ו... החלק השני של הספיישל הגיע D:
שלום לכם, אני כל כך שמחה על הכמות כניסות והתגובות שלכם,
זה באמת נורא מחמם את הלב לקרוא אותם ^^

אל תשכחו -
תשלחו מתכונים שלכם,
עוד מעט יהיה פוסט עם מתכונים שלכם,
אל תשאירו אותי רק עם מתכון אחד.

איך נהפוך את שטח הבישול למסודר ונוח?
1. לפני הכל, תידאגו שהכיור יהיה ריק,
שבסוף הבישול תשטפו רק את הכלים שהשתמשם בהם.
2. דבר שני, מיצאו את "פינת הבישול" שלכם.
אתם מכינים פניקייק? עובדים ליד הגז?
רכזו שם את כל החומרים והמרכיבים לבישול.
3. אל תנקו בזמן הבישול.
אם תנקו בזמן הבישול יצא שאתם מנקים את אותו המקום הרבה יותר מעשר פעמים.
4. כל כלי שאתם משתמשים בו - לכיור או להפך!
השתמשתם בכוס כדי למדוד קמה קמח צריך? תוכלו להשתמש בה שוב כדי למדוד את כמות הסוכר.
שפכתם ביצים לקערה ואז שמתם אותם בסיר? שימו את הקערה בכיור, אתם לא תשתמשו בה שוב 5. אם זה משהו חדש שאתם מכינים, השתדלו שהמתכון יהיה ב'פינת הבישול' שלכם,
ככה לא תצאו מהמטבח לסלון או למחשב לבדוק מה השלב הבא שצריך לעשות.
אלו כל העצות, אז לכו לבשל כבר D;

דגים - נסיכת הנילוס
מצרכים
2 פלפלים, חתוכים לרצועת
1 עגבניה גדולה, פרוסה
1 כף שום כתוש
שמן זית
פילה נסיכת הנילוס, חתוך לחתיכות
1 חופן פטרוזיליה, קצוצה
1 לימון גדול, סחוט
מעט מלח
אופן ההכנה
לטגן בשמן זית שום, פלפלים ועגבניה, לאדות בסיר מכוסה מס' דקות.
להניח מעל את פרוסות הדג, לפזר פטרוזיליה ולצקת מיץ לימון.
לבשל על אש קטנה בסיר מכוסה כ 30 ד'.

סלטים - סלט כרובית
מצרכים
1 ראש כרובית
לרוטב
לימון
שמן רגיל
מלח, מעט פלפל לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
לנקות את הכרובית - להשרות במי מלח ל 15 דקות ולשטוף היטב.
לבשל את הכרובית במים עם מעט חלב ופרוסת לחם לבן (פרוסת הלחם מונעת את ריח הבישול),
כשהכרובית רכה אבל לא מדי, להוציא מהמים, לשטוף ולהפריד לפרחים.
לערבב את חומרי הרוטב ולצקת על הכרובית
להניח לספיגת הטעמים.

מאפים - לחמניות כפריות
מצרכים
1 ק"ג קמח שטיבל 6
1 שקית שמרים יבשים
1 כף מולסה
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן קנולה
2-3 כוסות מים
ביצה ושומשום
אופן ההכנה
להוסיף למיקסר תוך כדי לישה, לפי הסדר -
קמח, שמרים, מולסה, שמן, מים, מלח.
ללוש עד שהבצק מתאחד לגוש גמיש ונחמד
ואז לכסות במטלית לחה ולהתפיח שעה.
ליצור 12 לחמניות עגולות, להניח בתבנית על נייר אפיה,
לכסות במטלית לחה ולהתפיח 40 ד'
ואז למרוח ביצה טרופה בעזרת מברשת אפיה,
לפזר קצת שומשום.
לאפות ב 180 מעלות, 20-30 ד'

פשטידות ירק - פשטידת טירס
מצרכים
1 קופסה תירס, מסוננת
1 כוס חלב
3 ביצים
3 כפות קמח
3 כפות שמן
מלח פלפל
150 גר' גבנ"צ מגורדת
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים, לצקת לתבנית ולפזר מעל גבנ"צ
ולאפות 180 מעלות 30-40 דקות, עד להשחמה יפה.

פשטידות בשר - פשטידת תפו"א ובשר
מצרכים
1 בצל קצוץ
1/2 ק"ג עוף טחון (אפשר גם עוף מכובס ממרק)
2 תפוחי אדמה קלופים, מגורדים דק, מסוננים וסחוטים
4 ביצים קשות, מגורדות גס
8 ביצים, טרופות
חופן פטרוזיליה, קצוצה דק
מיץ מ 1/2 לימון
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום
1 מצקת מרק עוף
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
לטגן בצל קצוץ, להוסיף עוף ולטגן עד שכולו מלבין, להוסיף תפו"א ולטגן עוד קצת.
לערבב היטב עם שאר החומרים,
לאפות ב 180 מעלות 40-60 ד' עד שהפשטידה זהובה
ואז לצקת מרק עוף על הפשטידה בעודה חמה.

פסטה - רוטב בולונז
מצרכים
500 גר' טחון בקר
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
3 גזרים קצוצים
2 עגבניות קלופות וקצוצות
2 רסק עגבניות קטן (או 1 גדול)
1 כוס יין אדום יבש
עלה דפנה, אורגנו, טימין
מלח, פלפל
שמן זית
אופן ההכנה
לטגן בשמן זית בצל, גזר ושום עד שהבצל שקוף,
להוסיף את הבשר ולטגן עד שמשנה צבע, להוסיף את שאר החומרים,
להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה לפחות שעה.

תוספות - אורז וירקות
מצרכים
1 חב' ירקות קפואים מעורבים
אורז
בצל קצוץ
עלה דפנה
אבקת מרק
אופן ההכנה
להפשיר מעט את הירקות במסננת תחת זרם מים פושרים ולנער מעודפי מים.
לטגן בצל עד ששקוף, להוסיף את הירקות ולאדות כ 15 דקות.
להוסיף אורז - למדוד בכד מדידה 1/2 ליטר, ולערבב עם הירקות.
להוסיף 1 ליטר מים ותבלינים, לבשל בסיר מכוסה.

ממולאים - קישואים
מצרכים
קישואים
בשר טחון, מטוגן מעט
פטרוזיליה
לחם
פלפל
אבקת מרק
מוסקט
שמן
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
להוציא את התוך של הקישואים ולערבב עם שאר החומרים.
למלא את הקישואים.
לצקת לסיר שכבה דקה של שמן ועליה לסדר את הקישואים הממולאים.
לחמם 2 כפיות סוכר במעט מים ולטפטף על הקישואים בכפית.
לבשל כ 45 ד' על אש קטנה, מדי פעם להרטיב ברוטב שבסיר.

עוף - פרגיות בתנור
מצרכים
פרגיות - 2 לסועד
שמן זית
תבלינים - קייג'ון, אבקת שום, פלפל שחור (לא מלח!)
אופן ההכנה
מערבבים שמן זית ותבלינים,
טובלים כל נתח בשמן משני צדדיו
ואופים בחום גבוה 5-7 דקות ולא יותר (שלא יתייבש).

בקר - קבב רומני
מצרכים
1 ק"ג טחון בקר
6 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון
1 כפית גדושה סודה לשתיה, מומסת בחצי כוס מים פושרים
אופן ההכנה
לערבב היטב את כל החומרים ולהניח לחצי שעה.
ליצור קבבים שמנמנים, להניח בתבנית על נייר אפיה,
להניח במקרר לשעה ואז לצלות בגריל, 10 ד' מכל צד
.

בתאיבון לכולם 
בפוסט יש עשרה מתכונים + מדריך לסדר בזמן הבישול,
אז תגיבו הרבה [;

הזוכה במבצע הקודם
פינצ' סיפורים. להגדיל ב1.90

מבצע

פנויים - אין.

כל מי שמפרסם את השלט הבא בפוסט העדכני ביותר (בלי להוריד את הקישור)
מקבל לינקוק בכל הפוסטים של הספיישל.
בין מפרסמי השלט יוגרלו פרסים.
אלה שפירסמו את השלט