נדיר שאני מחפשת מתכונים בהונגרית. בד"כ אני מעדיפה גרסאות של אימי, ניסוי וטעייה מזכרון וכמובן שהטבעון שנחוץ לעיתים קרובות תורם את תרומתו.
רצה הגורל ודווקא את הכרוב הסגול המאודה של גונדל (מסעדה בודפשטית ידועה במיוחד) אני אוהבת ואת של אימי פחות. כך יצאתי הבוקר למסע חיפושים אחר מתכון מתאים. התחלתי מלנסות להבין מתכונים בעזרתו האדיבה של גוגל טרנסליייט. זה נראה כך:

למי שתוהה על ההערה "כל מצורף סטייק נהדר !! תרנגול ההודו בחג המולד הקרוב יתנהל כשורה." בהונגריה מקובל להתאים "תוספות" למנות בשר ספציפיות ואין להחליפן באחרות כמקובל בארצנו. עם זאת, אני יכולה להעיד שאם יהיו פה סטייקים או תרנגול הודו (כולל חי ומקרקר) בחג המולד הקרוב, הדבר היחיד שבטוח הוא שדבר לא יתנהל כשורה.
כן, המתכון היה לי מספיק לא קוהרנטי (וגם היין לא נשמע לי, זה אמור להיות חומץ) שניסיתי עוד כמה. הנה אחד מהם:

אכן מתכון טוב, אבל נראה לי שאני, אני דווקא יכולה לבלגן.
אז מה היה לנו?
אני מעריכה שזה צריך להראות בערך כך:
פורסים ראש כרוב (שלם) לפרוסות דקות וממליחים קצת שיגיר החוצה נוזלים. לא ברור לי אם שוטפים אח"כ או לא. אני חושבת שלא. סוחטים.
בינתיים קוצצים בצל דק (או לחצי עיגולים).
מטגנים שמן (2-3כפות) עם סוכר (כף או יותר אם אתם אוהבים מתוק) לכדי קרמל. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הכרוב (אחרי הסחיטה כמובן) ומטגנים קלות. זה השלב שאם אתם הונגרים אתם גם מוסיפים 2-3 תפוחים חמוצים מגוררים ומטגנים גם איתם עוד 2-3 דקות ואם אתם לא או אינכם הרפתקנים באוכל אולי כדאי לוותר על התפוחים. מוסיפים תערובת של 2/3 חומץ (כנראה תפוחים) על 1/3 מים (לא ברורה לי הכמות, אני חושבת שאוסיף בכפות) + כף קימל (תאמינו לי שקימל ולא כמון) + מלח לפי העין. מאדים ביחד 45 דקות עד שעה.
אחלו לי בהצלחה.