הכנתי לכם עוגת הפתעה - עוגה שהיא כולה פטנט שלי .
ראו כמה שהיא יפה ומיוחדת , בעלת 4 שכבות ובצבעים שונים אבל בטעמים מענגים ומעניינים.
כמובן שהעוגה נטרפה מיד ולא נשאר ממנה פירור, ראו הוזהרתם ! אחרי יום כמעט ולא תשאר עוגה.
אז לידיעה בלבד רק אם תכינו תבינו במה מדובר.
אני מחכה לשמוע את תגובתכם - או את שיתופכם עם העוגה שהכנתם.

החומרים להכנת התחתית - ביסקויטים בטעם קרמל של שופרסל- לטחון לפירורים ולהוסיף חמאה

להוסיף ממרח שוקולד ולערבב - לשטח את הפירורים בתבנית ולהכניס למקפיא לכמה דקות
החומרים להכנת מילוי הגבינה - בקערה שמים גבינות שמנת חמוצה סוכר וסוכר וניל ומערבבים

לטרוף את הביצים בשלמותן ולשפוך על הגבינה ולערבב - להוסיף את הקורנפלור ולערבב
לשפוך את כל מלית הגבינה בזהירות על תחתית הקרמל - לשטח את כל הגבינה ולהכניס לתנור שחומם מראש

העוגה נאפת בתנור העוגה לאחר האפיה מצטננת
החומרים להכנת קרם נוגט בקערה- שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל להקציף

לרכך את הקרם נוגט- הקצפת מוכנה - להעביר מחצית מהקצפת לקרם נוגט לערבב ולהוסיף את היתרה
לערבב בעדינות עד להטמעה - העוגה הצטננה וקרם הנוגט מוכן

למרוח את הקרם מעל עוגת הגבינה לשטח את הקרם בצורה אחידה
החומרים לגנאש נוגט בקערה להניח שוקולד שבור לקוביות

להביא את השמנת מתוקה לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד- לאחר דקה לערבב היטב עד לקבלת שוקולד מבריק
למזוג את הגנאש שוקולד נוגט על העוגה המצוננת לטלטל בעדינות עד אשר השוקולד יכסה את פני העוגה

העוגה לאחר פריסתה ולפני הפריסה
תראו את השכבות הטעימות והמענגות

הצעת הגשה

מתכון להכנת עוגת גבינה קרמל ומוס נוגט:
החומרים לתחתית:
30-25 יחידות ביסקויטים בטעם קרמל קינמון של שופרסל (טעימים ביותר)
1 כף חמאה רכה
2 כפות ממרח שוקולד
אופן ההכנה:
במעבד מזון לרסק לפירורים את הביסקוויטים, להוסיף את החמאה ולהמשיך לעבד.
להעביר את כל הפירורים לקערה ,להוסיף את ממרח השוקולד לערבב עד להטמעה.
לשמן תבנית 26 - 24 לשטח את כל תערובת הפירורים בתבנית אפשר להדק עם כף גדולה.
להכניס למקפיא לכמה דקות.
החומרים למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5% (2 קופסאות של 250 גרם)
1 מיכל שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים טרופות
2 כפות קורנפלור מסוננות
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי המלית לפי הסדר הרשום, אפשר עם מטרף על מנת לקבל מרקם חלק.
למזוג בזהירות את כל תערובת הגבינה על תחתית הפירורים ולשטח.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ - 10 דקות ולהוריד ל 160 מעלות לאפיה של כעוד 20 דקות.
לצנן היטב את העוגה.
חומרים למוס הנוגט:
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל
3 כפות של מחית נוגט רכה (כתחליף אפשר להוסיף ממרח שוקולד רוזמרי או ממרח שוקולד אחר)
אופן ההכנה:
להקציף את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל עד ליציבות.
בקערה נפרדת להכניס את מחית הנוגט , להעביר מחצית מהקצפת ולערבב בעדינות
עכשיו אפשר להעביר את הקצפת שנותרה ולערבב.
לשטח את הקרם מוס נוגט על עוגת הגבינה המצוננת , למרוח באופן שווה.
לצנן במקרר.
חומרים לגנאש שוקולד נוגט:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 חבילת שוקולד קרם נוגט
אופן ההכנה:
להביא לסף רתיחה את השמנת המתוקה
בקערה לשבור את השוקולד לקוביות
למזוג את השמנת על השוקולד , להמתין דקה ולערבב עד אשר נקבל גנאש חלק ומבריק.
למזוג בעדינות את הגנאש שוקולד נוגט על העוגה ולטלטל מצד לצד לאחידות.
אפשר לקשט עם תלתלי שוקולד או עם קליק קלק.
עוגה המתאימה לימי הקיץ החמים - מענגת חגיגית ומטריפה