עוד סיגריה ואני לא על סף להירדם, העבודה הזאת דפקה לי את המערכת.
אז נתקלתי בנושא החם, שאני בדרך כלל לא מחבב, אבל זה דווקא אחד נחמד, ונמאס לי שכל הפוסטים שלי עמוקים ומלאי משמעות. אז קפצתי, העתקתי את השאלון (ואת ההקדמה). הקדישו כמה דקות, ואם אני נראה לכם משעשע מספיק, או לחילופין בר-קריאה, בניגוד לכל הפXק3ות שמסתובבות פה ומזהמות לי את הרשת, תקראו עוד קצת. I crave for attention.
(פוסט מתוך הבלוג של צרוב ברגש)
קודם היה משחק החמישה המפורסם שרץ פה, ולפני זמני בטח היו עוד המון כאלה ואחרים שבהם אנשים סיפרו על עצמם דברים שלא ידענו והתביישנו לשאול.
בתוכנית האהובה עלי "סטודיו למשחק" שמשודרת מידי פעם בערוץ 8, ג'יימס ליפטון המראיין מזמן לאולפן שחקנים ומראיין אותם, וזה מרתק לגמרי. שחקנים וסלבריטאים מגלים פנים שמפתיעים אותי המון פעמים. לא את כולם אני זוכרת כמובן (יש כאלה שנצרבים בזכרון לגמרי כמו רובין וויליאמס שנותן שם הופעה מטורפת לגמרי, ראיתי את הפרק איתו המון המון פעמים וכל פעם אני מתעלפת ממנו מחדש, רגעים מרגשים כמו ג'ק למון זצ"ל [אני אוהבת אותו אהבת נפש את השחקן הזה] מתוודה שהוא היה אלכוהוליסט רוב חייו, ג'ין הקמן, אדם מאוד לא צעיר מספר על הפעם האחרונה שראה את אבא שלו שעזב את הבית כשהיה ילד בן חמש בערך, ובוכה, והפתעות כמו בילי ג'ואל, שלא הבנתי מה הוא עושה שם in the first place נותן שואו נפלא, לא פחות משום שחקן אחר, עם ערך מוסף של השירים המופלאים שלו, והסיפורים מאחורי השירים).
לכל תוכנית שני חלקים. בחלק הראשון ליפטון מראיין את השחקן/ית על חייו, הקריירה שלו, משפחתו, עברו ומראה קטעים מסרטים או יצירות שהאמן יצר, ובחצי השני השחקן/ית עונה על שאלות של סטודנטים למשחק שמהווים את הקהל בתוכנית. מה שמפריד בין שני החלקים הוא השאלון. ליפטון "לווה" שאלון שבאופן מקורי הומצא על ידי
ברנרד פיבו שהנחה את תוכנית התרבות הצרפתית "אפוסטרוף". השאלון כולל עשר שאלות, והנה הן, בתרגום (קלוקל?) לעברית. (בתוספת התשובות כמובן
)
1. מה המילה הכי אהובה עליך בעולם? - אני לא באמת חושב על מילה ספציפית, אבל אולי בּוּב, שהוא כינוי החיבה האהוב עלי לאנשים מכל המינים והמגדרים.
2. מה המילה הכי שנואה עליך בעולם? - מַנוּש. ואל תאשימו את הנטיה המינית שלי. אני מאוד אוהב את המילה 'כּוּס', מנוש נשמע לי ממש דוחה.
3. מה מדליק (שימו לב, רטרו לשנות השמונים!) אותך מבחינה יצירתית, רוחנית, או רגשית?
שיחה קולחת, מתובלת בהומור ובציניות.
4. מה דוחה אותך? - טמטום ושקרים.
5. מה הקללה האהובה עליך? - שששששילירבאק, אללה יאח'דכ (אלוהים יקח אותך), יח'ט אלחרא פי אלסרואל (שיפול לך החרא במכנסיים, הקללה היחידה שאני מכיר במרוקאית) ובת של זונה טיבטית (אני מאוד מעריך את העם, את הזונות שלו פחות). יש לי פה מלוכלך, מסתבר.
6. מהו הצליל האהוב עליך בעולם? - הקליק של המתג של האור כשאני מת לישון.
7. מה הרעש השנוא הכי שנוא עליך? - צרחות של ילדים, ויותר מדי צלצולים של טלפונים.
8. באיזה מקצוע היית רוצה לעבוד (חוץ מאשר במה שאת/ה עובד בו היום)? - משהו בתחום התקשורת, או משהו ייצוגי בחו"ל.
9. באיזה מקצוע לא היית רוצה לעסוק בשום פנים ואופן? - ניקיון, שירות לקוחות טלפוני.
10. אם גן עדן קיים, מה היית/ה רוצה לשמוע את אלוהים אומר לך, כשתכנס דרך שערי השמיים?
"או, סוף סוף באת להחליף אותי?"
יופי, עכשיו אני מרגיש יותר טוב. אתם מוזמנים להעתיק את השאלון, וללנקק חזרה.
שיהיה לילה נפלא,
גזר