הבטחתי לכם פוסט בנושא, אז זה עדיין לא זה, אבל בנתיים קבלו לינק לשלל ההיבטים של התסמונת, מכיוון שחוסר פריון היא רק אחת מהבעיות, אי שם יש לי עוד לינקים בנושא אז אני אוסיף אותם בהזדמנות ואז גם אעלה מחדש את הפוסט הזה.
http://www.heryonit.co.il/Index.asp?ArticleID=208&CategoryID=192&Page=1
הנה עוד לינק, לא הצצתי בהכל עכשיו אבל זכור לי שהיו שם כמה דברים שאינם מדוייקים או לפחות סותרים את מה שאני יודעת על התסמונת:
http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=BROSE10&EntryId=1015376&passok=yes
הבאתי לכם לינק חדש שהוא גם רפואי ומדוייק וגם מסביר על מה בדיוק משפיעה התסמונת, אני מצטטת פה קטעים (שחשובים לי) אבל מומלץ למתעניינים לקרוא את הכל:
http://www.gozalim.co.il/Htmlpage/bpregnancy.asp?nam=75&opendiv=hatzeg10
מהי תסמונת השחלות הפוליציסטיות?
תסמונת זו, המוכרת באנגלית כ- Polycystic ovary syndrome (PCOS), תוארה לראשונה לפני שבעים שנה על ידי שטיין ולונטל, ושנים רבות נקראה על שמם. שני הרופאים איבחנו לראשונה את הקשר בין מבנה השחלות המיוחד לתסמינים של מיעוט או העדר ביוץ ועודף בהורמונים זכריים (אנדרוגנים) שמוביל להופעת תסמינים כמו שיעור יתר ואקנה. תסמונת השחלות הפוליציסטיות נחשבת לאחד הגורמים השכיחים ביותר לאי-פריון והינה התסמונת הנפוצה ביותר במערכת הרבייה בקרב נשים בגיל הפריון.
מה השכיחות של תסמונת השחלות הפוליציסטיות?
מעריכים שבין 5 ל- 10% מכלל הנשים בגיל הרבייה (20-40 שנה) סובלות מהתסמונת
מה הם התסמינים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות?
וסתות נדירות, העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים הינם התסמין השכיח ביותר. ההפרעה בוסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוצים. רמות גבוהות בדם של ההורמונים הזכריים (האנדרוגנים) כמו טסטוסטרון. אי פריון, או חוסר היכולת להרות תוך שנה. שיעור יתר בפנים, חזה, בטן ובירכיים. שיער דליל והתקרחות באזור המצח. אקנה, עור שומני או קשקשים. עודף משקל או השמנה. סוכרת, יצור יתר של אינסולין וחוסר רגישות לאינסולין. כאבים באגן שנמשכים יותר מחצי שנה. הפרעה ברמות השומנים בדם, למשל רמות גבוהות או נמוכות של כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים. יתר לחץ דם (מעל 140/90).
מה הגורם לתסמונת?
לא ידוע כיום מה הגורם לתסמונת השחלות הפוליציסטיות. עם זאת, ישנן עדויות רבות כי רמות גבוהות של אינסולין תורמות לעליה ביצור ההורמונים הזכריים, דבר שגורם להחמרה בתסמיני התסמונת. כיום נחקר הרקע הגנטי שכנראה תורם להופעת הפרעה זו ונראה שהוא קשור לירידה האופינית ברגישות לאינסולין.
כיצד משפיעה תסמונת השחלות הפוליציסטיות על מהלך ההריון?
נראה שהפלות עצמוניות (טבעיות) נפוצות יותר בקרב נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות, אם כי הסיבות לכך עדיין נחקרות. אולי הביוץ המאוחר משפיע על איכות הביציות. יתכן גם שרמות האינסולין והגלוקוז המופרעות תורמות להפלות העודפות.
האם תסמונת השחלות הפוליציסטיות הינה בעלת השפעה שלילית על בריאות האישה?
...מצב זה עלול להוביל למצב טרום סרטני הידוע כהיפרפלזיה של רירית הרחם...
התסמנות קשורה גם למחלות אחרות בגיל בגיל המבוגר, כולל סוכרת (סיכום פי 3-7), רמות כולסטרול גבוהות, טרשת (התקשחות) עורקים, יתר לחץ דם ומחלות לב. דיכאון ומצבי רוח שכיחים יותר בקרב נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות...
מה הטיפול בתסמונת השחלות הפוליציסטיות?
אין דרך לרפא את התסמונת. עם זאת, נשים רבות יהנו מטיפול שיפתור חלק מההפרעות וימנע חלק גדול מהבעיות הרפואיות.
לסיכום, תסמונת השחלות הפוליציסטיות הינה הפרעה שכיחה יחסית בתיפקוד השחלות. הגורם לתסמונת אינו ידוע. הסימנים העיקריים של התסמונת הינם מראה טיפוסי של זקיקים או ציסטות קטנות מרובים בהיקף השחלה ותסמינים של עודף בהורמונים זכריים - כמו שיעור יתר ואקנה. הפרעה בסדירות הוסת והשמנה שכיחים. נשים רבות יזדקקו לטיפול לגרימת ביוץ על מנת להרות. שינוי באורח החיים (דיאטה ופעילות גופנית) עשויים למנוע בעתיד סיכון יתר לסוכרת ומחלות לב וכלי דם.