בחמישי- שישי-שבת עבדתי יומיים מהבית, ניקיתי (ממש, כולל להחזיר הכל למקום מהנסיעה, אין יותר בגדים/ מצעים מחוץ לארון, הבית מטוטא ושטוף, הכיורים, השירותים, הקערות של קטנים... רק באבק חיפפתי), כיבסתי, בישלתי קצת, אפיתי (פירוט מיד) וגם הלכתי לקדרות, ליומולדת של חבר (ולקליי אחרי) והיום לצהרים אצל חברים (מחוץ לעיר כולל סיור בדירתם החדשה אליה כבר קיבלו מפתח אבל הם טרם עברו), עשיתי את סבב שיחות המתווכים השבועי שלי, שוחחתי ארוכות עם אימי האוהבת, השלמתי קריאה בכל הבלוגים והפורומים החביבים עליי וראיתי שני סרטים... (וגם אני לא בטוחה כמה פרקים של הסופראנוס, עונה 6, תכף נגמר) ועכשיו רק מתחיל הערב.
אפילו לא קמתי שעה קודם J מסתבר שכשחוזרים מחו"ל יש הרבה לעשות ואני עדיין זוכרת איך.
ולעוגה... בקדרות הזמינו עוגת שוקולד צ'יפס ובננות (של לחם ארז - מומלץ), אך אויה הסניף הסמוך נסגר וטיב טעם הסמוך הפסיק להביא אותה. אז מצאתי מתכון והרי הוא לפניכם:
2 תבניות אינגליש קייק 35 ס"מ
150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 1 כוסות רסק מבננות צהובות
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
הוראות:
מחממים תנור ל180 מעלות
במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עם לקבלת תערובת קרמית
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות או עד למבחן הקיסם.
ולגרסת המעלית - כמובן שלא מצאתי בננות בקניית הלילה שלי (שלא לומר בננות בשלות), אז הוספתי 50 גר' חמאה (כי לבננות יש מרקם שמן וטעים) והחלפתי את הבננות ברסק תפוחי עץ (לא ממותק). ואז החלטתי שהלא ממותק לא מספיק מתוק והוספתי גם שליש כוס סוכר חום לערך.
אני שלא ממש טובה בהוראות יכולה להמליץ על לערבב את כל המצרכים בסדר הגיוני (ומהו סדר הגיוני? לדוגמה אם אתם ממיסים את החמאה במיקרו כמוני, רצוי לדחות לרגע את הכנסת הביצים, כלומר להוסיף קודם את הסוכר או משו). ואומנם לא ניסיתי אבל אני מניחה שהחלפת הקמח בקמח תופח חוסך את אבקת האפייה והסודה לשתייה.
אני אפיתי באובן (160 מעלות, כ-40 דקות), בתבנית סיליקון עגולה + 2 קטנות (של איש שלג חמוד להפליא).
יצא נפלא, הבנות של הקדרות שלי טוענות ש"יש עליי" ושאני "מסוכנת" (לדיאטה, רק לדיאטה).
ויוה למרי אנטואנט!