לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


אנחנו בכיור ואנחנו נשארים בכיור
כינוי:  פּט

מין: נקבה

Google: 

תמונה



מצב רוח כרגע:



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2017    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      




הוסף מסר

4/2017

אתגר הכרוב ההונגרי


נדיר שאני מחפשת מתכונים בהונגרית. בד"כ אני מעדיפה גרסאות של אימי, ניסוי וטעייה מזכרון וכמובן שהטבעון שנחוץ לעיתים קרובות תורם את תרומתו.

רצה הגורל ודווקא את הכרוב הסגול המאודה של גונדל (מסעדה בודפשטית ידועה במיוחד) אני אוהבת ואת של אימי פחות. כך יצאתי הבוקר למסע חיפושים אחר מתכון מתאים. התחלתי מלנסות להבין מתכונים בעזרתו האדיבה של גוגל טרנסליייט. זה נראה כך:


 

למי שתוהה על ההערה "כל מצורף סטייק נהדר !! תרנגול ההודו בחג המולד הקרוב יתנהל כשורה." בהונגריה מקובל להתאים "תוספות" למנות בשר ספציפיות ואין להחליפן באחרות כמקובל בארצנו. עם זאת,  אני יכולה להעיד שאם יהיו פה סטייקים או תרנגול הודו (כולל חי ומקרקר) בחג המולד הקרוב, הדבר היחיד שבטוח הוא שדבר לא יתנהל כשורה.

 

כן, המתכון היה לי מספיק לא קוהרנטי (וגם היין לא נשמע לי, זה אמור להיות חומץ) שניסיתי עוד כמה. הנה אחד מהם:


 

אכן מתכון טוב, אבל נראה לי שאני, אני דווקא יכולה לבלגן.

 

אז מה היה לנו? 

אני מעריכה שזה צריך להראות בערך כך:

פורסים ראש כרוב (שלם) לפרוסות דקות וממליחים קצת שיגיר החוצה נוזלים. לא ברור לי אם שוטפים אח"כ או לא. אני חושבת שלא. סוחטים.

בינתיים קוצצים בצל דק (או לחצי עיגולים).

מטגנים שמן (2-3כפות) עם סוכר (כף או יותר אם אתם אוהבים מתוק) לכדי קרמל. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הכרוב (אחרי הסחיטה כמובן) ומטגנים קלות. זה השלב שאם אתם הונגרים אתם גם מוסיפים 2-3 תפוחים חמוצים מגוררים ומטגנים גם איתם עוד 2-3 דקות ואם אתם לא או אינכם הרפתקנים באוכל אולי כדאי לוותר על התפוחים. מוסיפים תערובת של 2/3 חומץ (כנראה תפוחים) על 1/3 מים (לא ברורה לי הכמות, אני חושבת שאוסיף בכפות) + כף קימל (תאמינו לי שקימל ולא כמון) + מלח לפי העין. מאדים ביחד 45 דקות עד שעה. 


אחלו לי בהצלחה.
נכתב על ידי פּט , 15/4/2017 10:50   בקטגוריות במעבדה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של פט ב-28/5/2017 21:24



הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , האופטימיים , החנונים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפּט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פּט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)