לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

המחסן שלי .


הכל, אבל הכל, במקום אחד P;

Avatarכינוי:  גל, בעלת המחסן .

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2009    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חלק 1 - ספיישל מתכונים D:


ו... הספיישל הגיע D:

אז... איך אני יתחיל פוסט יומולדת לבלוג?

אני יתחיל בבלוג, בבלוג עצמו, על כולו.

בבלוג יש...

71 פוסטים עד עכשיו (לא כולל זה).

יותר מ 15,900 כניסות.

יותר מ 60 לינקוקים של הבלוג בבלוגים אחרים.

מנהלת אחת.

אז איך נוצר הבלוג?

הבלוג הוקם לפני שנה עם השם ה"המחסן שלי", שנשאר עד עכשיו.

הבלוג לא הוקם במטרה להיות בלוג עיצוב ו/או עזרים.

הבלוג הוקם כדי להיות "המחסן שלי", כדי שיוכל להיות לי מקום

שאני יוכל לכתוב בו שירים ולפרוק בו רגשות.

בהמשך הלכה ופחתה ההרגשה שלי לכתיבת שירים

ורציתי לפתוח בלוג עזרה ועיצובים אז.. פתחתי והנה אנחנו היום

ומה עם המנהלת? אנחנו בכלל לא מכירים אותה!

ו.. מה באמת איתי? אתם לא מכירים אותי.

טוב, אז מה אני יכולה להכיר על עצמי?

אני משוגעת, אני קופצנית, אני חסרת ביטחון,

אני אוהבת לעצב, אני אוהבת להרגיש שהצלחתי לעזור למישהו באמת,

ואת כל מה שאתם רוצים ו/או צריכים לדעת עלי?

תמצאו בבלוג האישי שלי.

ומה יהיה במהשך הספיישל? יהיו בו רק מתכונים?

לא, בשני הפוסטים הראשונים, זה וזה שבא אחריו,

יהיו כל מיני מתכונים, של דגים, עופות, סלטים וכו"..

בפוסט השלישי יהיו מתכונים של עוגות ועוגיות,

ובפוסט הרביעי יהיו מתכונים שלכם, כפתורים של מאכלים ומלא מבצעים.

מתכונים שלנו? איך הם מתפרסמים פה?

מי שרוצה שהמתכון שלו יופיע בספיישל,

בפוסט הרביעי, כמובן עם קרדיט לבלוג שלו,

צריך לרשום לי את המתכון בתגובות ואני יוסיף אותו.

 

img256/4166/72717122gk6.gif

 

טיפים לבישול

  • ביצה - אפשר למנוע בריחת התוכן מביצה סדוקה בעת הרתחה אם מוסיפים למים הרותחים מקל גפרור ללא הראש.
  • ביצה - ביצים קשות כדאי לחתוך בסכין רטובה, כך החלמון לא יתפורר.
  • בצל - בצל כדאי לשמור במקרר - כך אין דמעות בזמן החיתוך.
  • גבינה - לפני שמגרדים גבינה - כדאי למשוח את המגרדת בשמן, כך הגירוד קל יותר והגבינה לא נדבקת למגרדת.
  • גזר - בזמן טיגון - להוסיף חתיכת גזר לשמן החם, השמן לא יתיז וישאר צלול.
  • גזר - לקישוט הסלט, לחתוך רצועות גזר דקיקות בעזרת קולפן.
  • חלב - לפני שמרתיחים חלב בסיר - להרטיב את הסיר במים. כך החלב לא ידבק לסיר.
  • כרובית - בבישול כרובית, למניעת ריח - להוסיף למים כמה פרוסות תפו"א חי או לחם לבן.
  • לימון - לגלגל על משטח העבודה כמו מערוך, כדי לשחרר את המיץ לפני הסחיטה.
  • עגבניות - מומלץ להוסיף קמצוץ סוכר חום לרטבי עגבניות - לאחידות הטעם ומיתון החמצמצות.
  • קטניות - בבישול קטניות או קלחי תירס  - אין להוסיף מלח. המלח מקשה את הקטניות במהלך הבישול.
  • שום - לשמור במקפיא, להפשיר לפי הצורך תחת זרם מים חמימים. השום יתקלף מעצמו.
  • תפו"א - כדי למנוע גלישה של מי הבישול מהסיר, בבישול תפו"א למשל  - להוסיף מעט שמן או מרגרינה למים.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    דגים - סלומון בתנור

     

    מצרכים

    1 נתח פילה סלמון קפוא

    ענף רוזמרין

    שמן זית

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה

    להפשיר את נתח הסלמון

    להסיר בזהירות את פס הקשקשת בתבנית חד פעמית גדולה

    ולהניח נייר אפיה ולמשוח בשמן זית בעזרת מברשת.

    להניח את הסלמון ולמרוח גם אותו בשמן זית,

    לזרות מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי,

    להניח על הדג ענף רוזמרין,

    לכסות את התבנית בנייר אלומיניום

    ולאפות ב 200 מעלות, כ-20 דקות.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    סלטים - סלט עגבניות ושמנת

     

    מצרכים

    4 עגבניות מוצקות, חלוטות ומקולפות

    1 גביע שמנת חמוצה

    1 בצל ירוק, קצוץ

    שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    חותכים את העגבניות לקוביות, מערבבים הכל יחד ומשהים ל 10 דקות.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    מאפים - פיצה ללא שמרים וללא לישה

     

    מצרכים

    1 כוס קמח תופח

    3/4 כפית מלח

    1 כוס חלב

    1 ביצה

    2 כפות שמן זית

    רוטב פיצה

    גבינה מגורדת

    תוספות לפיצה (זיתים, תירס וכו"..)

     

    אופו ההכנה

    לערבב לבלילה (תמיסה) אחידה,

    לצקת לתבנית 30 משומנת בשמן זית

    ןלאפות 20 ד' ב 200 מעלות, עד להשחמה קלה.

    למרוח רוטב פיצה, לפזר גבינה ותוספות

    לאפות עוד כ 10 ד', עד שהגבינה מבעבעת.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    פשטידות ירק - פשטידת ברוקולי וגבינה

     

    מצרכים

    1 חב' (800 גר') ברוקולי קפוא, מופשר ומסונן, חתוך קטן

    1 גביע קוטג'

    1 גביע שמנת חמוצה

    100 גר' גבנ"צ מגורדת

    4 ביצים

    3 כפות קמח תופח

    אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור

     

    אופן ההכנה

    לערבב הכל היטב, לאפות בשתי תבניות ב-180 מעלות, במשך 50 ד'.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    פשטידות בשר - פשטידת תפו"א ובשר

     

    מצרכים

    1 ק"ג טחון

  • 6 תפו"א מבושלים ומעוכים

  • 4 ביצים קשות קצוצות

  • 2 בצלים קצוצים

  • 1 כף שום כתוש

  • 6 ביצים טרופות

  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • שמן לטיגון

  •  

  • אופן ההכנה

  • מטגנים בצל עד שמזהיב, מוסיפים את השום והבשר

  • ומטגנים עד שהבשר משנה צבע ומסירים מהאש.

  • מערבבים פנימה תפוחי האדמה וביצים קשות,

  • מוסיפים פטרוזיליה ותבלינים, טועמים ומוסיפים ביצים טרופות.

  • אופים ב 180 מעלות כ 45 דקות, עד להשחמה.

  •  

  • img256/4166/72717122gk6.gif

  •  

  • פסטה - לזניה בשר מצרכים

  • 1 חב' דפי לזניה

    גבינה צהובה מגורדת

    > למלית הבשר

    500 גר' טחון בקר

    1 בצל קצוץ

    5 שיני שום קצוצות

    שמן זית לטיגון

    2 עלי דפנה

    מלח, פלפל שחור

    > לרוטב בשמל

    1 ליטר חלב

    50 גר' חמאה מומסת

    1/2 כוס קמח

    1/2 כפית מוסקט טחון

    מלח, פלפל לבן

    > לרוטב עגבניות

    1 קופסה עגבניות מגורדות

    5 שיני שום

    חופן בזיליקום

    1/2 כפית סוכר

    מלח, פלפל שחור

     

    אופן ההכנה

    > רוטב בשמל

    מרתיחים את החלב והתבלינים,

    מערבבים חמאה וקמח ומוסיפים לחלב.

    טורפים לתערובת חלקה על אש קטנה כ 15 ד', עד שמסמיך.

    >רוטב עגבניות

    לבשל יחד את כל חומרי הרוטב כ 15 ד' ואז לסנן את הנוזלים.

    >מלית הבשר

    לטגן בשמן זית בצל ושום.

    להוסיף את הבשר, עלי הדפנה, מלח ופלפל

    ולטגן עד שהבשר שחום ויפה.

     

    ואז, בתבנית מלבנית חסינת חום, להניח בשכבות:

    * מתחיל מהשכבה התחתונה עד לעליונה *

    בשמל

    לזניה

    בשמל

    לזניה

    בשר

    עגבניות

    בשמל

    לזניה

    בשר

    עגבניות

    בשמל

    לזניה

    בשמל

    גבינה צהובה מגורדת

     

    ואז לאפות ב 200 מעלות, 30-35 ד' עד שהמאפה משחים.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    תוספות - בורגול

     

    מצרכים

    חב' בורגול גס

    3 בצלים גדולים קצוצים גס

    שמן זית

    אבקת מרק אורגנית, פלפל, פפריקה

    מים רותחים

     

    אופן ההכנה

    לטגן את הבצלים בשמן זית עד שהם נעשים שקופים.

    למדוד את הבורגול בכלי מדידה,

    להוסיף את הבורגול ולטגן טיגון קצר,

    להוסיף מים רותחים בכמות כפולה מכמות הבורגול (לכן כלי המדידה)

    להוסיף תבלינים ולבשל 10 ד' על אש קטנה בסיר מכוסה.

    להציץ שאין מים ולהשאיר מכוסה עוד 10 ד'.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    ממולאים - עלי גפן

    * טעים ברמות, אני פשוט חולה על זה *

     

    מצרכים

    100 עלי גפן טריים

     

    1 בצל קטן

    5 שיני שום

    2 כוסות אורז

    1 כפית מלח

    1 כפית כורכום

    שמן זית

    1/3 כוס מיץ לימון

    1 כוס עשבים קצוצים - פטרוזיליה, נענע, שמיר

     

    אופן ההכנה

    לחלוט את העלים במים רותחים, עד לריכוך, ולסנן.

    לטגן בצל ושום בשמן זית,  להוסיף אורז ולטגן עוד קצת.

    להוסיף 3 כוסות מים רותחים ותבלינים ולבשל 20 ד' על אש קטנה. להשאיר מכוסה עוד 15 ד'.

    לערבב פנימה את העשבים.

    להכנת הרוטב

    1/3 כוס מיץ לימון, 1/3 כוס שמן זית, 1/3 כוס מים.

    לצקת מעט רוטב בתחתית סיר רחב,

    לגלגל עלי גפן ולהניח בצפיפות בסיר, לפרוס עלים ריקים בין שכבה לשכבה.

    לצקת רוטב מעל הכל, להניח עוד כמה עלים ריקים ומעליהם צלחת.

    לצקת עוד מים רק עד לכיסוי העלים.

    לבשל על אש קטנה, 45 ד'.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    עוף - חזה עוף בתנור

     

    מצרכים

    1 ק"ג חזה עוף שלמים

    חב' ברוקולי

    שמן זית

    פלפל גרוס, פפריקה

     

    אופן ההכנה

    לבשל את הברוקולי 10 ד' במיקרו, לסנן, להניח בתבנית ולהבריש בשמן זית. 

    להבריש את חזות העוף משני צידיהם בשמן זית, להניח בתבנית ולזרות על הכל פלפל ופפריקה.

    לאפות ב 180 מעלות, 30 דקות.

    לפרוס את חזות העוף לפני ההגשה.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    בקר - קציצות ברוטב עגבניות

     

    מצרכים

    1/2 ק"ג טחון בקר

    ביצה פרוסת לחם סחוטה כמון, פלפל פטרוזיליה מעט שמן רסק עגבניות שום אבקת מרק

    אופן ההכנה ללוש עיסה מבשר, ביצה, לחם, תבלינים, פטרוזיליה. לחמם בסיר שמן עם רסק עגבניות, להוסיף מעט שום, כוס מים וכפית אבקת מרק. כשרותח לשים עיגולי בשר, לבשל 15 ד' מכל צד.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    הזוכה המבצע הקודם

    צוכה בוחקת.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    מבצע

  •  * 459805 *

  • פנויים - אין.

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    בתאיבון לכולם

    בפוסט יש עשרה מתכונים + טיפים לבישול + מבצע,

    אז תגיבו הרבה [;

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     

    כל מי שמפרסם את השלט הבא בפוסט העדכני ביותר (בלי להוריד את הקישור)

    מקבל לינקוק בכל הפוסטים של הספיישל.

    בין מפרסמי השלט יוגרלו פרסים.

     * ספיישל ענקי בבלוג מס 459805 *

    אלה שפירסמו את השלט

    >הבלוג של המנהלים [:

    >rOyAAAL wOrLd

    >דריי ביקורות בעמ

    >מנהלת Pingy בלוג למעצבים

    >creem_summer

    >stOOry of my life

    >Help Store

    >My Place

    >- Cupcakes H&D -

    >lollipop~ help & designe

    >לינק - עזרה ועיצובים

    >בלווג שקסע'י ביוותר:][:

    >החוק על פי נונוש =]]

    >זעטוטית קטנה. D:

    >lucci H & D

    >Through My Eyes

     

    img256/4166/72717122gk6.gif

     * 459805 *

    img256/4166/72717122gk6.gif

  • נכתב על ידי גל, בעלת המחסן . , 23/7/2008 23:15   בקטגוריות ספיישל מתכונים - שנה לבלוג, טיפים לבישול, מבצע  
    76 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
    תגובה אחרונה של גל, בעלת המחסן - ספיישל מתכונים ענקי D: ב-25/7/2008 23:41
     



    39,590

    © הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לגל, בעלת המחסן . אלא אם צויין אחרת
    האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על גל, בעלת המחסן . ועליו/ה בלבד
    כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)