזאת המצב לא השתפר כבר חודש. אני ממש מפחד שזה לא יסתדר אף פעם.
סבלנות אני מניח. נחכה ונראה מה יוליד יום.

אני יודע שנמאס לכם לשמוע אותי מקטר ובוכה על מר גורלי. המשקל די מאכזב (מכנית) אז אני אפילו לא יכול לספר לכם כמה הורדתי. אבל הורדתי!

ועכשיו לסיבת ההתכנסות המוזרה הזאת בבלוגי.. המתכון והתמונות.

מתחילים עם הבסיס.
200 גרם עוגיות כשרות לפסח. (כאלה שמתפוררות.. לא האלה עם הקוקוס והמרנג)
70 גר' חמאה.



טוחנים את העוגיות. אפשר במעבד המזון, בבלנדר או אפילו עם פטיש במקרה שאתם רוצים להוציא אגרסיות.
מקפידים שהחמאה ממש רכה ונמסה.



בקשר לתבנית.
תבנית קפיצית 24 ס"מ.
בגלל שמכניסים את התבנית לתבנית מלאה במים תסגרו אותה ותראו אם היא אטומה. במידה ולא, תתחילו לעטוף את התבנית מלמטה עד למעלה בנייר כסף.. כמה שכבות. (אחרי שהבסיס מוכן)
מכסים את המגש בנייר אפיה וסוגרים את התבנית.
מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה עד שהכל נספג ואז מהדקים חזק בתוך התבנית.
שומרים במקפיא.



לעוגת הגבינה:
קילו גבינה 5%-9% רצוי לאפיה כי היא פשוט פחות מיימית.
6 ביצים.
150 גרם סוכר.



מערבבים הכל עם מרית בלי להכניס אוויר (לא להקציף) ומחלקים שווה לשתי קערות.
ועכשיו מגיע הקטע של השוקולד.
אני יודע ששוקולד איכותי הוא 70% ומעלה אבל הוא גם מר יותר. אני מעדיף להכניס 63% לעוגות גבינה.
בקשר לשוקולד הלבן.. לאיכותי יש טעם לוואי? בכל הפעמים שניסיתי לעבוד איתו היה לו טעם לוואי. הכי טוב זה השוקולד הלבן הכי פשוט שקונים בסופר. (ולא מה שאני קניתי..)



ממיסים בקערה אחת
200 גרם שוקולד לבן.
80 מ"ל (או 80 גרם אם יש לכם משקל) שמנת מתוקה להקצפה. (אני אישית מעדיף עמידה)

וממיסים בקערה השניה
150 גרם שוקולד מריר.
120 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
(אם רוצים אפשר גם להוסיף ליקר או כפית קפה נמס או כל דבר שיוסיף עוד טעם)



אחרי שהשוקולדים נמסו, מאחדים את הכל עם הגבינה.
מוציאים כוס מהתערובת של השוקולד הלבן ומוסיפים כף קורנפלור. מערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת הסמיכה.
שופכים את הכוס בחזרה לקערה ומערבבים. הקורנפלור פשוט יסמיך את זה קצת.
חשוב לערבב ולא להקציף בשביל שלא יהיו בועות.



עכשיו מגיע החלק היותר נחמד.
כמובן שהייתי לחוץ שזה לא יצא בכלל.
שופכים את הבלילה מעל לבסיס. כל פעם עושים עיגול ואז שופכים מעליו עוד עיגול בצבע האחר. צייר אני כבר לא אהיה..



מכניסים את התבנית לתוך תבנית גדולה יותר ועמוקה.
ממלאים את התבנית העמוקה במים רותחים בערך עד לחצי מגובה העוגה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות. (בזהירות ועם כפפות...)
אופים בסביבות שעה ורבע עד שהדפנות יציבות והמרכז עדיין רוטט..

מקררים את העוגה ואז כשהיא קרה, מכניסים אותה למקרר ללפחות 4 שעות.



מכל העיצוב.. נשאר לי לא מעט מהבלילה של השוקולד הלבן. תנסו לשפוך את זה שווה. כוס בכל פעם ולא לפי העין כמו אנשים מסויימים.. אהמ..

ריסקתי עוד קצת עוגיות.
ערבבתי עם שוקולד לבן מומס.
הקפאתי ל10 דקות ושפכתי את שארית הבלילה.
הכנסתי לתנור (בתור תבנית עם מים) ואפיתי לפי העין.. הכל לפי העין.
האמת, לא חשבתי שזה יצליח אז אין תמונות של הדרך.
יצא לא רע.. בהחלט לא רע!



אמא אהבה =)



התגעגעתי לבשל ולאפות!!!
בגלל הדיאטה והקריש והעובדה שלא הייתי מסוגל לעמוד או ללכת לא עשיתי כלום.
בנתיים אני רק חותך לי סלט. (תמונות ישנות ולא מהיום. למען ההגינות)




    נכתב על ידי Oxygen ב 12/4/2006 11:34
    12 תגובות     הוסף תגובה     הצג תגובות כאן    לינק ישיר לקטע    שלח ל'שווה קריאה'


   
33,838
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לOxygen אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Oxygen ועליו/ה בלבד
2004-2001 © כל הזכויות שמורות ליריב חבוט - emAze