|
 אנחנו בכיור ואנחנו נשארים בכיור |
כינוי:
פּט מין: נקבה Google:
תמונה
מצב רוח כרגע: 
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
ספטמבר 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | הוסף מסר | 9/2009
מאפיינס דבש (תזכורת לעצמי) (מתכון של קרין גורן)
מרכיבים: 1 כוס סוכר (200 גר`) 1 כוס דבש (320 גר`) 1 כוס שמן (240 מיל`) 1 כוס תה מוכן ופושר (240 מיל`) 6 ביצים 3 כוסות קמח (420 גר`) 1 כף אבקת אפייה חצי כפית אבקת סודה לשתיה 1 כף גדושה קינמון קמצוץ ציפורן
תבנית מאפינס שקעים בנפח חצי כוס
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים. יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנג`טים) ואופים 15-20 דק` עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
אני עשיתי חצי כמות ובמקום ציפורן שמתי 2-3 טיפות של "מי זהר" שזה תמצית פריחת הדרים. להם הוספתי תפוחים ממתכון של השפית אושי ויטריאול ממסעדת השוקה (לא מכירה לא אותה ולא את המסעדה) שהתפרסם ב-Yנט. היא אמרה:
2 כוסות קוביות תפוחים ירוקים, מוקפצות בכף מחמאה או חמאה, וכף סוכר
אני קילפתי חלקית (כלומר לא יסודי) תפוח חרמון (כלומר בניגוד לשטרודל, שם אני משתמשת בחמוצים), חתכתי לקוביות קטנות ובחשתי במחבת עם משולש קטן של חמאה וקצת סוכר. בהתחלה זה נראה מעט מאד חמאה וסוכר שאין סיכוי שיצליחו לכסות את כל הקוביות, אבל בהדרגה ובערבוב טוב כולם קבלו קצת ציפוי והתקרמלו.
התמונה לא ברור אם באדיבות מישהי מפורום מתכונים או קינוחים או מצלם של הגברת גורן או של Yנט... בכולופן מחצי מהכמות יצאו לי כ-20 יחידות, שלי באופן אישי זה יותר ממספיק (לכל סוג של אירוח)
לכל מי שתוהה למה אתם מקבלים את כל הפוסטים המרובים האלה, זה כמובן כי אני מנסה לעבד משהו אחר שאולי לכתוב עליו היה עוזר, אבל אני עושה עבודה מצויינת בלחמוק מהכתיבה. פרסום שטויות ותמונות בינתיים עוזר (לחמיקה כמובן, לא לעיבוד). בכולופן כל זה מזכיר לי שהמורישה מידי פעם טוענת שיש ש"מחסירים מרכיבים" מהמתכון שלהם כשהם נותנים אותו כדי שלא יצא מוצלח כמו המקור. האמת שהאמנתי לה עד לא מזמן, כשבחג היא הסבירה את זה על הגברת גורן, שללא כל ספק נותנת מתכונים מלאים, מדוייקים ומפורטים. האם זה אומר יותר על כישורי האפייה של המורישה או על דודתה הפולנייה (שאותה היא בד"כ מאשימה בהחסרה)?!
| |
|